Malvína

Malvína https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500753/bmid_malvina-WlE-500753.jpeg 4 191 57

Pink Tattoo série

< 2. díl >

Někdy se ten pocit vsákne pod kůži jako inkoust a vytvoří na ní jedinečný vzor. Malvína ovládla hru vzhledů. Každý den nosí masku, kterou si sundává pouze v noci. Tehdy se jí vrací vzpomínky a noční můry. Pouze v noci je nahá a zranitelná. Arek má na zádech vzory, ale nejedná se o tetování. Jsou to vzpomínky, které mu kdosi vryl do kůže. Míval ve svém životě ženu, která mu nabídla to, po čem nejvíc toužil – zapomnění. Tato žena už s ním není. Malvína a Arek mají jedno společné – nehledají lásku a raději se do žádných vztahů nepletou, protože v hloubi duše vědí, že je na konci čeká jen bolest. Ne vždy se nám však stane to, co si přejeme.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Malwina , 2020


více info...

Přidat komentář

Pechule
26.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Tento díl bych hodnotila 3 a 1/2*, nebavil mě tolik jako první. Nemůžu autorce upřít, že píše čtivě, ale tady byl děj rozvláčný, skoro půl knihy trvalo, než se (pro mě) něco zajímavého začalo dít. Kdybych měla shrnout děj, tak si ho za pár dní stěží vybavím. Nebo ho shrnu třemi slovy - oťukávali se, spojili se a dopadlo to :)
Než se pustím do Jasmíny, tak si dám chvíli od Pink Tattoo pauzu.

petulkapeta
09.01.2024 5 z 5

,,S tebou nemám pocit, že bych dělal něco špatnýho. Před lety jsem si přísahal, že se už nikdy nezamiluju. Přijít o někoho blízkýho strašně bolí, jako by mi někdo vytrhl srdce z těla, Bál jsem se zase zamilovat, dát někomu část sebe. Ale to, co cítím k
tobě, je silnější než paralyzující
strach. Je to něco, díky čemu vím, že do toho rizika chci jít a zase milovat.
Ještě víc. Právě tebe."

Další silný příběh. Malvina byla podle me úžasná a silna osobnost, ale na sebe příliš nemyslela. Za to se pak objevil někdo kdo na ni myslel neustale. Areka by sem si přala potkat...a kdyby před sebou neustale něco netajili..epilog byl krásný


nela3812
02.01.2024 3 z 5

Když jsem se seznámila s Lilianou, byla jsem naprosto nadšená a se stejným nadšením jsem se pustila také do Malvíny. Její příběh mě však tolik neoslovil a měla jsem problémy se začíst.

Malvína bojuje s těžkou minulostí a má mnohá tajemství. Stejně je na tom také Arek. Vzájemnou přitažlivost a jiskření jsme mohli vidět již v prvním díle série a já se těšila, až oba blíže poznám. Svou minulost zvládli probrat během dvou rozhovorů, a pak zase dále hráli hry na tajemství a nedůvěru. Třešničkou na dortu je závěr příběhu, který byl až přehnaně dramatický - pro milovníky klasických romantických filmů to však bude to pravé ořechové. Upřímně nejsem fanoušek zbytečného zatajování a vytváření dramat tam, kde si lze normálně promluvit. Úplně jsem tedy s vývojem příběhu nesympatizovala.

Co mě však trápí nejvíce je to, že příběh Malvíny a Areka nedostal mnoho prostoru. Možná i z toho důvody jsou jejich rozhovory velmi úsečné, neprocítěné. První polovina knihy navázala na předchozí příběh a stále dokola se vracela k příběhu Lilky, který mě sice během čtení zasáhl, ale znovu jsem se k němu vracet nechtěla. Navíc v takovém rozsahu....

Druhá polovina knihy se nesla ve svižnějším tempu. Nebyla nouze o několik šokujících odhaleních, která ani nebylo možné předvídat. Pokud mám říci pravdu, tak právě tato druhá polovina zachránila celý můj pohled na příběh. Bylo to žhavé, romantické, smutné i veselé. Šokující i napínavé. Druhou polovinu jsem si opravdu užila, a s tím také onen příběh, na kterým se těšila.

