Pod pirátskou vlajkou

Pod pirátskou vlajkou https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90589/pod-piratskou-vlajkou-90589.jpg 3 10 5

Kniha čtivou formou přibližuje čtenářům námořní lupičství jako celek: tedy dočteme se o pirátech, o korzárech, o námořních lupičích ve službách státu. Autor ukazuje, jak se v našem povědomí pirátství pojí s řetězem jistých stereotypních představ - truhly plné zlata zakopané na neobydlených ostrovech, černá vlajka "Jolly Roger", soudky s rumem a jednooký kapitán...... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

V Indijskom okeane , 1977


více info...

Přidat komentář

Luigi1
14.12.2023

Tato problematika pirátsví v indickém oceánu mě docela zaujalo

nicolettkaa
14.10.2021 2 z 5

Jako pozitivum na této knize beru to, že jsem si osvěžilo učivo dějepisu a zeměpisných objevů. Ovšem tím to pro mě bohužel končí. Jako celek je kniha dost komplikovaná a víceméně se vše opakuje (což se dá očekávat, historie se totiž opakuje neustále), proto začíná místy i nudit. V knize mi chyběla nějaká mapka, dle které by se dalo lépe orientovat, takto jsem musela hodně googlovat. Jako velké negativum beru překlepy, hrubky a hlavně některé věty a odstavce postrádaly smysl - nevím, jestli vinou autora nebo překladatele.
Když ukončíte odstavec větou, že z posádky nikdo nepřežil a další začnete větou, že ti námořníci, kteří přežili.... no někde je prostě chyba. A nebyla jediná.


Atanone
07.11.2017 5 z 5

Co čtenář,to názor- na rozdíl od valdy mě věcnost knihy bavila,nejsem zase takový odborník na problematiku,ale v mých očích to knize přidávalo na hodnověrnosti.
Místo v mé knihovně si zaslouží

kacaabba
16.12.2014

Četl jsem jako náctiletý a pro mne jedna z nej knih.

valda
03.10.2011 2 z 5

Klasická kniha o historii pirátství. Autor se zaměřil hlavně na Indický oceán. Snažil se také o hodně široký záběr, takže se nevěnuje jenom nejznámějším pirátům, ale zahrnul do své knihy také postavy, které jsou považovány spíše za objevitele, ale v zásadě to byli piráti. Jako je např. Vasco da Gama. Stejně tak se část knihy věnuje 1. a 2. světové válce, ve které určité události lze považovat za pirátství. Bohužel se kniha asi moc nepovedla, protože pro mě, čekajícího populárně napsané příběhy pirátů, které budou plné napětí, pokladů, objevování, atd., se autor každé události věnuje jen krátkou dobu, a většinou dost věcně, pravděpodobně z důvodu, aby stačil obsáhnout co nejširší spektrum. Pro nějakého historika je zase příliš stručný. Tak nevím, koho by kniha mohla bavit. Jinak překlad a přiložené fotografie, mi přišli taky jako dost narychlo splácané.

Štítky knihy

piráti korzáři

Kniha Pod pirátskou vlajkou je v

Přečtených16x
Doporučených1x
Knihotéce32x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x