Podél cest

Podél cest https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75149/podel-cest-75149.jpg 4 17 5

Nová kniha známé novinářky je předělem v její dosavadní tvorbě. Poprvé nejde o cestopisný žánr, ale o sbírku povídek. Náměty k nim autorka většinou čerpala na svých cestách světem, ale tentokrát ji více než atmosféra či faktografie zajímají vyhrocené konflikty, v nichž se ocitají lidé hledající klíčové hodnoty svých životů. Příznivci autorčiných předchozích knih bezesporu ocení kvality jejího osobitého stylu i přítomnost motivů, které procházejí napříč jejím dílem. Pavla Jazairiová se představuje jako dobrá analytička lidských povah i zdatná vypravěčka zajímavých příběhů z atraktivního prostředí. Kniha obsahuje devět povídek, které doprovází černobílé ilustrační fotografie Dany Kyndrové.... celý text

Přidat komentář

bod
08.05.2021 5 z 5

Povídky se mi moc líbily. Líbil se mi způsob psaní, krátké úsečné věty, jednoduchost vyjadřování. ale největší zásluhu na pěti hvězdičkách má asi podobný pohled na život, hodnoty, vnímání okolí...velice často jsem měla pocit , že mnohé věty mi vzala P. Jazairiová z hlavy (nebo naopak?)Ale také chápu , že pro některé lidi tento způsob vyjadřování a cítění může být nicneříkající.

malpet
03.05.2019 4 z 5

Knihu jsem našel v knihobudce a hned mně zaujala svou obálkou. Škoda že už mám splněný bod výzvy týkající se knihy s černobílou obálkou :-)
kniha se čte rychle snadno a s chutí, ideální na cestu vlakem. Díky zkušenostem autorky z popisovaných částí světa nabízí autentičtější pohled na různou problematiku zemí, kam by se člověk asi jen tak nevydal, ale třeba i zemí, které dřív byly zcela bezpečné, jako třeba Egypt.


evelinaevelina
12.12.2013 3 z 5

Jazairiová je zdatná vypravěčka, cenu znásobuje i atraktivnost prostředí, do nichž příběhy zasazuje. Zajímají ji zde vyhrocené konflikty, v nichž se ocitají lidé co hledají zásadní hodnoty svých životů. Možná, že kdyby toto hledání nechala jen volně běžet a působit na čtenáře a nechat si ho tvořit své závěry - tak by kniha nevyzněla tak ploše. Její stanoviska a názory jsou až moc cítit a pokud se čtenář neztotožní, již na něho příběhy tolik nepůsobí.

Chloe.leknin
23.11.2013 2 z 5

Zpočátku mě nadchla, krátké, sekané věty. Úsporný styl. V polovině mě to přestalo bavit, překvapovat. Ale moc hezké fotografie.

knihožrout
19.01.2012 3 z 5

Malinko zklamání, přeci jen jsem asi u Pavly Jazairiové zvyklá na něco jiného. Jako by jí fabulace neslušela tolik, co analytické myšlení reportéra se srdcem.