První polovinu jsem po malých částech četla téměř měsíc. Druhou jsem naopak zhltla za jediný den. Na poslední díl ze série se také chystám a jsem na příběh Jasmíny zvědavá, jen doufám, že se autorka nebude tolik vracet k minulosti hrdinů z předchozích dílů.

lucy.sankova
28.11.2023 5 z 5

Přečetla jsem ji stejně rychle a se zvědavostí jako první díl - Lilianu.
Malvína, ačkoliv působí sebejistě a odvážně, také má své skryté "démony", kteří ji táhnou zpátky do minulosti. Nejen ona, ale i Arek. Možná o to víc je to k sobě poutá. O to víc jsou si bližší. Stane se z nevinného kamarádství vztah? Dokážou své démony přemoci? Stačí jen otevřít svá srdce...

"Lidé, které potkáváme na své cestě, kterým dovolíme, aby se stali součástí našeho života - to je to, co nás proměňuje. "

jana1874
06.11.2023 4 z 5

,,Tetování může být oknem do duše... nebo naopak maskou, pod níž se duše ukrývá. "
.
.
.
Tuhle sérii je lepší číst popořadě a nepřeskakovat. Vystupují tu postavy, které poznáme v prvním díle. Děj se odhadem odehrává pár měsíců po Lilianě, je vyprávěn Malvínou, a na začátku se tu řeší ještě to, co se stalo Lilce na konci knihy. Moc se mi líbí, že jsou to příběhy točící se kolem tetovacího salonu a oblíbila jsem si všechny postavy, přičemž všichni mají něco za sebou a postupně máme možnost dozvědět se jejich příběh.

Arek a Malvína - už v Lilianě bylo jasné, že je to k sobě táhne, ale bránili se tomu, oba z různých důvodů. Malvína se v prvním díle představila jako silná nezávislá žena, která Lilce nabídla pomoc, přestože ji vůbec neznala. Arek, ten je tajemný od začátku. Vysoký chlap s tělem potetovaným různými vzory s klidnou povahou. Ten, kdo usměrnuje své dva spolupracovníky A přesto, v souvislosti s oběma bylo pár náznaků, že i jim se někdy něco stalo, něco, co je velmi ovlivňuje dodnes. A právě tady postupně, krok za krokem, to s velkou odvahou odhalují...

Je to příběh, který chytne za srdce. Během čtení jsem hádala, co se jim mohlo stát, a čekala, až se to dozvím. A ne, něco jsem neuhodla. Číst to bylo těžké, protože si uvědomuju, že se tyhle věci opravdu dějí.

Malvína měla čas od času myšlenky, které se hodně opakovaly, jenže s její zkušeností, no je to asi normální - mít určitě pochybnosti a je jasné, že tyhle pochybnosti nezmizí přes noc. Ale i tak, její důvod k jednomu rozhodnutí, které udělala - to nebylo potřeba, mohla říct ne a na tu osobu se vykašlat, nic jí/jemu nedlužila.

Ke konci tu bylo jedno nečekané odhalení, o kterém se asi dozvím víc v posledním díle, který si plánuju brzy přečíst.

Mrzí mě ten konec, přišel mi divný,  takový useknutý, jakoby si autorky už řekla, že to chce ukončit a všechno pak dala do pár stránek, přitom by bylo lepší to trochu víc rozepsat

Ála1968
11.10.2023 4 z 5

Myslím, že první díl byl o trochu lepší než tento.A hlavně mě naštval ten konec.Na místě Malvíny bych otce dávno poslala někam a ne mu dělala poskoka.

Mondaika
29.09.2023 3 z 5

Autorka opravdu dokáže svým textem čtenáře zaujmout a vtáhnout, ale ten konec. Udělat s Malvíny, tak hloupostivou. Konec šel uchopit lépe a i se stejnou myšlenkou... Řekla bych, že jsem také v skrytu duše tušila, že v Pink tattoo je i skutečné polosourozenecké pouto....

Život je pletenec různých osudů a my všichni jsme hráči, kteří musí hrát..., pokud nebudou hrát, prohrají svůj život, to nejcennější...

