Playgirls II

Playgirls II https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94126/bmid_playgirls-ii-Xzi-94126.jpg 3 59 8

Playgirls série

< 2. díl

Pokračování románu Playgirls I zavádí čtenáře do prostředí pražské vyšší společnosti, jež autor dobře zná, a ve kterém sledujeme tajné spády postav z Playgirls I o postav nových. Po svém vydání kniha vyvolala řadu poměrně ostrých diskusí a byl podle obou dílů natočen i film.

Přidat komentář

heavy66
08.07.2023 3 z 5

Když Vladimír Páral dopsal první díl příhod z bordelu, vážení čtenáři mořili, "Mistře, vy jste to utnul v nejlepším, co s nimi bude dál, prozraďte nám to!" A Mistr sedl a napsal, jak Štěpánka Vranská ovládla Playgirls, vymyslela super koncept třetí generace pro klienty i klientky, a nakonec zjistila, že žádný strom neroste do nebe. Naštěstí dopadla lépe než její jmenovkyně Otýlie!

ludek.n
13.06.2022 4 z 5

Pokračování příhod z erotického salónu Playgirls se nese v podobném duchu, jaký nabídla už předchozí kniha tohoto dvoudílného cyklu. V některých momentech je dokonce ještě o kapánek absurdnější a grotesknější. Nová majitelka podniku Štěpánka Vranská zde předvádí veletoče hodné velkého hollywoodského plátna. Ostře sršící páralovský humor však v kontrastu s výše uvedeným překvapivě zhořkl a zdrsněl. Oblíbené scénické repetice a vhledy do života obyčejných lidí najednou už neglosují veselou stránku věci, ale spíše smutný a tragický podtext. Hravost a optimismus prvního dílu Playgirls je překryt černými mraky, ze zábavného dovádění se stává vyčerpávající dřina a protagonisté poznávají i odvrácenou stránku snadného života (a někteří dokonce prozřou). Sám za sebe tento posun do vážnější roviny (stále ovšem vyjádřené veseloherním páralovským jazykem) vítám a oceňuji. Tam, kde mi jednička nabídla kousek dortu, servíruje mi dvojka dort celý i s polevou a se svíčkami. To prostě za tu jednu hvězdu navíc v celkovém hodnocení rozhodně stojí.


Jack Bauer
29.09.2020 1 z 5

Ten samý komentář jako u prvního dílu.

stepanka000
10.07.2018 2 z 5

Film byl hrozný (pokud se pamatuji) a knížka také. Četla jsem ji do výzvy kvůli nedostatku knih s hrdinou s mým jménem. Starší autorova díla jsou čtivá a zábavná, ta novější zavánějí už jenom posedlostí erotikou nebo spíš sexem.

ber-tram
08.09.2016 3 z 5

Irská č. p. 16 na Vinohradech neexistuje, to si autor vybájil; snad jen dům se šestým patrem atypicky projektovaným a možná i svérázně zabydleným si vypůjčil odkudsi z reálu, aby v něm prodloužil kroniku lačného ukájení se na vyšší orbitě. Lze skončit v půli, lze dočíst do konce (kupodivu jakžtakž vypointovaného). 43/16

Pajina68
14.07.2016 3 z 5

Páralova porevoluční tvorba už mě tolik nebrala jako knihy předtím. Ale tohle se ještě dá číst, není to až tak špatné.

Dandulka
13.10.2012 5 z 5

Druhý díl knihy i filmu. Mám oba moc ráda.

jprst
11.11.2011 2 z 5

Slabý pokus autora o nastavovanou kaši, sice jsem to přečetl, protože Páralovy knihy jsem přečetl všechny a rád, ale repete v budoucnu nebude - na rozdíl od jiných jeho knih.