Plzeňská strašidla

Plzeňská strašidla https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28519/plzenska-strasidla-28519.jpg 4 11 2

Bohatě ilustrované kratochvilné čtení o strašidlech a tajemných zjeveních v ulicích královského města Plzně určené hlavně pro malé čtenáře. Současným jazykem převyprávěných 39 pověstí převážně ze sbírky Jaroslava Schiebla.

Přidat komentář

Pentlička
29.05.2023 4 z 5

Kniha potěší snad každého Plzeňáka. Jsou to milé krátké pověsti o obyčejných lidech a legračních strašidlech. Mým dětem se pověsti líbily, vyžadovaly je večer před spaním, chtěly další a další. Proto hodnotím kladně, účel splnily.

LadyCharlene
21.08.2018 4 z 5

Bylo to velmi rozmanité čtení, některé pověsti byly vtipné, jiné smutné a některé strašidelné. Velmi se mi líbila pověst o neviditelném mužíčkovi, který hlídal hostinec a jeho majiteli pomáhal, takového skřítka by měl mít každý dům. :) Na můj vkus zde bylo až moc bílých paní, i když ta z Borů měla šmrnc. ;) Neřekla bych, že tato knížka je určená hlavně pro děti. Možná pro ty starší. Každopádně jako neplzeňan jsem se trošku ztrácela, ale myslím, že to tolik nevadí. Pokud máte rádi historii a nadpřirozeno, určitě se vám kniha bude líbit. Příběhy doplňují krásné ilustrace, jediné, co bych knize vytkla je kvantita příběhů, bylo jich opravdu mnoho a většinou byly na dvě stránky. Ocenila bych propracovanější příběhy.


Štítky knihy

strašidla Plzeň

Autoři knihy

Petr Mazný
česká, 1963
Zdeněk Hůrka
česká, 1960
Petr Flachs
česká, 1969

Kniha Plzeňská strašidla je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst3x