Plastikový modelář

Plastikový modelář https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177999/bmid_plastikovy-modelar-9fX-177999.jpg 4 10 2

Rady a návody k plnění a získání odznaku odbornosti Plastikový modelář, což byla ůlitba tehdejšímu režimu. Kniha popisuje obsáhle typy a rozdělení skutečných letadel a vzducholodí od počátku letectví. Zdůrazněny jsou typy letadel vyráběných a používaných u nás, jejich výzbroj, přehled význačných letců naší historie. Podrobně rozebírá postup při stavbě modelu, jednotlivé díly, sestavení i konečnou úpravu.... celý text

Přidat komentář

PanPredseda
26.03.2021 4 z 5

Mám v očích slzy.
Za prvé to jsou slzy smíchu, kvůli větě z anotace: "Plastikové modelářství je zatím nejmladší odbornou odborností." (Kdo tohle mohl napsat?)
Ovšem daleko víc je slz nostalgie, protože modelařit jsem začínal právě s pomocí této knihy (vydání z roku 1992).
Jak již zmiňuje ve svém příspěvku Ombre88, některé postupy uvedené v knize jsou již zastaralé, na druhou stranu některé jdou použít stále (už od dob, kdy je pan Šorel uveřejnil poprvé, například v ábíčku).
---
Hodnocení čtyřmi hvězdičkami odpovídá roku, kdy jsem hodnotil (2021).

Ombre88
14.02.2019 3 z 5

šikovná kniha, kterou bych doporučil modelářům spíše starších ročníků. Je už bohužel trochu zastaralá protože v posledních letech šlo modelářství mílovými kroky kupředu(chemie,kvalita modelů,příslušenství). ale jako "úvodní" publikace pro modeláře plastikových letadel je skvělá.


Štítky knihy

letadla hobby modelářství

Kniha Plastikový modelář je v

Přečtených12x
Knihotéce12x
Chci si koupit1x