Počkám na tebe

Počkám na tebe https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501177/bmid_pockam-na-tebe-IY7-501177.jpg 3 20 5

Maxovi a Cam je pětadvacet a už pár let jsou nejlepší přátelé. To je jedna z jejich základních jistot. Cam dokončuje studium psychologie a nikdy nic nedostala zadarmo. Max je synek z bohaté rodiny s velmi problematickým vztahem k otci, kterého kdysi přistihl při nevěře. Otci navzdory rovnou po bakalářském studiu nastoupil do PR agentury. Ve svém oboru i u žen je velmi úspěšný, může mít každou, na kterou ukáže, ale opravdu touží jen po jediné. Cam k Maxovi váže silný cit, ale přestože touží po partnerském vztahu a tuší, že Max by mohl být ten pravý, nechce riskovat ztrátu nejlepšího kamaráda, kdyby jim to nevyšlo. A tak se tváří, že jí přesně tohle vyhovuje, a marně hledá opravdovou lásku – nebo aspoň trochu trvanlivější vztah. Max se do Cam zamiloval na první pohled, ale nechce nic měnit, protože trpí silnou nedůvěrou ve svou schopnost udržet dlouhodobý vztah a nerad by Cam zranil a ztratil. Ale jako správný rybář dobře ví, že stejně jako při chytání vzácného pstruha duhového i tady si bude muset trpělivě počkat na tu jedinou správnou chvíli... Svěže a s nadhledem napsaný román od jedné z nejúspěšnějších současných kanadských autorek.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

L'allégorie des truites arc-en-ciel , 2018


více info...

Přidat komentář

TheMelorry
05.04.2023 2 z 5

Obvykle hodnotím knihy z edice 7lásky hodně vysoko a jsem z nich nadšená. Bohužel konkrétně tahle kniha mě docela zklamala. Téma jako takové je zajímavé, ale zpracování mi nesedlo. Stejně tak hlavní postavy, které se mi zdály ploché a prostě jsem jim nevěřila a bylo mi tak nějak jedno, jak to s nimi dopadne.
(2,5)

stesti.s.knihou
23.11.2022 2 z 5

Obecně knihám z edice Sedmilásky moc neholduji. Pár jsem jich přečetla a nikterak mě nezaujaly. Ovšem kniha Počkám na tebe měla natolik zajímavou anotaci, že jsem si řekla “proč ne”.
Max a Cam jsou nerozluční přátelé, které k sobě přitahuje nejen kamarádství. Je mezi nimi silné pouto a vzájemná přitažlivost, oba se však bojí udělat další krok. Každý pro to má jiné důvody - Max je fešák, který pro pěknou dívku nemusí chodit daleko, jeho vztahy však nemají dlouhého trvání, proto má obavu, aby to stejně nedopadlo i s Cam. Ta se naopak bojí ztráty nejlepšího kamaráda a životní jistoty, kterou v Maxovi vidí. V knize sledujeme jejich přátelství - to, jak se vyvíjelo v minulosti a to, jak vypadá v současnosti. Vesměs ale převažuje děj minulý.
Anotace a tento zběžný popis zní fajn, ale když se dostaneme k samotnému jádru pudla, je tam dost věcí, které úplně nefungují. Třeba zaměření většiny děje na minulost. Určitě je fajn vědět, jak se dvojice dopracovala do fáze, v jaké jsou, ale úplně mi chyběl popis nějakého současného stavu, aktuálního vývoje - zde to prostě nabralo rychlý spád a bylo to. Stejně tak mi vadila plytkost obou postav a úplně nejvíc mě rozčilovaly anglicismy.
Za mě bohužel zklamání a tímto jsem si potvrdila, že tato edice romantických knížek bohužel není nic pro mě.


Mermaida
02.11.2022 4 z 5

To bylo velice milé počtení... Četlo se to s lehkostí, mělo to pěkný průběh. Nejlepší přátelé, kteří si nechtěli připustit, že jsou něco víc (přestože, to jejich okolní už dávno vnímalo). Cam i Max mi byli od první stránky sympatičtí a já kapitolu po kapitole věřila, že nakonec k sobě najdou cestu. :-)
Lehce mi to dějově připomnělo film (knihu jsem nečetla) - S láskou, Rosie. Takže pokud máte rádi tento druh "předvídatelné" oddechové romantiky, tak je tahle 7láska přímo pro vás.

Ivuska.09
25.10.2022 3 z 5

Občas se stane, že se přátelství změní v lásku. Bude to i tento případ? O tom vypráví nová kniha z edice 7lásky. Za mě asi takto: neurazí, ale ani nenadchne. Mými favority zůstávají jiné příběhy z této edice.

medlovice
27.09.2022 5 z 5

Ještě voní novotou z tiskárny, měla jsem ji zamluvenou v předprodeji a hned jsem se do ní pustila. Okamžiky života se vším co k němu patří, chvíli úsměv, chvíli slzy, takhle to dopadá, když čtu místo spánku.

Štítky knihy

přátelství kanadská literatura

Autorovy knížky

2022  54%Počkám na tebe

Kniha Počkám na tebe je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce73x
Chystám se číst33x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x