Pláč ptáka bouřliváka

Pláč ptáka bouřliváka https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44287/bmid_plac-ptaka-bourlivaka-Ppm-44287.jpg 5 18 4

Autentická vyprávění amerických Indiánů různých kmenů. Můžeme nahlédnout do jejich života i zvyků, od námluv až po válečnické umění. Severoamerickými Indiány psaná kniha o Indiánech, kteří žili na území dnešních Spojených států. Vypráví o jejich způsobu života, zvycích, obřadech, lovu, válkách s bílými vetřelci, názorech na ně a jejich chování i myšlení i o marné snaze přizpůsobit se jim. Doplňují ji vysvětlivky a dokumentární fotografie. Fotografický materiál převzat z knihy: Oliver La Farge, A Pictorial History of the American Indian.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Orbis
Originální název:

Cry of the Thunderbird , 1950


více info...

Přidat komentář

Koza3
23.08.2020 2 z 5

Ať do mě blesk uhodí jestli si myslím, že ta kniha je nějak špatná! Vžummmmm. Né, vážně, ta kniha má svoje kouzlo a svoji hodnotu, jen to asi není to, co jsem hledal. Chtěl jsem se více dozvědět o náboženství indiánů, ale knih, které by se tomu věnovaly, moc není. Tak jsem na doporučení sáhl po tomto skvostu a bohužel jsem nedostal, co jsem hledal. Je tady o indiánech dost zajímavostí. Vedle historie, okupování Evropany i fakta o jejich běžném životě, jen o tom spiritualismu tady toho moc není. Vysvětluju si to tím, že vlastně moc není o čem psát. Mají jasné "bohy", kteří dali úrodu, život či vítr, ale nemají takové ty naše biblické příběhy. Každopádně když pominu svou neukojenost, tak stejně se mi kniha moc nelíbila. Až moc příběhů, které netvoří celek a nemají twist či pointu. Bylo to takové postěžování si, ale pro mainstreamového čtenáře jako jsem já tam bylo pramálo zalíbení. Sorry.

vlastimil577
22.10.2018

Ale jo - docela mě tato kniha bavila.


pajonek
03.08.2014 5 z 5

...jejdanánky - děvčátka děkuji za komentáře !! tuhle knihu jsem četl tolikrát, že to ani sám nevím..... musel jsem Vám dát paleček hore !!!

Alix
21.11.2010 5 z 5

Pokud někoho zajímá indiánská tématika, může se tady dočíst, jak probíhaly námluvy, jak se k sobě měli chovat indiánští manželé, jak se vychovávaly děti a co všechno se musely naučit, než se z nich stali plnohodnotní členové kmenu. Indiánský humor, jejich názor na bělochy, kmenové války a jak probíhala legendární bitva s generálem Custerem u Little Big Horn.

Štítky knihy

Indiáni

Autorovy knížky

Charles Hamilton
americká, 1913
1965  94%Pláč ptáka bouřliváka

Kniha Pláč ptáka bouřliváka je v

Přečtených22x
Doporučených7x
Knihotéce17x
Chystám se číst15x
Chci si koupit4x
dalších seznamech3x