Plastikové modelářství - letadla

Plastikové modelářství - letadla https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240670/mid_plastikove-modelarstvi-GmP-240670.jpg 4 10 2

Plastikové modelářství je zatím nejmladší odbornou odborností. Jeho kouzlu propadají lidé bez rozdílu věku, vzdělání nebo profese. Vždyť vlastnit doma miniatury skutečných letadel, lodí, automobilů, vojenské či kosmické techniky, je představa neobyčejně lákavá. Navíc oproti sběratelství vyžaduje plastikové modelářství značnou zručnost. Modeláři totiž své miniatury dotvářejí a výlisků stavebnice využívají jen jako polotovarů. A věřte, postavit dobře plastikový model, není nic jednoduchého. Ostatně o tom vás mohou přesvědčit další stránky knihy.... celý text

Přidat komentář

PanPredseda
26.03.2021 4 z 5

Mám v očích slzy.
Za prvé to jsou slzy smíchu, kvůli větě z anotace: "Plastikové modelářství je zatím nejmladší odbornou odborností." (Kdo tohle mohl napsat?)
Ovšem daleko víc je slz nostalgie, protože modelařit jsem začínal právě s pomocí této knihy (vydání z roku 1992).
Jak již zmiňuje ve svém příspěvku Ombre88, některé postupy uvedené v knize jsou již zastaralé, na druhou stranu některé jdou použít stále (už od dob, kdy je pan Šorel uveřejnil poprvé, například v ábíčku).
---
Hodnocení čtyřmi hvězdičkami odpovídá roku, kdy jsem hodnotil (2021).

Ombre88
14.02.2019 3 z 5

šikovná kniha, kterou bych doporučil modelářům spíše starších ročníků. Je už bohužel trochu zastaralá protože v posledních letech šlo modelářství mílovými kroky kupředu(chemie,kvalita modelů,příslušenství). ale jako "úvodní" publikace pro modeláře plastikových letadel je skvělá.


Štítky knihy

letadla hobby modelářství

Kniha Plastikové modelářství - letadla je v

Přečtených12x
Knihotéce12x
Chci si koupit1x