Po provaze ke Kristu

Po provaze ke Kristu https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159955/po-provaze-ke-kristu-159955.jpg 5 8 3

Knížky Maxe Kašparů si nacházejí cestu k lidským srdcím takřka samy. Příčinou úspěchu je hluboká lidskost autora samého, ale i jeho znalost lidských srdcí; proto je vzájemná komunikace tak snadná, srdečná a přináší své ovoce. Určité věci člověk nemůže vnímat v mládí nebo ve středním věku: jsou výsadou začínajících šedin. Může o nich mluvit jen ten, kdo už si něco prožil. Nemám tím na mysli hotové odpovědi, ale spíše hotové otázky: otázky, které jdou pod kůži a vedou k zamyšlení, otázky, které provokují k novému hledání, i ty, které rozjasní tvář úsměvem či údivem, protože „koho by tohle napadlo“! Kdo by v knížce Maxe Kašparů hledal hlubokou teologii nebo odborné biblické výklady, bude zklamán. Ale patří-li čtenář do kategorie těch, jimž je určeno věnování, tedy k těm, kteří nepřestávají hledat, určitě si tu najde jak pokrm na cestu, tak i motivaci pro další hledání. (z úvodu Vojtěcha Kodeta)... celý text

Přidat komentář

Aquarius586
16.12.2019 4 z 5

Pěkně strukturované a názorné. Líbilo se mi přirovnání cesty víry k chůzi po provaze - jeho upevnění na obou koncích, zatloukání kotevních bodů, orientace a směru ("zády k hříchu, čelem ke Kristu").
Velmi užitečné v začátcích, třeba po přečtení K jádru Křesťanství od Lewise.

martunka
03.02.2015 5 z 5

Musím uznat, že tohle je jedna z nejlepších duchovních knih, kterou jsem kdy četla. Autor Max Kašparů je skvělý teolog. Tuhle knihu doporučuji všem.


Vojslava
04.01.2015 4 z 5

Zajímavé úvahy přesně v autorových liniích - i když mám pocit, že jako mluvené slovo (kterým texty pravděpodobně původně byly) to mělo ještě určitou vyšší přidanou hodnotu. Ale spoustu podnětů je fakt dobrých, už jenom pro ně stálo za to knížku vzít do ruky.