Pod maskou lži

Pod maskou lži https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351434/bmid_pod-maskou-lzi-JRn-351434.jpg 4 127 35

Pod maskou lži série

1. díl

Sebevědomá hrdinka s ostrým jazykem, neodolatelná atmosféra viktoriánské Anglie, neuvěřitelné zvraty. Tajemstvím opředení hrdinové, kteří skrývají mnohem víc, než jen svou pravou tvář... Evelyn má plné zuby života podle diktátu konvencemi svázané společnosti. Když její sestra Rose za záhadných okolností zmizí, neváhá, a i přes zákaz rodičů ji odjíždí hledat. Není však jediná. Cestu jí zkříží mladý gentleman Sebastian Braddock, který jí odhalí těžko uvěřitelnou pravdu – ona i její sestra mají speciální dar léčit nemocné a zraněné. Evelyn si myslí, že se Sebastian zbláznil, když ale sama poznává lidi, kteří dokážou věci přesahující lidské chápání, začne názor měnit. Přichází na to, že dar zvláštních schopností představuje obrovské nebezpečí. Je totiž mocným lákadlem pro ty, kteří ho chtějí zneužít ve svůj prospěch. A Rose je pravděpodobně v rukou jednoho z nich...... celý text

Horory Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

These Vicious Masks , 2016


více info...

Přidat komentář

DreamerX9
21.10.2021 2 z 5

Zajímavá detektivka a originální pojetí světa, taky dobrý vývoj postav ale je to spíš taková oddechovka než něco co by chytlo a nepustilo

TessBlackCat
11.10.2021 4 z 5

(SPOILER) Musím uznat, že knížka mě ze dost zaujala, nápad se mi líbí a děj je vcelku fajn. Děj se na začátku hezky rozjel, ale měla jsem pocit, že za první půlkou knížky se příběh dost zbytečně protahoval.
Jedna z věcí, co bych tomu vytkla je časté opakování jmen, konkrétně příjmení v několika větách, hned za sebou, což jsem potom prostě přeskakovala a předělávala jsem si větu automaticky na ,,on". Na druhou stranu ale chápu, že je těžké psát knihu ve starém stylu, kde se každý oslovoval příjmením, tak aby se to furt neopakovalo.
Malé mínus u mě měla i počáteční scéna na plese, kde Sebastian furt jen někam utíkal, u čehož jsem chtě nechtě musela občas protočit oči, jelikož po nějakém tom čtvrtém útěku už opravdu vypadal jako pořádná "drama queen".
Děj se mi ale dost líbil, sarkasmus je mi vlastní, takže i Evelyn mi se svou drzou mluvou celkem sedla.
Dost jsem se těšila na nějaký ten závěrečný, pořádně romanťácký happy end, což při zjištění, že žádný není, pro mě bylo celkem zklamání. Podle ostatních recenzí usuzuji, že v českém překladu další díly nejsou, což mě dost mrzí, jelikož bych nějaké to pokračování příběhu i uvítala.


romca4180
12.08.2021 5 z 5

Kniha se mi moc líbila a strašně bych chtěla vědět, jak to nakonec dopadne.. Žel další dvou dílů se asi u nás nedočkáme

aktak1203
20.04.2021 3 z 5

Škoda, vypadalo to celkem slibně, ale po celkem slušném začátku kniha nějak promeškala rozjezd a celek pak působil jaksi přiškrceně. Jako četla jsem horší, je to taková pohádka pro holky, ale do pokračování určitě nejdu.

Leena
23.03.2021 1 z 5

Červená knihovna a ještě utahaně napsaná..
Nedalo se to číst, ztráta času...

EvelynHard
23.01.2021 5 z 5

Tohle byla absolutní bomba! Kniha mě mile překvapila, představovala jsem si totiž úplně jiné čtení. Takovou červenou knihovnu a ono ne. Trochu romantiky tam bylo, ovšem já bych řekla dost decentní. Viktoriánské období propojené se schopnostmi X-Menů funguje až překvapivě skvěle a přirozeně. Kniha mě bavila, třebaže mi pár stránek trvalo se začíst. Pak už to byla paráda. Vůbec jsem se nenudila. Hledala jsem něco odpočinkového, ale zároveň napínavého a vtipného. A přesně to jsem dostala. Líbil se mi ten sarkasticko-ironický humor hrdinky... :D Konec byl celkem překvapivý, alespoň já jsem čekala trochu jiné vyústění po tom všem. Škoda, že u nás nejspíše nevyjdou další díly. V zahraničí už jsou dávno všechny venku. Zajímalo by mě, jak to celé skončí. A osudy ostatních postav.

emilieselden
17.06.2020 4 z 5

Zajímavý námět ale děj byl trochu zdlouhavý, táhlo se to. Konec byl překvapivý.

Calla2002
07.11.2019 3 z 5

Co říct? Další kniha, které jsem nucena dát průměr. Nápad není originální, ale příběh mohl být o dost lepší, kdyby se spisovatelka víc snažila, nebo tak, tak by to mnohem chytlavější. Napínavější. Vzrušující. Ale to jak je toto téma podané mi přijde chabé. Obal je taky průměr.
Postavy byly zajímavé, ale jediná věc, kterou jsem nečekala bylo to, že pan Kent přežil, malá Rose umřela a Sebastian zdrhnul. Zbytek? Předvídající, až skoro nudný. Za den přečtený.

minimonisek
04.07.2019 4 z 5

Příběh se mi líbil. Kniha se mi četla dobře a poměrně rychle. Do noty mi padla i námětem s různými schopnostmi.

