Tanec s drakmi 2: Po hostine

Tanec s drakmi 2: Po hostine https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324044/bmid_tanec-s-drakmi-2-po-hostine-K53-324044.jpg 5 480 35

Boj o tróny neustáva. Ani po hostine. Mnohí sa cítia povolaní, hoci sú si vedomí, že ich to môže stáť život. Avšak z tieňa vystupuje nová moc - Aegon Targaryen. Dedič starého kráľovského rodu, o ktorom si všetci mysleli, že je mŕtvy. Má jediný cieľ – zvrhnúť panujúcich Lannisterovcov a Tyrellovcov a získať trón pre právoplatného dediča z rodu Targaryenovcov. Daenerys, dračia kráľovná, sa musí rozhodnúť, kto bude stáť po jej boku, ochráni ju a zabezpečí mier. Spomedzi množstva nápadníkov si vyberie vznešeného Hizdahra. Z jej strany je to skôr politické rozhodnutie, pretože jej srdce patrí jednoduchému, ale bezvýznamnému žoldnierovi. Obklopená nepriateľmi a intrigami nevie, komu veriť. Zakrátko po jej svadbe vypukne v Meereene skutočný chaos a neľútostná biela kobyla úplavica kosí všetkých bez rozdielu. O osude západných zemí ale nerozhodujú intrigy najvyšších. Nebezpečie hrozí spoza Múra. Iní za Múrom sa pripravujú na rozhodujúcu bitku. V zúfalej situácii sa John Snow rozhodne otvoriť brány divochom, ktorí by mu mali pomôcť a posilniť jeho zdecimovanú posádku. Jeho rozhodnutie sa ale nestretne so súhlasom spolubratov. Nenapraviteľná intrigánka Cersei sa musí postaviť čelom k pravde a oľutovať svoje hriechy. Tyrion sa na svojej ceste dostane do otroctva a priblíži sa k svojmu cieľu – stretnúť sa s Daenerys.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

A Dance With Dragons (Part 2): After the Feast , 2011


více info...

Přidat komentář

JohnMiller
06.07.2023 4 z 5

Začnem klasickým folklórom.....____ Kedy už bude pokračovaniééé? Druhý zväzok piatej časti Piesne ľadu a ohňa má u mňa rovnaké klady a zápory ako prvý zväzok, hoci ho hodnotím vyššie a to s čistom subjektívnych dôvodov. Postavy, frakcie a ich osudy sú mi sympatickejšie, respektíve ma viac zaujali, viac ma bavia a tým pádom som menej kritický pri zdĺhavých pasážach ktoré nevytvárajú žiadnu dynamiku v deji ale len dopľňajú medzery tam, kde to nie vždy čitateľ potrebuje alebo chce. Ak by náhodou táto časť bola posledná, čo by ma zamrzelo, tak musím zhodnotiť, že ide o jedno z najlepších fantasy aké som kedy čítaľ.

Kami33
03.05.2023 5 z 5

Tak a je to. Konec??? Škoda. I když hrdinů byla spousta a ne všichni milí a sympatičtí, ale strávila jsem s nimi spoustu času a bude se mi po nich trošku stýskat.


rick6410
11.03.2023 5 z 5

Ďalší skvelý diel (myslené ako celok), opäť trochu pomalší, aby sa postavy spamätali a pripravili na ďalšie boje, tentokrát však z pohľadu inej skupiny postáv. Ku koncu sa dej vyrovná s predošlou knihou a potom koniec a čakanie viac než 10 rokov! :D Tak ako u trojky, aj tu dávam prednosť českej verzii, lebo je to jedna veľká kniha a nie rozdelená na dve časti ako v slovenčine, čo mi vadí. Inak nemám žiadne výhrady.

