Dvanáct králů Šarachaje

Dvanáct králů Šarachaje https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394886/mid_dvanact-kralu-sarachaje-XE1-394886.jpg 4 18 7

Šarachaj, skvostné město na poušti, centrum obchodu a kultury, od nepaměti pod vládou dvanácti Králů – krutých, bezcitných, mocných a nesmrtelných. S pomocí armády Stříbrných Kopiníků, elitních oddílů Panen Ebenového Ostří a posvátných obránců, děsivých asirim, si Králové udržují svou pozici nesporných, neporazitelných pánů pouště. Pod jejich vládou nikdo nepozná svobodu. Život se zdá neutěšený až do chvíle, kdy se Çeda, statečná dívka z chudinské západní čtvrti města, vzepře královským zákonům. Za svaté noci Beht Zha´ir přes přísný zákaz opouští svůj domov. Pod rouškou tmy jí spletitá cesta odhaluje hrůznou pravdu o zastřené minulosti Králů a skrytých záhadách jejího vlastního dědictví. Odkrytá tajemství mohou konečně rozbít železné sevření moci Králů… pokud Çedu všemocní Králové nenaleznou jako první. První kniha brilantní série „Píseň rozvátých písků“ jednoho z nejpopulárnějších současných autorů fantasy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Classic
Originální název:

Twelve Kings in Sharakhai , 2015


více info...

Přidat komentář

DreamerX9
25.05.2021 4 z 5

Za mě skvěle napsané a pravda někde se to vleklo ale tomu se člověk asi nevyhne. Postavy mě bavily a taky jsem nadšená světem, který autor vymyslel. Stalo to za jedno přečtení ale v dalších dílech pokracovat nebudu

Ellis03
14.02.2020 5 z 5

Asi ještě 100 stran před koncem jsem myslela ze dam 4 hvezdy, ale ten konec? Nemůžu si pomoci a dávám plný počet. Možná je to tak na 4,7 :)
Není to prave nejoddychovejsi čtení - tím myslím ze je to trosku náročnější. Je třeba věnovat hodně pozornost dějí aby se člověk orientoval a občas je tam až prehrsel postav a každý má tři různá jména nebo označení a je to poněkud matoucí. Ale jak jsem se zacetla, nechtěla jsem ji odložit a byla jsem pořad zvědavá co bude dal. Stejně tak jsem zvědavá co přinese druhy díl a moc se na nej těším.
Obdivuji fantazii autora a všechny ty propletence které tam dokázal zakomponovat!


LiLLu
04.09.2019 4 z 5

Ja ani nevim jak ji hodnotit, nektere pasaze se vlekly, nektere byly paradni. Je to z jineho sveta a to me bavilo, aspon zase neco jineho od klasiky co je ted desne in. Mam par vytek ale to se mi nechce rozepisovat. Bohuzel druhy dil v nedohlednu...proc?!! Zase vydame 1 dil a na ostani se vyserou? Protoze knize nikdo neudela zaplaceny promo bestseleru?? At uz jdou nekam

Black54
20.08.2019 5 z 5

Knihu jsem obdržel darem, takže jsme k ni zprvu přistupoval odměřeně. Během pár stránek se má nedůvěra vypařila a já se s chuti pustil do tohoto díla. Ceda hlavní hrdinka knihy krásně zapadá do nádherně vypracované atmosféry příběhu. Detailně popsané město v němž se celý děj odehrává je jen kapkou v moři písku této pro mě překvapivě kvalitní fantasy. Autor si před sebe vzal doslova herkulovskou výzvu takže doufám ze to po pár dílech nezabalí. Byla by to velká Škoda. Všem moc doporučuji.

Archie
04.03.2019 3 z 5

Snazil jsem se vydrzet, ale po 250 stranach jsem stale nebyl spravne zahackovan. Pribeh ma jiste zajimave kontury, Ceda je v ramci moznosti sympaticka hrdinka, presto - prave v ni mozna tkvi nejvetsi problem celeho vypraveni. Jeji vnitrni svet je plochy, nezazivny a neustale se tocici kolem pomsty, vzpominek a znovu pomsty. Kde takovy Rothfuss exceluje ve vsech moznych emocionalnich polohach - humoru, lehke erotice, vecich vsednich, nejen tech osudove epickych, Beaulieu strojove opakuje ustredni fatalni tema. Vypraveni navic neni kdovijak brilantne davkovane a opet - trpi morem ustredniho tematu pomsty. Skoda, poustni atmosfera ma svou romantiku, Beaulieu svuj svet popisuje s velkou mirou detailu a celkova kostra pribehu v sobe preci jen nese prvky velkeho pribehu.

trudoš
28.01.2019 4 z 5

Bradley Beaulieu rozehrává své vyprávění zeširoka, nenudí ale sáhodlouhými pravidly a zákonitostmi nového světa. Naopak, vrhá se hned do akce a stylisticky se přitom drží ve standardních osnovách, jako by pro něj stará škola byla důležitější než experimentální výstřelky. A přestože se může zdát otřepané, když hodní občas bodnou nůž do zad těm špatným, příběhu to bezesporu propůjčuje charakter reálnosti.
Nejsilnější stránkou jsou ovšem kulisy mající nejblíže k arabským bájím. Plynulost děje sice nabourává občasné užití specifických výrazů, ale to jsou ve svém důsledku podružnosti, na kterých zápletka nestojí. To, oč tu běží, je touha po odplatě, která je pro mnohé víc než spravedlnost. Což přímou měrou vede ke konfliktům, za něž by se nemusel stydět nejeden řecký dramatik.
Má to naneštěstí i svoje mouchy. Zakončení totiž dává na srozuměnou, že pokračování nesnese pouze čtyři pět knih. Jenže, bude-li autor pokračovat v nastavené premise, obávám se, že mu invence dojde někdy u druhého dílu.

KAREL6725
12.12.2018 5 z 5

Mám jasno od Prachmistrů jsem nečetl nic tak dobrého. Dobrodružství chudé dívky Cedy , která se vzepře královským zákonům a tím začíná její epické dobrodružství. Pro mě nejlepší kniha letošního roku. Proto plný počet hvězd. A prosím další pokračování. Fantastický svět a fantastické postavy. Kolosální čtení.

Štítky knihy

vzpoura pouště hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

2018  82%Dvanáct králů Šarachaje
2019  83%Krví v písku

Kniha Dvanáct králů Šarachaje je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce23x
Chystám se číst59x
Chci si koupit22x
dalších seznamech2x