Pomýlené srdce

Pomýlené srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497084/bmid_pomylene-srdce-Wjl-497084.jpeg 5 241 50

Play On série

< 3. díl

Pro děvčata McKennovy byla Jane jako sestra. Pro Jamieho McKennu byla vším. Když se Jamieho svět začal hroutit, doufal, že právě Janina láska ho udrží pohromadě. Jane ho však opustila, když ji nejvíc potřeboval, a to jí Jamie nikdy neodpustí. Už léta plánuje pomstu těm, kteří ho o všechno připravili. A Jane není výjimkou. Přijde si pro ni. Jane to ví, jen to nedokáže pochopit. Byl to přece on, kdo ji tehdy od sebe odehnal. Navzdory vzájemné nevraživosti je pojí stejný cíl – chtějí, aby ti, kdo zničili McKennovy, zaplatili za své zločiny. On chce pomstu. Ona chce spravedlnost. A aby toho docílila, bude muset neochotně spojit síly s chlapcem, kterého kdysi milovala. Jejich životy se jednou pro vždy změní, tajemství vyjdou na povrch a Jamie zůstane stát před zničující volbou mezi láskou a pomstou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Black Tangled Heart , 2020


více info...

Přidat komentář

Ellkao
30.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Trochu mě mrzí že se vztahy mezi Jane, Jamiem a Lornou nijak nevystříbřili. Ale jinak krásný, dojemný příběh.

Syma149
25.11.2023 5 z 5

Moc nemusím knihy, kde se hlavní hrdinové milují už jako hodně mladí a potom, díky nedorozumění a těžkému osudu se několik let odcizí. Většinou mě příběh začne bavit až od současnosti. Proto jsem s četbou váhala. Tenhle příběh mě však bavil od začátku až do konce. Ta láska mezi nimi byla opravdu silná a dojemná. Můžu jen doporučit


lucie3944
21.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Za mě trochu slabší. Pro mě tam bylo několik nedokončených dějů. Linka s Lornou, Jamieho pobyt ve vězení, odhalení Steadmana... Vím, že to není detektivka, že tohle není to nejdůležitější, ale byl na tom vystavěn příběh. Ale... Je to kniha pro ženy, hlavně zamilovaná. A v tom je hodně dobrá. Nejsem přesvědčena, že si po nějaké době budu pamatovat děj, ale za přečtení určitě stojí.

Čtenářka368
11.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Tuhle knihu jsem kdysi četla, ale úplně jsem na to zapomněla. Po čase druhého čtení se mi vybavila a tak nějak jsem začala tušit, že to zas taková hitparáda nebyla. Teď podruhé jsem jí navíc četla po jiné knize od autorky (Struny lásky) a ta je teda nesrovnatelně hlubší a zajímavější a i chemie postav pro mě funguje lépe. I když první scéna v koupelně je tady hodně povedená.
Velmi slušné tři hvězdy, ale něco tomu prostě chybělo. Asi bych tak nějak nepřeskočila fázi, kdy byl Jamie ve vězení, myslím si, že tam byl prostor pro hlubší místo knihy.

Lucie.285
26.04.2023 5 z 5

Krásná knížka, nemohla jsem se od ní odtrhnout, neuvěřitelně čtivé. Byla to jedna velká emoční jízda a hlavní hrdinka je neskutečně silná a sympatická. A Jamie, toho nešlo nemilovat. Dokonalá chemie mezi hlavními hrdiny, věřila jsem jim úplně všechno. Kniha mě strašně moc mile překvapila. Nechápu jak je možné, že mi takovou dobu unikala. Doporučuji.

Lilinka.Ká
27.03.2023 5 z 5

Moc hezké, plné emocí. Takové mi to přišlo odvážnější než předešlé dva díly, ale asi se mi tenhle díl líbil nejvíc.