Adhara
05.01.2023

Nad hviezdičkovým hodnotením váham. Ono je to chvíľami dobré, veľmi dobré. Veľké zvraty, napätie, ukončenie v najnapínavejších bodoch, ktoré veštia smrť hlavných postáv. Ale bohužiaľ na úkor posúvania osudov hlavných a mnou obľúbených či aspoň pozornosti hodných postáv je tam priveľa príbehov nových hrdinov, ktorých som si až tak neobľúbila a ktorí ma úprimne nezaujímajú. Nech sa za mňa autor nehnevá, že som si najprv nalistovala osudy tých dôležitých, lebo prehrýzať sa hlušinou, keď čitateľ netrpezlivo čaká na to významné - sorry, ale toto po mne nemôže chcieť. Ono ani tá "hlušina" by sama osebe nebola zlá, klobúk dolu pred detailnosťou a surovou realistickosťou autora. No v porovnaní so zvedavosťou na hrdinov, ktorých poznáme od začiatku série, skrátka neobstojí. Dočkali sme sa aj niekoľkých veľkých zvratov, ale kým sme stihli zistiť, čo sa z nich vyvrbí, kniha surovo skončila. Skončila asi najnapínavejšie zo všetkých, ale pokračovanie stále nikde! Zostáva mi len pridať sa k tým, ktorí prechovávajú z roka na rok čoraz slabšiu nádej, že autor dopíše ďalší diel. Alebo aspoň vyzradí, ako to malo dopadnúť. Dúfam, že v mnohom inak, ako v seriáli, ktorý, mimochodom, neznášam.

Briv
14.11.2021 5 z 5

Co teď po dočtení, mám do háje dělat? Dozvím se vůbec někdy, jak to dopadne? ... Moje první pocity po dočtení byl vztek, protože to ještě nemá pokračování. Samozřejmě jsem to věděla, ale když jsem brala do rukou první díl, tak mě vůbec nenapadlo, že mě knihy tak chytí. Bylo to fakt skvělé čtení a budu jen doufat, že se někdy dozvím, jak to celé dopadlo.
P.S.: Trochu se bojím, že to budu muset přečíst celé znovu, až (jestli) vyjde pokračování, protože tam zůstalo tolik neuzavřených a nedokončeních věcí, že to určitě zapomenu :).

Dashmo
16.08.2020 5 z 5

Nevie niekto kedy pan spisovatel konecne dopise knihy?skvele citanie nepochybne, avsak tolko rozbehnutych a zroven nedokoncenych pribehov az sa z toho idem zblaznit.

david9690
08.12.2019 4 z 5

Bylo to dobré, ale co ten konec? To mělo gradovat vyvrcholit a vše jen zůstalo otevřené a pokračování žádné? Když hodnotím celou sérii zpětně tak ale musím říct že to bylo fakt strašně roztáhne a kdyby tam autor použil 1/3 postav asi by to bylo lepší.

jirka7232
10.10.2019 3 z 5

Přečetl jsem celou dostupnou serii a mám z toho takové rozporuplné pocity. Na jednu stranu je to zajímavý svět a příběh. Na druhou je to napsané tak strašně rozvláčně. A ke konci místo aby to gradovalo a zrychlovalo, tak příběh prakticky stojí. V jedné kapitole se člověk dozví, kdo jak kde uprdnul a pokud možno jak kdo prděl před rokem, před dvěma atd. Kdyby knihy nevyprávěly příběh na 5-10 frontách najednou, tak by mi to vůbec nevadilo (popis mi v knížce vlastně nevadí), ale takhle je to strašně zdlouhavé. A když si pak člověk převypráví, co podstatného se stalo v posledním dílu (který má mimochodem přes 1000 stran), tak zjistí, že vlastně nic moc.
To je zásadní rozdíl oproti Pánu prstenů. Toho jsem četl minimálně 5x a věřím, že si ho s chutí přečtu za pár let znovu. U této série vím na 100 procent, že už ji znovu číst nebudu. Je to taky jeden z důvodů, proč šel natočit ten seriál, protože se stačilo oprostit od toho balastu a je to na pár dílů.
Zkrátka všeho moc škodí.

Zloba12
22.02.2019 5 z 5

Hotovo. Děkuji za zábavu a prosím další díl!

pat4157
14.01.2019 5 z 5

Super. Vynikající spisovatel, vynikající dílo.

špulo
03.08.2018 5 z 5

Akože, opäť výborné. Horšie už je, že som to čítal pred 6-timi rokmi. Pokračovanie stále nikde. Vraj tento rok. To som straaaaaaašne zvedavý. A kto si spomenie na dej tohto? Buď si to budem musieť prečítať znova alebo hľadať na nete zhrnutie deja. Achjaaaj...