A szeretet mindent legyóz.

dzeta
16.09.2023 3 z 5

Jednička byla lepší. Malvína se chovala jako holka a ne dospělá žena. Konec byl divný. Ale trojku si přečtu.

Szilvia1
13.08.2023 5 z 5

Druhý díl série Pink Tattoo je o Malvíně,která má své také své trápení na duši,ale asi ne tak velké jaké měla Lilka.V tomto díle dostane slovo i Arek,který je taky poznamenán.Je to smutný díl,ale ten první nic nepřekoná.Ještě je tady třetí díl,který si trošku později přečtu,nenechám si ujít příběh Džas(Jasmíny).

adida
06.08.2023 5 z 5

Pěkné pokračování, kde se dozvídáme více o Malvíně. Závěr jsem si říkala jaká je to koza, ale Ares to zachránil. :)

TVer
04.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Původně jsme chtěla dát 4 hvězdy, ale konec to za mě zabil.

Dozvídáme se něco o životě Malvíny, kterou známe již z první knihy. Ano, není taková jak se před celým světem tváří.
Připadalo mi ale, že autorka to, co se v jejím životě stalo velmi dramatizovala.
Nevím ani proč si myslela, že svému otci ještě něco dluží. A nechápu hlavně proč si myslela, že by ji kvůli tomu co prožila nikdo nemohl mít rád? To jsem úpřimně nepochopila, nebylo to, že mámu zabila ona. Takže jsem bola trochu zmatená, proč si myslí, že by ji nikdo nemohl mít rád a proč to tak chtěla vždycky schovávat. Vždy, když někdo pak řekne "myslela jsem si, že mě moji kamarádi a rodina opustí" tak je asi vůbec nezná? Proč by ji měli lidi opouštět?

Zároveň mi ty dialogy v knize přišli jako z motivačních knih o vztazích, někdy až přespríliš sladké a motivačné a to mě moc nebere. Každý tam byl chytrý jak Gándhí, ale na svém rpahu si neví uklidit nikdo z nich.

A ten konec... nemám ráda takový ten akt sebemrskačství, proč se zrazu Malvína rozhodla jít pracovat pro jejího otce, který na ni a jejího bratra celý život kašle? No a co, že to měl dělat její brat, tak to nemusel jít dělat nikdo z nich? Vždyť ten jejich otec na ně kašlal celý život, tak proč by mu měli něco dlužit a stahovat se kvůli němu do Irska, když jsou celé jejich životy v Polsku?? To jsem opravdu nepochopila a nedávalo mi to smysl. Hlavně se to tam celé natahovalo.. už mu to řeknu, ale teď ještě ne, tak teď, tak ještě pořád ne. Mohli se oba od otce odstřihnou a žít si dále svoje životy. Co by jim asi tak udělal? Zničil by jim život? Spousta věcí prostě postrádala logiku... Bylo to vykresleno jakože nemají žádnou volbu, ale otec jim neplatí ani jejich životní náklady, ani na něm nejsou závislí nijak jinak... prostě úplně zbytečné.

libuse6749
22.06.2023

S Malvínou jsem se setkala už v prvním dílu, kde byla představena jako silná, úspěšná, ctižádostivá a inteligentní žena.

Překvapivě dostává v první třetině knihy dost prostoru ještě Liliana, takže jsem obracela stránku za stránkou, abych se již dostala k místům, kde Malvína svěřuje svá tajemství z minulosti, která ji bohužel trápí dosud a stále ovlivňují její život.

V jedné části knihy se dočkáme zpovědi i od Arka. I on má své jizvy, bohužel nejen na duši, ale i na těle. Jeho příběh je plný bolesti. Velmi osobitě se svěřil právě Malvíně, co pro něj tetování znamená.

