Pod jabloní

Pod jabloní https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424958/bmid_pod-jabloni-J87-424958.jpg 4 26 10

Viktor Eret série

< 6. díl >

V městečku nedaleko Prahy dojde k bizarní vraždě. V horkém letním dni opilému muži spícímu pod jabloní ve vlastní zahradě kdosi zatloukl uchem do hlavy hřebík. I když šlo o člověka zlomyslného, který lidem ve svém okolí neustále škodil, přece jen se zdá být vražda vskutku nepřiměřenou odplatou. Podezřelí jsou především sousedé zavražděného. Navíc je tu však záhada: o zabití hřebíkem do hlavy skrz ucho se týden před vraždou zmiňuje mladá autorka detektivek...... celý text

Přidat komentář

Marla
29.06.2023 4 z 5

Velmi zabydlená a vtipná detektivka, přímo stvořená pro líné letní odpoledne. Velké množství nejrůznějších postav a postaviček sice způsobilo že jsem občas musela trochu přemýšlet kdo je vlastně kdo, ale čtení mě bavilo a nad některými situacemi jsem se válela smíchy.

Iki1
09.06.2022 3 z 5

Jako oddychovka tato kniha nevybočuje z kvality nastavené pro tuto edici. Kladně hodnotím dobrý nápad pro vražednou zbraň a pěkně vystižené sousedské vztahy na nepříliš velkém teritoriu, kde každý ví o každém všechno. Vadila mi přehršel hlavních postav, kdy jedna přebíjela druhou a autorka jako by se nemohla rozhodnout, komu přidělit vůdčí roli. Také jejich charakteristika nebyla příliš propracovaná, o vývoji během příběhu nemůže být řeč. Úplně nejvíc jsem zklamán ze závěrečného mišmaše ve stylu pejska a kočičky, pořádného vysvětlení motivace jsem se nedočkal. A dodatek nazvaný Dědictví ve stylu červené knihovny byl zcela zbytečný (Snad mi měla ukápnout slzička?).


Aghatte
25.08.2021 5 z 5

Opět spokojenost, obyčejný český uvěřitelný příběh, spousta sympatických postav, nenáročné příjemné čtení. Psáno pěknou češtinou. Viktor Eret zde má roli naprosto zanedbatelnou, ale nevadí to ničemu. Opět přehlídka jídelních lístků, kafíček, víneček a cigárek :-) Prostě léto jak má být.

akinomV
31.07.2021 4 z 5

Fajn česká detektivka z malého městečka, která mě bavila.

Charlesska
05.02.2021 2 z 5

Za mě zklamání. Knihu jsem si koupila na základě hodnocení zde, mám ráda české detektivky, ale tohle byla spíš taková lepší slohovka. Naivní příběh s naprosto plochými postavami, policisté se radí o vyšetřování se svědky, sdělují jim informace z vyšetřování a korunuje to amatérská honička vraha.

moničina
02.01.2021 5 z 5

Oddychovka. Páči sa mi štýl, akým je príbeh napísaný, viacero svojskych postav a vtipné vsuvky. Súhlasím s už uverejnenym nazorom, kto má rád túto Edícii Moba, kniha patrí k tým vydareným.

alnahu
10.09.2020 4 z 5

Příběh z malého městečka,kde dojde k zvláštní vraždě.Na vlastní zahradě pod jabloní je zavražděn muž-přezdívaný Smraďoch,tato přezdívka má své opodstatnění.To také pozná i policista,který tuto vraždu vyšetřuje.I přesto,že v příběhu figuruje hodně postav,vůbec to nevadí .A kniha je docela čtivá.

metrolog
29.08.2020 5 z 5

Milé překvapení. Velmi dobrá detektivka, velmi dobré a pohodové čtení. Co dodat? Dávám 5 hvězdiček a všem vřele doporučuji.

Stana46
29.07.2020 5 z 5

Kniha se četla výborně.

onqa
11.04.2020 5 z 5

Povedená detektivka. Knihu jsem vybrala jen náhodou, nečekala žádný zázrak a s autorkou se setkala poprvé. Opět se mi potvrdilo, že se nemám dívat s despektem na věci, o kterých nic nevím. Kdo zná tuhle edici a vůbec má rád českou detektivku, bude spokojen. Do vcelku tenké letní knihy se vešla hodně povedená detektivka. Autorce se na malém prostoru podařilo vykouzlit uvěřitelné postavy, zápletku i rozuzlení. Jdu hledat další.