CharlesWard
25.06.2018 3 z 5

Uff, tak je to za mnou. A já Vám nevím. Přišlo mi, jako by se minimálně třetina knihy orientovala násilně na Daneris, občas si Martin uvědomil, že by měl taky naťuknout dění na severu, takže na pár stranách zmínil Sněha, očekávaná velkolepá bitva Krále Severu se pro jistotu nekonala raději vůbec, Jaime se v knize mihnul jen opravdu letmo a zase zmizel s postavou, která by se tam správně snad ani vyskytovat neměla. A ony dvě čistě knižní postavy se také jen připomněly a zase bleskurychle zmizely. Martine, Martině umíš to rozhodně i líp!

Ronnie68
10.04.2018 4 z 5

Kniha nebyla špatná ... tato část se mi četla rychleji než ta předešlá ...

Majkrofon
07.03.2018 5 z 5

po posledných dvoch knihách dávam opäť päť hviezdičiek. I keď stále platí, že už je to až príliš rozsiahle a vôbec by nevadilo menej postáv, tak ma to bavilo. Malo to spád, akciu, napätie a Martin vo svojom svete rozpútal doslova svetovú vojnu. Škoda len, že na ďalšiu knihu si nejaký čas ešte počkáme.

achilles
13.12.2017 3 z 5

Slabý díl. K čemu tak zbytečná postava jako byl Quentyn Martell? Tolik stránek pro nic. Ještě že máme Theona, Jona, Tyriona, i když i ten trochu zeslábl. Díky Cersei, že jsi knihu trochu okořenila tvým pochodem městem. A já tak nesnášel Jofreeyho, ale aspoň ty kapitoly s ním měly šťávu. Budu doufat opět v lepší části.

Makaveli
17.09.2017 5 z 5

Teď už si jen počkat dalších 5let na další díl :D

AllyKumari
20.03.2017 4 z 5

No, už aby přišly ty Zimní větry... :) Napětí je slušné!

alef
28.01.2016 3 z 5

Také se považuji za fanouška celé ságy, přesto si musím bohužel také přidat své ALE:

Pomalu (a stále se tomu bráním) se mi začíná také zdát, že Martin svou ságu rozvinul do takových rozměrů, že ho vývoj celé ságy začíná přesahovat. Sedm království už téměř vykrvácelo, a proto se nejspíš stále vynořují nové a nové postavy a konflikty a nic zatím nenaznačuje, že bychom se měli dostat k nějakému vyvrcholení příběhu ... a tak mi připadá, že se dějová linka příběhu, místo aby pěkně plynula k závěru, roztáčí v šílené spirále a nikdo (včetně Martina) si nemůže být jistý, jestli ji nepohltí bez konečného vysvětlení černá díra...

A přesto přidávám ještě jedno ALE:
... ale nemůžu si pomoct, ... čím víc mi připadá tahle jízda šílenější a neukočírovatelnější, tím víc jsem zvědavá, jak se s tím Martin popere, ... takže autorovi držím palce :-) ... a těším se na další díl.

Peti
13.01.2016

Tak přečtena 5. kniha druhý díl a stále ve mě převládá pocit, že celé vypravování měl autor zkrátit a už pomalu ukončit. Děj se nám v jednu chvíli napojil na 4. knihu a navíc zůstala spousta otevřených konců. Obávám se ale, že než bude další díl na trhu, ztratím všechny souvislosti, které jsem za dobu čtení celé série nabyla. I tak se ale na další pokračování těším, jsem zvědavá, jak budou osudy Jona, Tyriona a dalších pokračovat dál.

kusma
09.01.2016 4 z 5

Jestli to takto z množsvím postav půjde dál, tak v dalších knihách už bude mít každá z nich prostor jen v jedné kapitole a přesto to bude 1000 stranková kniha :) Bohužel mám ale stále pocit, že se autor trošku ztrácí a mnoho postav se za knihu nikam neposunulo... Má to pak vůbec nějaký smysl?
Přesto doufám v další díl a ráda si ho přečtu.

Kniha Tanec s drakmi 2: Po hostine je v

Právě čtených5x
Přečtených704x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených31x
Knihotéce203x
Chystám se číst96x
Chci si koupit18x
dalších seznamech4x