Když jsem se poprvé podíval do zrcadlavyrazilo mi to dech. Ta hnusná bílá jizva už nebyla vidět. Rozhodl jsem se, že takhle schovám všechny, abych se na sebe mohl konečně podívat jako na člověka, kterej není poznamenanej krutostí světa dospělých. .... Tetování není jen vzor, barevná tuš, která proniká pod kůži. Posiluje odvahu, pomáhá postavit se vlastním strachům a bojovat se svými slabostmi. Formuje charakter a osobnost. Díky němu znovu tvoříme představu sebe sama, identifikujeme se s ním a vytyčujeme si směr. Stavíme na svojí minulosti, která lehla popelem.

Nebojte, ikdyž vás bude při čtení místy svírat srdce a možná i utírat slzy, najdete taky místa plné lásky, krásných romantických vyznání, nabyté důvěry i velmi pěkně popsaných hot pasáží.
Kniha je velmi čtivá, přesto už u mě nevyvolala takový wau efekt, jaký jsem cítila při čtení prvního dílu. Možná to bylo i proto, že některá rozhodnutí Malvíny mi přišla nepochopitelná a nesouhlasila jsem s nimi. Věřila jsem, že je již ve fázi, kdy je dostatečně silná postavit se problémům čelem.

Přesto se moc těším i na vyprávění o Jasmíně. Autorka chtěla vyvolat u čtenářů série emoce, a to se jí daří!

Fidibus
22.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Tento díl se mi líbil víc než ten první, lépe propracovaný a uvěřitelný, i když těch poznamenaných je v knize dost. Malvína i Arek si postupně k sobě snaží najít cestu, odhalí svou minulost, aby se mohli pokusit normálně žít. I když stále vyplouvají nová takemství. Malvína se cítí natolik vázána k bratrovi, který ji před lety ochránil, že se rozhodne obětovat svou lásku k Arekovi. Ale ten se naštěstí nedá, protože už se posunul dál.
Děj se vrací i k postavám minulého dílu, což je příjemné, a naopak se nám tu objeví nová dvojice do dalšího. Džas se svými komentáři knihu odlehčuje, dobrá postava.
Trochu mi připadalo, že v té psychologii v první půlce knihy postavy tápou až moc, bylo to monotónní, než se rozhoupaly.
Trochu se mi do knihy nechtělo, ale nakonec mne zaujala a půjdu i do dalšího dílu.

Micandy
11.04.2023

Ach jo, první díl mě nakopl a moc jsem si ho užila,jenže tenhle? Knihu jsem neustále odkládala, asi špatné období. Malvína se chovala jako holka a ne žena , čekala jsem pevnější charakter. Neustále se opakovaly myšlenky, akorát jsem z toho bylapodrážděná. Kniha mi nesedla, až mě to mrzí ,na jedničku nemá.

veronika4937
11.02.2023 4 z 5

Stejně jako první díl věnovaný Lilianě pokračuje i druhý díl série Pink Tattoo neméně silnými tématy. Traumata z nefunkční rodiny, nevydařené partnerské vztahy i nešťastné události. To všechno tu najdete. Jak Malvína, tak Arek si prožili tolik hrůz! Dokážou nakonec najít společnou cestu? Arek se mi líbil o dost víc než v prvním díle Mat. Ten byl takový grázlík, ale Arek je prostě medvěd, kterému by se každá ochotně schovala do náruče a nechala se chránit :⁠-⁠). Líbí se mi, že bylo dost prostoru věnováno i Lilce a také její příběh se tu dál rozvíjel. Zároveň už je nastíněno, o čem bude příběh Jasmíny. Na tento díl, který vychází už teď v únoru, se moc těším a pevně doufám, že tam bude pokračovat i příběh Malvíny, protože tady skončil tak nějak na půli cesty. Pokud vás první díl bavil, tak neváhejte, i tenhle stojí za přečtení.

Jita160
28.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Malvína působí jako velmi silná žena... Pomohla mladé ženě s dítětem , částečně vede otcovi firmu a ještě je šéfredaktorkou časopisu. Jenže opak je pravdou.
Její příběh je o velké tragédii v dětství s,kterým se nikdy nedokázala smířit... O to větší tíhu si nesla v dospělosti .,nemůže milovat.
Pokus o sblížením s tatérem ze začátku pokulhává ,ale ty dva něco k sobě silně táhne.
Oba mají jizvy každý jiné Malvína na duši a Arek po těle.
Dokáží si pomoct navzájem je láska to co je uzdraví???

