Jasmína

Jasmína https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504348/bmid_jasmina-Fuc-504348.jpg 4 104 28

Pink Tattoo série

< 3. díl

Třetí díl poutavé série Pink Tattoo! Tetování může být tím, co bude, když se zbavíme toho, co bylo. Jasmína našla svůj azyl v Pink Tattoo – v místě, kde slova rodina a přátelství nabyla nového významu. Po rozvodu si dala do pořádku svůj svět. Dříve žila jen pro jiné lidi a ani trochu pro sebe. Jen málokdo znal její tajemství, které ovlivnilo budoucnost, kde pro lásku nebylo místo. Tymon ví, co je odpovědnost za chyby i jaký je svět, který se řídí úplně jinými zákony. Abyste v něm přežili, musíte se přizpůsobit. Příliš často uhnul pohledem, začal být podezřívavý a hlavní obranou mu byly vždy jeho pěsti. Ani jeden z nich nevěřil, že by se minulost mohla proměnit v prach a stát se jednou provždy nicotou. A ani ve snu je nenapadlo, že se budou moci znovuzrodit z vlastního popela…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Jasmina , 2017


více info...

Přidat komentář

Eva_Skala99
14.03.2024 5 z 5

Třetí závěrečný díl série nezklamal. Mě nejvíce oslovil druhý díl, jelikož mám s Malvínou podobnou povahu. Všechny díly byly krásné, ale tento byl za mě nejvíc procítěný. Tři ženy, tři muži tři příběhy a každý má své kouzlo. Doporučuji jako sérii i jako každý díl samostatně!

Andrejka91
19.02.2024 4 z 5

Za mě má trilogie sestupnou tendenci. První díl byl TOPka, druhý malinko slabší a poslední se mi ze všech líbil nejméně.
Ale i tak je kniha povedená, sice mi Jasmina nebyla úplně sympatická, jako ostatní dvě holky, ale bylo to místy mrazivé a žádná z nich neměla snadný život.
Jako celek je trilogie moc povedená a můžu doporučit


lucy.sankova
22.01.2024 5 z 5

Tři ženy Liliana, Malvína, Jasmína, tři rozdílné příběhy, přesto je něco silného spojuje - každá má svá tajemství.
Jasmína, sestra Areka, na pohled silná žena, která si nenechá nic líbit, ale v nitru zlomená žena, kterou se stala díky své vlastní matce. Po všech jejich strastech potkává zcela nečekaně Timona, bratra Malvíny, který si prošel peklem..Oba se postupně poznávají a nakonec i nezlomná Džas odhalí Timonovi své největší tajemství plné bolesti a její skutečný charakter...

Szilvia1
18.01.2024 5 z 5

Třetí díl Pink tattoo je o Jasmíně,která má zlomenou duši,jak i Lilka a Malvína.Bylo to stejně ohromující jak první díl,druhý díl o Malvíně byl trošku slabší,ale holky dokázaly,že se vzchopí a dají láske a rodině ještě jednu šanci.A vyšlo jim to,i když Jasmíně ne tak jak si to představovala ale nakonec se jí to podařilo.Příběh byl o Jasmíně,ale i o Lilce a Malvíně,a byla jsem ráda,že všechny si našli svoje štěstí.

petulkapeta
12.01.2024 5 z 5

,,Od tý chvile,kdy jsem poznal tvoje tělo a tetovaní schovaný na zádech. Celou tě definuje. Jsi moje znovuzrození,Jasmino,můj novej život. Proto tě nikdy nepřestanu honit. Protože tě miluju."
To co trápilo a čím si prošla Jasmina nebylo o nic lepší než co prožili předchozí hrdinky. A jak jsem byla rada když se daly dohromady, pak ovšem udeřila jeho krutá minulost..

jana1874
05.12.2023 4 z 5

Měl pravdu. I já jsem v něm zahlédla obraz sebe samé. Jako bych se dívala do zrcadla. Oba jsme hráli dobře ve špatné hře, nasadili si masky, vytvořili falešný obraz sebe samých, ale ve skutečnosti jsme oba byli opravdu sami. Vyloučení. Jako bychom nevěděli, jak řídit vlastní život.
.
.
.
Tuhle sérii doporučuji číst popořadě, děj na sebe navazuje, přestože každá kniha má jiné hlavní hrdiny.

Recenze může obsahovat SPOILERY, hlavně k druhému dílu.

