Po velmi tenké čáře

Po velmi tenké čáře https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37365/po-velmi-tenke-care-37365.jpg 3 7 2

Příběh tří kamarádek, které chtějí prožít život naplno, neztratit ani jednu drahocennou minutu. Osudy a cesty jednotlivých dívek jsou však v Československu osmdesátých let dvacátého století velmi odlišné a spletité. Leona, Johana a Ilona jsou mladá děvčata pracující v knihkupectví. Život mají ve svých dvaceti letech před sebou, i když se vzájemně díky bohémským večírkům přesvědčují o své protřelosti. Ilona zvláštně destruktivním způsobem střídá muže, aby našla toho pravého. Johana, jemná dívka, naopak hledá pochopení a oporu, kterou nakonec nalezne v náboženství. Leona se nešťastně zaplete se ženatým mužem, aby posléze zjistila, jak je těžké z tohoto vztahu vybřednout. Únikem je jí psaní povídek, její texty se prolínají celou knihou. ... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Eroika
více info...

Přidat komentář

Radimka
16.08.2023 1 z 5

Docela jsem se těšila, mám ráda knížky z 80tek. Ale tohle jsem dala jen hodně intenzivním přeskakováním. Sice asi dobrá psychologie postav, ale hrooozná nuda. Tři holky, ale žádná zajímavá. Snad trochu ta, která skončila v blázinci. Pro mne naprosto zbytečná kniha.

lapagerie
28.05.2019 2 z 5

Mám z příběhu rozpačitý dojem. Místy jsem se ztrácela a nevěděla jsem, co se které hrdince přihodilo a co je přivedlo do situace, která se zrovna odehrává. Celé mi to přišlo takové mlhavé. O Johance ani Ilonce vlastně nemohu říct nic, jsou bezvýrazné. Leona vyčnívá víc, i díky svému pobytu v léčebně. To je asi nejvýraznější část knihy, její bezmoc, strach a zoufalství. Ale celkem mě kniha neuchvátila. Dočetla jsem a asi brzo zapomenu.


Autorovy další knížky

Eva Talpová
česká, 1963
2007  63%Po velmi tenké čáře
2010  69%S andělem ne
2006  0%Rybička na šněrování a jiné fejetony
2013  0%Hrnečku pař!
2022  88%Sežrali ho v Polynésii

Kniha Po velmi tenké čáře je v

Přečtených6x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x