Mishi
28.01.2023 4 z 5

Příběh Malvíny je zajímavý, čtivý. Ale...
Nemůžu si pomoct, podle mě z toho hrozně razí to, že je to psané za účelem ždímání čtenářových (čtenářčiných) emocí. Všechny postavy jsou nějak zraněné a poznamenané minulostí. A hrozně se v tom rýpají.
Kvůli téhle prvoplánovosti z toho asi nedokážu být tak nadšená, jak líčí některé zdejší komentáře. Ale třetí díl si taky přečtu.

monishek
01.01.2023 5 z 5

Nemuzu si pomoct, ale me to hrozne bavi. Vsechny postavy jsem si tak oblibila, ze me mrzi, ze skutecne neexistuji. Tolik jim fandím v jejich laskach a drzim jim palce, aby překonali svou minulost. Tesim se na 3.dil, ktery doufam, bude take takhle ctivy.

Eva_Skala99
26.12.2022 5 z 5

Nemůžu říct, který díl je krásnější, jestli Liliana nebo Malvína. Obě ženy si prošly něčím zlým a snaží se o to začít znovu. Oba příběhy jsou krásné, čtivě napsané, a na konci máte problém zadržet slzy. Těším na třetí díl, který doufám bude napsán ve stejném duchu, jako předchozí dva. Doporučuji

Dela90
12.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Malvínu zasáhly opět démoni z minulosti. Přes den to jde, ale v noci je to horší. Co víc, neměla to v živo vůbec jednoduché, ale teď je z ní nová Malvína, která řídí firmu. Malvína nehledá lásku, ale Arek by možná mohl být výjimka, jenže on si nechce Malvínu připustit k tělu, což ji docela dost zraňuje.
Arek má tělo pokryté tetování, skrývá svou minulost před světem, lásku nehledá, jenže když v tetovacím salónu potká ji, vše je najednou jinak a on by snad ještě někdy mohl někoho milovat. Bude jim osud přát?

Nádherná a silná knížka! Knížka mě naprosto mile překvapila. Hltala jsem každé slovo, brala jsem ji do ruky s tím, že prostě začnu číst a najednou jsem měla skoro polovinu za sebou. Takhle se čte pořádný příběh s velkým P.

Příběh měl hlavu a patu. Já tedy nečetla první díl, nicméně myslím, že tu byly docela zmínky o tom, co se v tom prvním díle stalo a popravdě nevím, jestli bych na to měla žaludek, takhle okrajově mi to bohatě stačilo, takže knížky jdou číst i samostatně.

Malvína mi přišla jako fakt silná žena, po tom co si všechno prožila v dětství a následně se svým snoubencem, jako fakt se divím, že měla jen “zlé sny”. Z Areka se mi chtělo ze začátku fakt brečet, je možné, že tohle někdo udělá svému vlastnímu dítěti? A ten konec jsem fakt obrečela.

Knížka je plná hlubokých a pravdivých myšlenek. Které Vás donutí se zamyslet a chvíli posečkat. Jak, já říkám, rodina je dar, který trvá věčně. A Malvína a Arek přesně takovou rodinu získali.

“Rodina to není jen prázdné slovo, pojem pro skupinu lidí, kteří mají stejné příjmení. není důležité, jestli nás spojuje krevní pouto, nebo odkud pocházíme. Rodina znamená sounáležitost. Obětavost. Loajalitu. To, že jsme spolu v těžkých, tak příjemných chvílích. Znamená, že pečujeme o druhého člověka a bezpodmínečně ho milujeme.”

“Ano, je to dar. Přátelství byl ten největší dar, jaký jsem mohla dostat - zakusit a vychutnat si to.”

“Miluju Tě. Buď mým zítřkem. Mým navždy.”

Autorovy další knížky

Anna Szafrańska
polská, 1990
2021  90%Liliana
2022  77%Malvína
2023  82%Jasmína

Kniha Malvína je v

Právě čtených7x
Přečtených254x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených8x
Knihotéce247x
Chystám se číst119x
Chci si koupit20x
dalších seznamech5x