Pod maskou nevinnosti

Pod maskou nevinnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151738/bmid_pod-maskou-nevinnosti-151738.jpg 3 63 11

Prokleté nevěsty série

< 2. díl >

Anglie, 1870 Na krásnou Melanii Torrensovou se řítí jedno neštěstí za druhým. Její snoubenec Victor umírá den před svatbou a nebýt vzdáleného příbuzného Paula Ashleyho, ztratila by zájem o veškerý život v milovaném Břečťanovém domě. Když ji Paul po čase požádá o ruku, Melanie nadšeně přijímá. Paul odjíždí sdělit tu skvělou zprávu rodičům, osud se však ozve podruhé a připraví ji o otce. Melanie je nešťastná, nemá milovaného Paula po boku a navíc je unesena maskovaným jezdcem, ve kterém poznává údajně zesnulého Victora. Dívka se tak ocitá v rukou nebezpečného muže, který se nezalekne ničeho, aby dosáhl svého cíle…... celý text

Přidat komentář

dooky
12.01.2023 3 z 5

Asi podobné jako u prvního dílu. Těžko uvěřitelný vztah hlavních postav, vše se děje moc rychle, styl psaní mě nevtáhl do příběhu. Sérii dočtu jen proto, že třetí díl mám již připravený a budu doufat, že mě to chytně alespoň o trochu více. Potom si dám o historických romancí zase na delší dobu pokoj.

knihomolka27
21.09.2021 3 z 5

(SPOILER) Lepší než Dáblova nevěsta, ale horší než Falešná společnice a Krvavá Mary... Kniha opět navnadila svým námětem. Nakonec se vydala jinou cestou než jsem čekala, ale v tomto případě mi to ani tolik nevadilo. Paul byl sympaták a jedna z mála postav co mi přišla fajn. Hlavní hrdinka opravdu neoslovila... omdlívala by při každé příležitosti, což samozřejmě působilo kapánek trapně, navíc byla šíleně naivní a důvěřivá a prostě taková nezajímavá a nudná. Její vztah s otcem byl uvěřitelný a chápu, proč své dceři neřekl o Viktorovi, i když to byla strašná blbost... narovinu mě smrt otce velmi překvapila.

Co se týče romantického vztahu mezi protagonisty.... tak byl opět takový urychlený a trochu neuvěřitelný... zkrátka taková ta osudová láska vybudovaná za jeden den...

Na rovinu se přiznám, že mě kniha ze začátku vlastně i dost bavila, jenomže potom od nějaké 150 stránky mě to strašně přestalo bavit, začalo mě čtení opravdu hodně unavovat, až jsem zase na prasáka přeskočila na poslední kapitolu... abych zjistila, že to skončí přesně tak jak se dalo očekávat... a to, že jsem si takhle knihu zkrátila mi vůbec nevadilo... NAOPAK, podle mě by knize prospělo kdyby byla podstatně kratší.

Kniha neurazí, ale ani vyloženě nenadchne. Potenciál se jí nepodařilo úplně proměnit, navíc začala být značně překombinovaná... dívka co je chudá a následně zase bohatá, dívka co se zamiluje do špatného muže, dívka co se zamiluje do muže ze svého dětství a pak samozřejmě ztráta paměti a mnoho dalšího... možná by bylo lepší se v knize zaměřit na méně témat a více je rozvést. Opravdu nevím komu knihu doporučit, jelikož existuje mnoho lepších knih v tomto žánru... každopádně se ale nebojím doporučit jiné knihy od autora.. jako viz například ty dvě co jsem vychvalovala na začátku.


Knihomolka97
25.08.2021 2 z 5

První díl Ďáblova nevěsta, kterou jsem četla nedávno, se mi moc líbila, třetí díl Kráska a netvor také, ale tenhle příběh se mi moc nelíbil.
Hlavní hrdinka Melanie mi vůbec nesedla. Tak důvěřivá a naivní.. Důvěřuj, ale prověřuj (a logicky přemýšlej) !
Vážně, kdyby ji bylo řečeno, aby skončila ze skály, protože nevím co, tak snad i skočí...
Romantická linka byla příjemná. Paul byl sympaťák a správný mužský, zvlášť oproti Victorovi, který byl všivák každým coulem.
A hlavní kámen úrazu - příběh byl zbytečně natahovaný. Autor se snažil o drama a napětí až do poslední chvíle, ale mě to tam nesedělo a vůbec jsem to nedokázala prožívat, jak bych měla. Spíš už jsem kroutila očima a čekala konečně na konec. Je mi to líto, ale viděla jsem, že tento názor nesdílím pouze já.
Co autorovi ovšem nemůžu upřít, je čtivost. Mě jeho styl vyprávění sedí a vždy mám přečteno velmi rychle.
2,5⭐/5⭐