LinhovaG
13.03.2023 5 z 5

Musím říct, že tato kniha mě pohltila neskutečným způsobem. Osobně si myslím, že je to zatím nejlepší příběh této autorky. Spojení několika vážných témat s nádechem dramatu byla velmi dobrá investice, která se vyplatila. Doporučuji!

jeny-v
04.02.2023 4 z 5

„Když se vydáš na cestu za pomstou, vykopej dva hroby.“ Konfucius
Není to tak dlouho, kdy jsem spisovatelčiny knihy milovala a s napětím čekala, jakými romanticko-skličujícími osudy hrdinů mě opět překvapí. Tady mi bohužel přišlo, že příliš tlačila na pilu a snažila se poprat s tématy, jejichž kombinace vyšla vyloženě komerčně. Příběh je rozdělen na dvě části: Minulost a Současnost. Komplikované pětileté období kamarádství Jane s Lornou se čtyřmi pravidly vystřídá mladinká první láska k Jamiemu s „ohromujícím“ sexem. Po tragické události se děj přehoupne do dramatického tažení a nabere scénář o vině, pomstě a naplněné lásce.

Paja.92
02.02.2023 4 z 5

Youngová opět dokázala, že dokáže napsat příběh, který je plný emocí. Tentokrát byla kniha více prodchnuta sexem, než jak tomu bývá u jejích knih. Možná to bylo tím, že se v knížce setkáváme s hlavními postavami v 17 letech, kdy jsou ještě sexuálně nevybouření. V druhé půlce knihy jsou ale už dospělí a sexuální scény ustupují víc do pozadí.

Ačkoliv byla kniha plná chemie mezi hlavními postavami, i tak dokázala Youngová vykreslit jejich charaktery a do všech jsem se dokázala vcítit- a to dělalo příběh uvěřitelnější.

Silvisek
08.01.2023 5 z 5

Krasny pribeh a moc napinavy!

avalonek
06.12.2022 5 z 5

Moc hezké čtení.Krasny příběh,občas zbytečně moc sexu,ale jinak vše úplně super.Těším se na další díla..

petulkapeta
30.10.2022 5 z 5

„Miluju tě,“ oznámila jsem mu. „Miluju tě půlku svého života. A vím, že nikdy nepřestanu.“ Naše oči se střetly a neuhýbaly, jeho tmavé bolestí, moje smířením.

„Jsem sobeckej parchant, protože od tebe nedokážu odejít. Sotva jsi řekla sbohem, věděl jsem, že to nezvládnu. Nechci přežívat bez tebe, Jane."

Tuhle autorku miluju,jeji knihy miluju jsou sice hodne emotivni a dostanou vas do kolen,ale stoji to za to.. i kdyz prozili hodně zleho,ale jejich laska byla silnejsi

Holubicka1
25.10.2022 5 z 5

Nemám slov. Tohle bylo tak dokonalé. Příběh mě vtáhl hned od první stránky. Mělo to úplně vše,nic tomu nechybí. Je to krásný a srdcervoucí příběh, který je vyprávěn ve dvou částech. Minulost a současnost.

První část je minulost,jak se Jane a Jamie setkávají jako děti,kdy se nakonec do sebe zamilují. Je to láska, která je kouzelná a naprosto pohlcující. Je to vše co si člověk pod slovem láska představuje.
Znamenají pro sebe vše, být bez sebe by je zlomilo. Už v dětství to neměli vůbec snadné a to co je teprve čekalo,je zdrcující a zlomilo mi to srdce.


"Pověděla jsem ti to,abys věděl že nejsi sám,Jamie. Myslím, že všichni kračíme po chodbách střední školy a předpokládáme, že nikdo nerozumí tomu, čím jsme si prošli, jenže skoro každý má nějaké tajemství. Nějakou bolest,o níž nemluví."

Milovala jsem je spolu a taky jsem milovala jak z tiché, plaché Jane vyrůstá úžasná mladá žena, která je skromná a stále plachá,ale zároveň se taky nebojí postavit sama za sebe.
Jamie je mladý zadumaný a mrzutý, který miluje psaní. Nikdo kromě jeho blízkých neví o jeho talentu a že by se rád stal spisovatelem. Komu se dokáže se vším svěřit i o psaní je Jane, která je jeho největším fanouškem a podporuje ho.Život s nimi však nemá slitování a intriky a zasahování druhých je rozdělí.