Majuš333
19.05.2019 1 z 5

Tak neskutočne dlho som sa na túto knihu tešila a keď sa mi konečne dostala do rúk, tak som ju hneď po prečítaní prvej strany odložila. A po cca pol roku som si povedala, že jej dám ešte šancu.. A to bola chyba :(
Začiatok bol pre mňa doslova utrpením...nevedela som sa vôbec začítať a ďalej to tiež slávne nepokračovalo. Svoj boj som dotiahla až do 106-ej strany a svoje trápenie rázne ukončila. Proste ma to nebavilo. Ani jedna z postáv, či už hlavná alebo vedľajšia, mi nebola sympatická. Ku knihe sa už viac nevrátim a je mi jedno, či vydajú ďalší diel...

LucyVillain
08.05.2019 3 z 5

Musím uznat, že když jsem knihu poprvé objevila, nemohla jsem se dočkat, až se do ní začtu - přeci jen, kombinace viktoriánské Anglie a lidí se schopnostmi, co víc si může člověk přát? Nakonec se mi ten "hype" moc nevyplatil a ačkoliv kniha nebyla vyloženě špatná, musím několik hvězdiček ubrat. Děj se dost táhl (musela jsem se ke čtení mnohdy i nutit), hlavní hrdinka se chovala hrozně nevděčně a ten konec... velké zklamání. Ale nebudu soudit, kniha má přeci jen pokračování (ačkoliv pochybuju, že se k téhle sérii vrátím, nějak ani nemám potřebu zjistit, jak to dopadlo). A jen rada na závěr - neočekávejte nějakou romanťárnu, kolem toho se příběh moc netočí. Hodnotím 3*, ale znovu bych si knihu už nepřečetla, jednou mi to stačilo.

Plná recenze:
https://lucyvillain.blogspot.com/2020/06/knizni-recenze-pod-maskou-lzi.html

wotana
23.04.2019 5 z 5

Super kniha, mě se to četlo samo. Těším se na další díl, ale co jsem koukala tak ho nikde nechystají vydat :-(

lucie9870
06.03.2019 odpad!

Nešlo se začíst a dějově to byla pěkná nuda. Přečetla jsem pět kapitol a stačilo. Většinou mě kniha ze začátku baví, ale tohle byla šílená nuda!

Lenka_S
04.01.2019 5 z 5

Jo tak tohle se mi líbilo! Chvílemi ztřeštěné, ale i nebezpečné pátrání po sestře s nádechem fantasy, které skončí úplně jinak, než se domníváte. Jsem zvědavá na další díl.

muchomurka
21.10.2018 2 z 5

Nápad dobrý, zpracování horší. Knížka mě nebavila, děj byl utahaný, hlavní hrdinka nesympatická. Její tvrdohlavost byla otravná, její nevděk a neschopnost poděkovat mě vytáčely. Navíc mi to připomínalo knížky od Cassandry Clare. Byl tam potenciál, ale autorka ho vůbec nevyužila. Další díly si rozhodně nepřečtu, ani mě moc nezajímá, jak to bude dál. Škoda.

Lorej
21.05.2018 2 z 5

Nevím, nevím...
Děj mě vůbec nezaujal, nedokázal si udržet mou pozornost a ke čtení jsem se musela nutit.
Zajímavý nápad a velmi dobrý překlad, za to si ta kniha aspoň 2 hvězdičky zasloužila.

sebemi
18.04.2018 4 z 5

Nebylo to špatné, ale něco tomu chybělo, v některých částech nedomyšlené a hodně nahodilé. Rozhodně se z toho dalo "vytřískat" víc a proto ubírám jednu hvězdu. Hlavní hrdinové jsou fajn, ale Sebastian mi chyběl v hodně částech, určitě se dal více rozvinout jeho charakter a motivy. Naopak mě nadchnul pan Kent, který umí využívat své schopnosti velmi dobře :D Bohužel konec se mnou vůbec nezacloumal, žádné emoce se nedostavily, což mě mrzí.
Druhý díl přečtu, snad to půjde k lepšímu.

WallopX
07.04.2018 4 z 5

Popravdě... maličko mě nudila. Myslím si, že je to tím, jak nemám moc náladu na tento žánr. Už asi tak u 20. strany jsem si říkala, zda ji nemám vrátit zpět do knihovny, ale dávala jsem ji víc šancí. Byla by to škoda a pak bych toho litovala.

Dle mého názoru se rozjela docela na konci :)
Líbilo se mi prostředí a mluva... i ten příběh.

Přesto stále hodnotím 4*, protože vím,že kdybych měla náladu, příběh bych si oblíbila :)

Rozhodně si ji přečtěte a posudte

heliiinka
08.03.2018 5 z 5

M i l u j u. **
Úžasné prostředí Anglické smetánky jako od Jane Austenové. Ale nečekejte románek! Má to prvky fantasy a rozhodně, rozhodně nebudete čekat, jak to skončí. Miluju, jak všechno balí do zdvořilých vět: "Slečno Wyndhamová sem.... a pane Kente tam."
Má to skvělý vtip, ironii, naprosto neočekávatelné zvraty a nepředvídatelný konec.
Za domácí úkol si to všichni přečtěte!!

Samira
07.03.2018 5 z 5

Vynikající, temné, napínavé a prostě úžasné!!!
Okouzlující viktoriánská Anglie, skvělé vskutku netradiční postavy a hlavně originální pojetí a koncept.
Propojení Pýchy a předsudku se schopnostmi X-Menů může znít velmi bizarně, ale zde funguje úžasně. Přidáme -li ke všemu detektivní zápletku, postavy, které si musíte pro jejich charakter zamilovat a um autorů, vyjde vám to nejlepší!
Doufám, modlím se ve vydání pokračování, protože mne kniha okouzlila a nadchla.
Doporučuji!