AliceTief
23.10.2020 4 z 5

Stejně jako první díl, zajímavý příběh, čte se samo

Pedruska01
18.01.2019 3 z 5

Anotace se mi líbila, proto jsem se na tu knížku těšila, i když mě trochu znepokojovalo to malé hodnocení. Nemůžu si pomoct, ale ten příběh mi tolik připomíná něco jiného, že jsem měla místy silné podezření, že autor určitě čerpal z toho zdroje, byť to je nejspíš nereálné. Zároveň jsem už jednou měla čest s tímto autorem, kde mi ukázal, že opravdu něco umí, ale tímhle počinem mě bohužel dost zklamal.
Hlavní hrdinka je naprosto neuvěřitelně naivní blbka, která je samozřejmě ta nejhezčí a nejúžasnější dívka z okolí, kterou všichni milují, s iracionálním myšlením a chováním, a s tím, že se na ní valí samé neštěstí. Chudinka. Ta holka mi opravdu většinu knihy pila krev! Ostatní postavy mi nijak zvlášť nevadily, ale zároveň mi ani nepřirostly k srdci.
Další věc, která mě iritovala byl fakt, že ta kniha byla podle mě až násilně táhnutá dál, aby měla tolika stránek, a zbytečně. Minimálně tak 4x ten příběh skončil a přesto si autor vždycky něco musel vymyslet, aby nastínil nějaký drámo. Proč?
Celkově ten příběh sám je podaný dost naivně, chvíli jsem to omlouvala tím, že dívčí historické románky holt mají takovou "strukturu" mít, ale ne, někdy to bylo neúnosné - nestačila jen Melanie, muselo to být komplet. Samozřejmě nemohu opomenout, že stránka od stránky byla natřískána čistým nefalšovaným klišé, až mi to rvalo sítnice. Když se nad tím zamyslím, myšlenka nejspíš nebyla hloupá, ale ta realizace? No. Nebudu lhát, jsem zklamaná a svým způsobem mě to mrzí, protože jsem se do čtení musela nutit, v rámci hodnocení to na zlatý střed rozhodně nemá. Trochu z milosti 2,5*.

DaPo
15.10.2015 3 z 5

Příběh samotný nebyl špatný; z mého pohledu bylo podání příběhu horší...

Temný snílek
29.08.2015 4 z 5

Historická romance o lásce, která překoná všechny nesnáze a o dívce, která je snad prokletá, jelikož jí stíhá jedna pohroma za druhou, ale ona vždy najde sílu jít dál, hlavně pokud má po boku svého milovaného.

Děj si rozhodně na nedostatek zvratů nemůže stěžovat, protože uhání kupředu téměř zběsile, tak se příběh může rychle měnit a ukazovat se stále další a další potíže, které udržují napětí i čtivost knihy, která vás chytí a ženy si počtení určitě užijí. Hlavně proto, že i přes detektivní zápletku, jde hlavně o romantiku a nejsou zde opomíjeny citová vzplanutí ani myšlenky postav.

Pet007
13.06.2015 1 z 5

Kniha se mi moc nelíbila, chtěla jsem se zase jednou pustit do nějaké oddychovky, ale i ta by se dala napsat lépe. Byl to zmatený příběh.

sarka_l
09.09.2013

Přečetla jsem jenom začátek knížky, ale tolik klišé a frází jsem snad na jednom místě ještě neviděla...

Kagya
27.06.2013 2 z 5

Zajímavý příběh, dle mého názoru by se dal mnohem více rozpracovat. Bohužel autor mnohé pasáže odbyl, což mě velmi zklamalo.

LibraryGirl
19.03.2013 3 z 5

Jsem hodně zklamaná z této knihy. Asi jsem byla moc natěšená. Příběh prostě nesplnil mé očekávání. Přišlo mi to trošku jako parodie na historickou romanci. Hrdinka byla velmi naivní, snadno ovlivnitelná a ovladatelná. Otec ji něco řekl a ona tomu hned uvěřila, aniž si ty informace někde ověřila nebo pátrala na vlastní pěst. Kniha má hezčí obálku, než je příběh samotný. Bohužel. Velmi doporučuji Lady Jane (všechny čtyři díly). Ta se mi líbila o dost víc.