Druhá část je přítomnost,kdy se setkávají jako dospělí. Okolnosti vše změnili a teď už Jamie není ten samý chlap. Je chladný, naštvaný, zlomený a plný pomsty. Chce se pomstít všem, kteří mu vzali vše a jeho pomsta se týká i Jane.
Jane a Jamie postupně odkrývají lži a zrady, které je rozdělili a nacházejí k sobě opět cestu.


"Nikdo jiný než ty. Chybíš mi každej den, Doeová."

"Jednoho dne, budeme mít tu budoucnost,o které jsme vždycky mluvili. Budeme bydlet na tichém místě, krásném tak,ze ani mraky nezastíní tu zář."

Příběh mě úplně pohltil. Patří mezi knížky, které jsem nedokázala odložit a nechtěla jsem aby to skončilo. Pokud hledáte romantiku, druhé šance,tak tahle knížka je všechno. Miluju to,je to jedna z nejlepších knížek, které jsem četla.

moma08
13.10.2022 5 z 5

Ze začátku knihy jsme byla hodně překvapená, kolik je tam erotiky, jelikož v předchozích dílech určitě toho tolik nebylo.
Navíc jsem si říkala, že to je hned nějaké sladké než jsem se tedy přehoupla dál, kde už to bylo plné emocí.
Tenhle díl se mi osobně líbil se všech nejvíce.

Jeanine8
13.10.2022 5 z 5

Pro mě asi nejlepší díl této série.

NikolaSkop
02.10.2022 5 z 5

Skvělý příběh. Předchozí díly jsem četla již několikrát takže stímto dílem to nebude jinak. Příběh Jane a Jamieho byl plný zvratu a bolesti. Ani jeden znich to nemel lehké. Jane je opravdu silná žena a to co zažil Jamie je bohužel realita dnešního světa. Kniha mě velmi mile překvapila!

PetraBery
18.09.2022 4 z 5

Jane a Jamie, jejich osudová láska, touha po pomstě i nedorozumění, které změní život všech postav. Autorka píše příběhy, které dobře utíkají a stránky mizí pod rukama. A tato kniha není výjimkou.

petusska01
12.09.2022 5 z 5

Musím povedať, že autorka je z väčšej časti zárukou kvalitného čítania - to pre mňa znamená plnohodnotný dej, zápletku, rôzne typy emócií, rôzne sociálne či psychické problémy postáv a ich riešenia. V tomto príbehu sa romantika nachádzala iba v prvej časti (minulosť), ktorá bola aj optimistickejšia, tá druhá časť to bol emocionálna jazda. Naozaj prepracovaný príbeh, dialo sa tam toho ozaj veľa. Čo sa týka hlavných postáv- ich odhodlanie a lásku som síce ocenila, ale nakoľko autorka realisticky vykreslila aj ich chyby, sympatie voči nim neboli veľké ale zato o dosť skvalitnili môj zážitok z tohto čítania. Odporúčam určite, avšak z jednoduchého a nenáročného čítania tento príbeh určite nemožno obviniť.

Kubikuli
22.08.2022 4 z 5

Struny lásky se mi líbily asi více. Knížka je moc hezká, i když téma je celkem náročnější. Právě to z ní dělá něco víc :) Pravdou je, že ke konci už to bylo náročnější, špatně se to četlo, nebavilo mě to...Trošku bych tam ten hon po pomstě osekala a bylo by to příjemnější.

smejkalova.m
12.08.2022 5 z 5

Tak to byla jízda. Hodně povedené, za mě asi z celé trojky nejlepší. Uvidíme co Samantha ukáže dále.

Autorovy další knížky

Samantha Young
skotská, 1986
2013  85%Dublin Street
2014  86%London Road
2019  83%Bez rozloučení
2017  87%Scotland Street
2020  89%Struny lásky

Kniha Pomýlené srdce je v

Právě čtených4x
Přečtených293x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených17x
Knihotéce227x
Chystám se číst167x
Chci si koupit33x
dalších seznamech7x