Píseň lásky

Píseň lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48109/bmid_pisen-lasky-65f8873dd9b99.jpg 4 148 21

Oregon, 1890. Alex Montgomery s hrůzou zjišťuje, že jeho mladší bratr zneužil prostou bezbrannou dívku. Sžíraný pocitem viny souhlasí, že zachrání rodinnou čest - ožení se a vychová bratrovo dítě. Netuší, že formální svazek s půvabnou němou Annie od základu změní jeho život.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Annie's Song , 1996


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
02.02.2024 4 z 5

Příběh zasazený do zajímavého prostředí. Annie se stává díky Alexovi z roztřesené holčičky sebevědomou ženou.

mariva
01.02.2024 5 z 5

Přes drsný začátek pěkný romantický příběh.


kim12626
23.05.2023

Z knihy jsem vnímala jen nevinnost, hrdinčinu a hrdinu to jen zajímalo, což se mi nelíbilo.

padajicidvere
28.03.2022 4 z 5

(SPOILER) Po prvních stránkách znásilní bláznivou dívku nechutný grázl (a to jsem ještě slušná). Říkám si, co za zvrhlého autora věnuje takovou knihu synovi a snaše? Je to snad tajná šifra? Popojedem.

Něco takového jsem opravdu ještě nečetla. A nemyslím to ve zlém. Ze začátku je sice tempo pomalé, ale drama se v tom případě odehrává uvnitř. A to uvnitř Annie. Hlavně když si po několika stránkách uvědomíte, že je jenom hluchoněmá a ne bláznivá.

Od chvíle prozření je zbytek knihy spíš už pohlazení na duši. To jak je Alex z Annie celý paf je jednoduše rozkošné.

účetní
13.02.2022 4 z 5

Tak nějak nevím, co k tomu napsat, bylo to pěkné, to ano, čtivé, velice emotivní a smutné, když si člověk představí, že se takto postiženým dětem v minulosti nedostalo pomoci. Ale vzhledem k tomu, že Annie rodina odřízla úplně od všeho a vyrůstala chudina, aniž by se mnoho naučila, myslím si, že ve skutečnosti by náprava byla mnohem delší a složitější, než to autorka pojala v knize.

pip11
27.10.2021 4 z 5

Emotivní příběh trpce a krutě sužované neslyšící Annie. Všichni ji považují za blázna a nikdo se nesnaží ji pochopit a pomoci jí, a to ani její vlastní rodina. Až do chvíle, kdy musí nečekaně odejít z domu… Co ji čeká, a bude to změna k lepšímu…?

Hatshepsut
13.06.2021 4 z 5

Kniha byla moc krásná. Příběh Annie než potkala Alexe byl velmi emotivní a smutný. Ovšem u pasáže, kdy Alex s Maddy vysvětlují Annie, že je těhotná, jsem se bavila. :-)

LucieVero
30.04.2021 5 z 5

Krásný příběh o statečné Annie

vcielka
14.03.2021 4 z 5

Suhlasim s komentarom od scarletblue. Uplne vystihla moje pocity. Navyse mi celkom vrtalo v hlave, ze zo zaciatku myslienkove pochody a uvahy Annie posobili zaostalo a detsky a potom, ked sa pocas tehotenstva Alex naucil celkom rychlo odpozeravat rec z pier, tak rozpravala a uvazovala, akoby nebola nijak zanedbavana. Pricom som si uvedomovala, ze to dievca bolo uplne odrezane od spolocnosti i od knih. Poznalo len svoju najblizsiu rodinu, ktora s nou vobec nekounikovala ako so seberovnou, ani neuvazovali o tom, ze by im rozumela, tak sa nenamahali. A aj to vacsinu casu travila v lese a nie s nimi. Myslim si, ze jej vyjadrovanie by malo byt velmi tazkopadne, ale nebolo. Plus ten sex mi prisiel v knizke tohto typu uz taky prvoplanovy. Som citatelka cervenej kniznice a v podstate ho cakam v kazdej jednej knihe, ale tu mi akosi nesedel. Prislo mi to tak trochu nasilne tam vtlacene. A aj tie presladene happy endy alebo ten pribeh s mysou na stanici mi celkom nesedia. Inak ma samotna knizka celkom prekvapila. Bola mila. Ale aj ked suhlasim s kazdym jednym slovom od scarletblue, dam jej o jednu hviezdicku navyse, pretoze 3 davam fakt priemernemu priemeru a tato bola predsa len o kustik lepsia :)

