Planeta záhad - Fakta, otazníky, hypotézy

Planeta záhad - Fakta, otazníky, hypotézy https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82866/bmid_planeta-zahad-fakta-otazniky-hypote-3Uy-82866.jpg 4 22 9

Žili na ostrově Bali potomci trosečníků z hvězd? Je trpasličí mumie z Peru představitelem dávno vyhynulé rasy, nebo neklamným důkazem návštěvy mimozemské civilizace? Co ukrývá zakázaný hrob královny ze Sáby? Podaří se odhalit přísně tajný vchod do křišťálové pyramidy? K čemu sloužily svatyně démonů? To jsou jen některé ze série vzrušujících otázek, na něž hledá odpověď kniha Planeta záhad. Autor, podobně jako v stejnojmenném televizním cyklu, pátrá po největších tajemstvích světa. Zavádí čtenáře do mnohdy velmi odlehlých koutů pěti světadílů, včetně mnoha ostrovů v Tichomoří a v Indickém oceánu. Ze svých výprav přináší množství překvapivých důkazů o tajemné minulosti lidstva, o starověkých i současných kontaktech s bytostmi odjinud a také o doposud neobjasněných paranormálních jevech a úkazech. Na základě archeologických nálezů, rozboru starých rukopisů i svědeckých výpovědí předkládá řadu provokujících teorií a vysvětlení. Mnohé z toho, co se zdálo pouhou fantazií, se stalo skutečností. Platnost některých hypotéz, které autor předložil v televizním cyklu Planeta záhad, prokázaly nové archeologické nálezy a vědecké objevy. Věrohodnost autorových odvážných teorií podtrhuje více než osmdesát autentických fotografií a ilustrací. Mimo jiné neznámých humanoidních tvorů z Peru, Mexika a Indie, tajemné kovové bytosti z Čech, záhadných starověkých artefaktů a unikátních záběrů zjevení, duchů a přízraků.... celý text

Přidat komentář

Pablo Kral
06.07.2023 5 z 5

Můj první Vašíček. Planetu záhad řadím k standartním záhadologickým dílům, i když nemalou porci té autorské originality mu též nelze upřít. Znal jsem ovšem tak trochu autorovu tvorbu již z televizních seriálů (dále Voynichův rukopis apod.). Poměrně značné množství nejrůznějších informací budících tu a tam i nefalšovaný úžas nasvědčuje tomu, že jsme konfrontováni se zkušeným záhadologem. Knihu jsem přečetl po dlouhém záhadologickém půstu s živým zájmem a musím autora pochválit za úhlednou grafickou úpravu se spoustou barevného fotografického materiálu. Rovněž jsem byl nejednou nucen uznale pokyvovat hlavou nad podivností naší planety a konstatovat, že některé nálezy a události jsou skutečně suspektní co se týče jejich potenciálního vlivu na etablovanou vědu. Vskutku natolik podezřelé, že mi nedá nepochybovat o ignoranci až aroganci představitelů "zajetých kolejí" v současné mainstreamové vědě. Chci na tomto místě poděkovat autorovi, že ve mne probudil právě ty rezistenční mentální síly, které staví současnou oficiální vědu do světla nevyhovující zkostnatělosti a zabedněnosti. Já to tak prostě po přečtení této knihy vidím. Kvanta zajímavých informací, grafická koncepce i celkový dojem zakládá můj názor, že kniha si zaslouží pět hvězdiček, a to z mého úhlu pohledu bez diskuze.

Lele61
19.04.2023 4 z 5

Záhady, nejrůznější tajemství a neobjasněné jevy a úkazy nás provázejí co je svět světem. Autor se v této publikaci pokouší zmapovat některé z nich a zároveň také nastínit teorie vedoucí k jejich vysvětlení. Pro příznivce "tajemna" určitě zajímavá a poučná četba.


FMMMM
27.03.2023 3 z 5

Ač velkým skeptikem, jsou některé nálezy opravdu zajímavé, až zvláštní, ale je zde také plno neuvěřitelných záhad, které nelze skutečně respektovat. Ze dvou třetin je kniha velice čtivá, kolikrát jsem měl nutkání knihu odložit a zjistit si o dané problematice více. Z jedné třetiny je kniha nastavovaná a vypadá, že konec už jen vycpávkovou vatou. Přitom některé nálezy a objevy obsahují určitě plno informací, které se mohou objevit v samostatné knize. Mnoho objevů a jevů je připisováno různým božstvem, náboženstvím, tajemným bytostem, z čehož poté vznikají až konspirační teorie. Nakonec mi tam chyběli už jen Ilumináti, Hitler, Baba Jaga, Soros, Gates.... :-)

ElikaBendova
25.04.2022 3 z 5

První polovina knihy mě nanejvýš zajimala a přemýšlela jsem o koupi, ale pak to ztrácelo svůj půvab a moc mě kapitoly nebavila.

medvedice
30.12.2015 5 z 5

Velmi zajímavá a poučná.

Evik30
18.02.2014 3 z 5

Typicky Vašíček. Spousta zajímavých informací. Většinu knihy jsem přečetla jen některé kapitoly (pro mě méně zajímavé) jsem přeskočila. Pokud se chcete dozvědět spoustu zajímavých informací rozhodně si tuto knihu přečtěte. Spousta ilustrací. Kniha se čte docela rychle.

tenax
15.08.2013 4 z 5

Znepokojivé a zajímavé čtení, ale má jednu chybu: ve většině případů nejsou uvedeny zdroje informací, zejména u různých domorodých pověstí není uvedeno kdy a kým byly zaznamenány a od koho. Navzdory tomu rozhodně stojí za přečtení.

Dandulka
28.06.2012 5 z 5

Moc pěkné čtení, doslova jsem ji zhltla za den.

rose
11.01.2012 5 z 5

Vysoká koncentrace záhad na každé stránce. Navíc je i knížka graficky hezky udělaná. Spousta nových faktů, dosud nepublikovaných. Tenhle autor je prostě super. I pro ty, kteří už z tohoto oboru leccos přečetli, je tam spousta novinek. Bezvadné čtení.

Štítky knihy

archeologie záhady tajemství fakta a mýty

Kniha Planeta záhad - Fakta, otazníky, hypotézy je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce15x
Chystám se číst12x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x