Plážová chatka

Plážová chatka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457080/bmid_plazova-chatka-NjQ-457080.jpg 3 106 36

Vraždy ve Falsterbo série

1. díl >

Časně zrána, ještě před otevíračkou, si můžete bezplatně zahrát na golfovém hřišti města Falsterbo. Staří přátelé Egon a Ragnar nejsou skrblíci, ale proč za něco platit, když nemusíte? Společně se sestrami Elisabeth a Märthou se jednoho slunečného letního rána proplíží dovnitř. Zdá se, že před sebou mají krásný den, ale jejich hru nečekaně přeruší hrozné zjištění, když v písku na druhé jamce objeví tělo předsedy golfového klubu Svena Silfverstolpa. Nastane panika, a Egon s Ragnarem udělají všechno pro to, aby svou účast zakryli. Tělo naloží do golfového auta, a odvezou jej ke klubovně. Nic však neproběhne podle plánu, a tak se spustí řetězec událostí, který není možné zastavit. Když začne vraždu vyšetřovat policie, záhy zjistí, že rekreační areál se doslova hemží lidmi, kteří měli motiv ke vraždě ješitného, vlivného a protivného Silfverstolpa. Peníze, láska i dávná tajemství stojí v cestě k vyřešení případu slunečného Falsterba, kde se realita mísí s iluzí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: ekniha , Omega
Originální název:

Badhytten , 2015


více info...

Přidat komentář

Ella_85
02.04.2024 3 z 5

Tak za prve, knizku jsem cetla asi pul roku! Zacatek totalni nuda.
Za druhe napad na pribeh nebyl uplne marnej, ale hned mi vytanulo na mysl jine misto, kde se taky vrazdy odehravaji, a to v Österlenu.
Za treti, prace prekladatele? korektora a mozna moji ctecky byla uplne tragicka. Tolik chyb v textu a nesmyslnych spojeni, tvaru slov.
Za ctvrte, detektivka se mi libila a vzhledem k tomu, ze jsem ji dostala jako darek do ctecky nestvaly me tolik ty chyby.
Za pate jestli vyjde dalsi, tak si je taky poridim. Klidna, pohodova knizka o vrazdach ;-)

katka_dv
01.01.2024 2 z 5

Začátek knížky vypadal slibně - detektivka ve stylu Stoletého staříka. Ovšem s rozvojem děje mi nebylo jasné, jestli jde o neústěšnou parodii na Stoletého staříka nebo neúspěšný pokus o napsání detektivky. S každou další stránkou přibývaly další a další postavy, až jsem si musela graficky zobrazit, kdo je čí kamarád, soused, kolega, manželka, bývalá manželka ... Nakonec mi ale vlastně bylo jedno, kdo je vrah ...


mondulinecka
05.09.2023 4 z 5

Knihu jsem měla jako e-knihu zdarma, normálně bych se k ni asi nedostala. Nicméně to nebylo vůbec špatné. Humorná detektivka o partě důchodců, kteří najdou na golfovém hřišti mrtvolu. A konec mě pobavil nejvíc!

Danafantom
17.06.2023 2 z 5

Knížka se mi líbila. Ale jenom zvenčí - má hezkou barvu a veselý obrázek. Obsah mě nenadchl. Humor jsem nepobrala, o napětí v knížce ani moc nešlo. Hodně postav, takových nijakých, které se mi pletly. No, dočetla jsem, ale stýskat se mi nebude...

andrej0867
15.06.2023 2 z 5

Svedsky Kamenak s naivnou policiou a nedotiahnutym vysetrovanim. Plus jeden uplne zbytocny a nedokonceny paralelny pribeh s konom. Celkovo to bola strata casu.

Veruci
26.05.2023 3 z 5

To se ve Švédsku všichni důchodci chovají naprosto iracionálně? Nemohu se ubránit srovnání se Stoletým staříkem, kde jsem ochotně přijímala všechny jeho úlety. Zkrátka proto, že to bylo skvěle napsané. Tady mě chování Egona a Ragnara šíleně štvalo. Ale četlo se to vcelku dobře a byla jsem zvědavá na vyřešení detektivní zápletky.

