Plnou parou do pohádky

Plnou parou do pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451779/bmid_plnou-parou-do-pohadky-Cpp-451779.jpg 4 7 5

Není to tak dávno, co krajinou uháněly parní mašinky, pískaly na své píšťaly a doprovázela je oblaka hustého dýmu. Lokomotiva Třistadesítka vypráví společně s ostatními mašinkami pohádkové příběhy o setkání s vílou, vodníkem a dalšími nadpozemskými bytostmi. Nechybí ani povídání o starostech i radostech ve výtopně a na železniční trati. Součástí knížky jsou vystřihovánky papírového modelu nádraží s železniční stanicí, parní lokomotivou a vagóny, které si děti můžou okopírovat na tvrdší papír a sestavit dle návodu v knížce. Zobrazit m... celý text

Přidat komentář

Sagisia
24.01.2023 4 z 5

I když mě osobně pohádky nijak speciálně nezaujaly, mému synovi utkvěly v hlavičce opravdu hodně. Četli jsme je před víc jak půl rokem a stále máme po hlavních postavách (rozuměj mašinkách) pojmenované celé hračkoidní depo :) Žádná jiná pohádka to nepřebila.
Bezvadná je taky ta vystřihovánka na konci knihy. Je fakt krásná, celé nádraží i s kusou kolejí a dvěma mašinkami: jednou třistadesítkou a jednou motorovou. Musela jsem ji okopírovat na tvrdý papír, s čímž byl trošku problém, protože knížka po rozložení není tradiční formát A4, a musí se proto kopírovat na A3, což je dražší. Plus já navíc chtěla vícekrát okopírovat stránku s kolejema, abychom měli z toho nádraží kam jezdit, takže když mi pak paní v kopírce řekla finální částku k zaplacení, myslela jsem, že mě klepne pepka :) Ale co bych pro dítko neudelala, že :)

Knížku tedy můžu vřele doporučit, testováno na dětech.

Shashlick
10.02.2021 5 z 5

Pěkné obrázky a pěkné příběhy. Malého zaujali hlavně pan Franc a babička lokomotiva.


bookcase
31.12.2020 5 z 5

Milé pohádky s nádhernými ilustracemi, líbit se budou určitě nejen klukům, ale i holčičkám.

Ronnie Sparks
06.12.2020 4 z 5

Po dočtení knihy mám takový pocit, že by pohádky v knížce měli spíše předčítat rodiče dětem. Asi bych knihu nepostrčila dítěti, aby si ji četl sám.
Kapitoly jsou poměrně dlouhý. Chválím písmo, které je velké, psané dobrým fondem a text je rozdělen do více kratších odstavců. Na konci knihy najdeme vystřihovánky. Jsou oboustranné a papír tenoučký, takže je potřeba vystřihovánky okopírovat a nejlépe na tvrdší papír. Více v mé recenzi.

DariDerek
26.10.2020 5 z 5

Pravdou je, že mne, jako dospělého čtenáře, zaujala kniha Plnou parou do pohádky úplně z jiného důvodu, než mého syna, kterému jsem předčítala před spaním. A to proto, že mašinka Třistadesítka, která vypravuje příhody, je z Nového Jičína a brázdí okolí podél řeky Odry, což je mi velmi blízké – jsem z Ostravy a líbí se mi to pomyšlení, že zrovna tady někde taková mašinka je. ???? (více v recenzi v záložkách)