Písně v obleku - hudební dvoulisty z časů, které uplynuly

Písně v obleku - hudební dvoulisty z časů, které uplynuly https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443500/bmid_pisne-v-obleku-hudebni-dvoulisty-z--Iyx-443500.jpg 4 2 2

Publikace přináší výběr 200 hudebních dvoulistů s výtvarně řešenou titulní stránkou. Tyto titulní strany jsou také v knize reprodukovány. Zahrnuje písně Wericha a Voskovce, Vlasty Buriana a další filmovou, taneční, trampskou, kabaretní a vojenskou tvorbu, letité šlágry, trvalé hity i skladby vyhaslé.

Přidat komentář

milamarus
26.04.2022 5 z 5

“Nebe na zemi“; “Jen pro ten dnešní den“, “Děkuji, bylo to krásné“, “To neznáte Hadimršku“, “Až já půjdu do nebe“, “Když mne má panenka nechce ráda mít“, ale také “Pomalu jedu tichou pustinou“, “Sám s koněm svým“, “Škoda lásky“, “Čtyři páry bílejch koní“ a mnoho, mnoho dalších…. // Jinak má nemharap pravdu - některé reprodukce titulních stran jsou v nevýhodě, jsou prťavé, s textem téměř nečitelným. A noty?! Ty tu mají pouze funkci jemné tapety, aby stránky oddělující jednotlivé kapitoly nebyly holé. Stejně jako je tomu na obálce.

Závěr: zbývá jen prozkoumat zásoby hudebního úseku ústřední knihovny, zajít do filmového oddělení pro pár kousků, na které se zde nedostalo (např. Hugo Haas je opominut) a pak přijít domů a pro radost si to všechno postupně pustit. // Moc pěkné. Vhodné pro dvanáctou nebo patnáctou příčku letošní čtenářské výzvy.

Doporučuji.

nemharap
23.05.2020 3 z 5

Tak tady si moc nepočtete. Kniha obsahuje dvě strany textu a pak pouze reprodukce titulních stran hudebních dvojlistů. Bohužel zde nejsou žádné notové záznamy. Pokud je reprodukce jedna na stránce, vyniknou i detaily. Nechápu ale, proč se v takto zaměřené publikaci nachází i šest reprodukcí na jedné straně formátu A5. V obdélníčcích 6 x 4,5 cm toho pak moc k prohlížení není.