FairyD.
15.04.2020 5 z 5

Nádherný príbeh s originálnou témou, nie jeden raz mi stekala slza po tváry avšak často sa objavil aj úsmev na tvári.Dej plynul rýchlo a plynulo, ľahko sa to čítalo. Príbeh chytí za srdce a hlavné postavy si veľmi rýchlo obľúbite. Rada sa k tejto knihe vraciam.

scarletblue
23.01.2019 3 z 5

Krásný příběh a úžasný námět s neslyšící hlavní hrdinkou nepochopenou okolím. Tak proč jen tři hvězdičky? Začátek strhující a až do půlky skvělý. Chybělo mi tam nějaké rozuzlení, druhá půlka knihy mi připadala natahovaná a bez nápadu. Chybělo mi tam to jak si celé město uvědomí svou chybu (nebo tak něco), nějaké rozuzlení s otcem hlavní hrdinky a s Douglasem. Jinak skvělá scéna, když ho Alex zmlátil, ale chyběl mi tam nějaký střet s hlavní hrdinkou.
Pro mě je Annie v celé knize dost nevýrazná, věčně na někom závislá.
Každopádně rozhodně stojí za přečtení. Líbilo se mi, že je to zase jiný námět.

rampapa
07.01.2019 5 z 5

Moc hezky příběh. Knížku velmi doporučuji. ❤❤

happy19
09.12.2018 5 z 5

...citlivé téma...chvílemi smutné...ale za konec musím dát pátou*

MinaHawke
01.03.2017 4 z 5

Začátek byl takový drsnější, ale postupem času se to zlepšovalo. Alex byl sympaťák

Ivetaa
17.07.2016 4 z 5

Kniha se čte dobře.

jaja1989
27.05.2014 5 z 5

uzasna kniha ale trosku hrozne tema

Tulen79
21.02.2014 3 z 5

Pro me trochu zklamani, chybel mi tam naboj, jiskreni........

modranka
18.03.2013 4 z 5

Pri knihe Mstitel som ubrala hviezdičku za násilie na ženách. Pri tejto knihe by som najradšej ubrala hneď dve hviezdičky za násilie, lebo okrem znásilnenia hlavnej hrdinky, je tu psychické násilie rodičov na vlastnej dcére. Myslím, že idiotkou (tento výraz sa hodne vyskytuje v texte) bola práve Anniina matka, lebo nezistila, že má dcéru hluchú a nie hlúpu. Rovnako tak bol idiotom aj rodinný lekár, ktorý to mal vedieť skôr, kým jej matka. Ale prižmúrim obidve oči a nestiahnem dve hviezdičky, aby som nepokazila celkové hodnotenie, čo si kniha naozaj nezaslúži. Príbeh bol skutočne dojímavý a oplatí sa ho prečítať.

Andulienka
07.02.2013 5 z 5

Krásna, dojímavá, naozaj sa autorka pekne rozpísala a vedela ten príbeh podať nám, čitateľom. Hlavne ženskému srdiečku ulahodila. Kiežby takých Alexov bolo viac :) Autorku radím k mojím najobľúbenejším, asi tak ako LaVyrle Spencerovú....

Evaevelína
08.09.2012 5 z 5

písen lásky jsem už četla po druhé a pořád se mě líbí.Tuto aurtorku mám ve své knihovně celou,tedy jen to co bylo vydáno u nás.A musím napsat že všechny její knihy jsou jak ze života a vždy jeden z hrdinů má nějaký problém at zdravotní či životní událostí.Moc doporučuji tuto autorku přečíst celou,nechybí humor někdy i černý,láska sex,nedorozumnění..