Janizoun
29.08.2022 4 z 5

Koupila jsem si tuto knihu ve slevě a moc jsem si od ní neslibovala a velmi příjemně mě tato kniha překvapila. Bylo to pěkné, humorné, oddychové, zábavné čtení s kriminální zápletkou. Moc se mi to líbilo. Za mě můžu doporučit jako čtení "na pohodu" ;-)

kopeceli
15.05.2022 4 z 5

Lehké, humorné čtení pro krásné teplé jarní večery. Knihu jsem si užila. Překlad je velmi dobrý.

Emišta
22.03.2022 3 z 5

Nenáročné čtení, které neurazí, ale ani nenadchne. Postavy byly sympatické, ale děj se tak nějak podivně vlekl, sem tam protkaný nějakou humornou hláškou nebo situací. Myslím, že text by si zasloužil lepší korekturu.

kachnat
22.02.2022 4 z 5

Odpočinková četba, nečekejte krev ani náročné čtení.

gretl74
05.02.2022 3 z 5

Nenáročné odpočinkové čtení, jako oddychovka mezi náročnějšími kousky ideální. Přímořská oblast tomu dodává tu správnou prázdninovou atmosféru. Vyšetřovatelé sympatičtí, vše poklidně plyne ... pro mě lepší než knihy plné krve a detailně popsaného násilí. Partička seniorů bláznivá snad až příliš, na papíře je to celkem vtipné, ale třeba za sousedy bych je asi úplně nechtěla ... :)
3,5*

JáŠárka
19.12.2021 4 z 5

Oddychové čtení s detektivní zápletkou. Pokud člověk nečeká nic náročného, pobaví se.

ctuvnoci
18.12.2021 4 z 5

Nejdřív jsem se trochu vyděsila, co že je to za blbost, ale nakonec jsem ten styl přijala a bavila se. Prostě oddychovka, u které radši moc nepřemýšlejte nad realitou, nechte se unášet autorovou fantazií a bavte se.

LenkaKa
30.11.2021 3 z 5

Odpočinkové čtení na volný víkend.

Aliii
24.10.2021 2 z 5

Neočekávala jsem žádnou hodnotnou literaturu, ale i tak mě kniha trochu zklamala. Humoru pomálu a spíš k pousmání než k rozchechtání. Třeba "Brambory na vloupačku" byly pro mě daleko humornější.

Moncele
27.09.2021 5 z 5

Velmi příjméná oddechovka, kterou jsem měla zapůjčenou od dcery. Krátké kapitoly, vždy uvedené datem a časovým obdobím, protože děj se odehrává v několika málo časových rovinách. Děj svižně ubíhal, krátké kapitoly se rychle střídaly a posouvaly děj rychle dopředu. Postavy a postavičky byly i na tak malé ploše celkem dobře vykreslené, jen ta jména...! Kdo ale očekává drsné krimi se spoustou krve a nechutností, bude notně zklamán, i když jde o vraždu... Pokud jde o humor, je ho zde přehršl, občas jsem se pozastavila nad tím, co všechno jsou lidé schopni vymyslet a provést. Určitě si ráda s odstupem času přečtu další knihu ze série.
Z interview s autory Plážové chatky (v závěru knihy): "Na světě je tolik zla, takže jsme se rozhodli hledět na život z té světlejší stránky a psát knihy, ze kterých se člověk raduje."

veromat
24.09.2021 2 z 5

Kniha mi moc nesedla, kolikrát jsem ji chtěla odložit, ale nemám ráda nedokončené věci, takže jsem knihu dočetla i s tím, že jsem byla zvědavá na závěr knihy. V jedné kapitole jsem si dost nasmála, ale na další knihy se už nechystám.

sonia
18.09.2021 5 z 5

Brala jsem to jako dovolenkové odpočinkové čtení, takže za mě výborné. Jako detektivka by to mohlo někoho nudit.

fidji
14.09.2021

Letní atmosféra. Knížka byla psána jako komická detektivka. Komediální situace. Příjemné rychlé čtení.

Vladix
18.08.2021 4 z 5

Milá kniha, ideální pro odpočinek :-) Neotřelá zápletka, spousta vtipných situací a banda důchodců na zabití...