Na konci druhého dílu se odhalila pokrevní spřízněnost Džas s někým z ostatních a jak Malvína správně odhadla, Džas a Tymon spolu něco měli, ještě než zjistili, kdo ten druhý je a tady zjistíme, co se vlastně stalo. Opět měli oba dva těžkou minulost, se kterou se museli nějakym způsobem smířit jako ostatní a jít dál.

Třetí díl se mi líbil, na Lilianu úplně nemá, ale je lepší než Malvína. Neměl hluchá místa, kniha mě vtáhla do děje a nepustila. Co se mi moc nelíbilo, tak byl ten konec. Jakoby vím, že ještě situace s touhle osobou se musela nějak vyřešit a uzavřít, ale muselo to skončit takhle?

Ála1968
13.10.2023 5 z 5

No tak to byl nářez.Krásné zakončení celé série a škoda,že nebudou další díly.Ten konec byl opravdu mazec.Dostalo mě to

Leona333
26.08.2023 3 z 5

Od Liliany má tahle série strmý sešup. Jasmína mi bohužel nemá po předešlých dvou dílech..., co nabídnout. Je to takové celkově unylé, protahované a místy i snad zbytečné...
Musím souhlasit i s tím, že epilog a dodatek v samém závěru..., nevyšel, nebyl takový, jaký jsem asi očekávala.
Zkrátka, zřejmě to bude má chyba, že mi Jasmína nesedla.

adida
10.08.2023 5 z 5

3. a tak poslední díl téhle série detailní rozkrývá život Džes se kterou se život taky nemazal a život Timona. Krásné čtení. Já osobně bych klidně brala i film.

lenka3p
12.07.2023 2 z 5

Souhlasím s komentářem @LenRan.

Utahané, opakující se, pro mě ne zcela záživné.

Překlad s opakujícími se chybami "obětí" místo "objetí" a "si" místo "jsi". To neprošlo rukama editora nebo se změnila pravidla pravopisu?

Loire
21.06.2023 5 z 5

Poslední díl z dámské série. No není asi ani moc co na to říct. Ta kniha byla bomba, celou jsem ji úplně hltala. Kniha měla hodně moc zápletek a komplikací, ale to to tu knihu dělalo zase lepší a člověk nevěřil svým očím co to tam čte, že to snad ani nemůže být pravda a ona byla. No prostě bomba, kniha byla tak výživná a člověk se dozvídal věci, které by ho ani nenapadli a člověk si i mohl přečíst jak to trochu chodí ve vězení a že když s tama člověk odejde, tak je zlomený a trvá než se z toho vzpamatuje (pokud se z toho vzpamatuje).
Já doufám, že když tahle autorka má tady úspěch, tak se přeloží i Matt, jsem zvědavá na jeho pohled a už se toho nemůžu dočkat. Asi bych se ani nebála si přečíst jakoukoliv její knížku, tak musím doufat, že přeloží :)

pogmanka
04.06.2023 5 z 5

Třetí a poslední díl a já si říkala, že po Lilce už nebude žádný mít šanci ji předběhnout, ale Jasmíně se to téměř povedlo, zrovna u jejího dílu jsem nečekala, že mě to tak dostane. Že pod tou tvrdou slupkou skrývala tolik bolesti. Za mě super odhalení postavy a Tymon ten si také získal moje srdce. Byla to dokonalost. Za mě to je stejně skvělý jako první díl a druhý je jen kousek za nimi. Moc povedená série, budu se k ní ráda vracet.

Littlemonday
14.05.2023 4 z 5

Třetí a a zároveň poslední díl trilogie Pink Tattoo. S touto sérií se mi neloučí lehko, partičku přátel s těžkými osudy jsem si zamilovala.

Každopádně tentokrát jsme se podívali na zoubek Džas. Začátek na mě působil trochu utahaně a já se bála, že mě tenhle příběh nebude bavit. Postupně se ale kniha rozjela a já zase byla na horské dráze dojetí, úsměvů a překvapení. Spousta věcí v knize o Jasmíně se mě velmi osobně dotkla, takže jsem druhou půlku příběhu hltala.

Styl psaní stále stejně skvělý, oceňuji popis erotických scén, který nebyl trapný nebo ubohý a bylo řečeno vše, co bylo potřeba. Stejně tak velmi obdivuji schopnost autorky psát o tak těžkých tématech tak, že se to čtenáře dotkne a vtáhne ho to do knihy. Jako bych všechny postavy znala.

Na někoho může být konec uspěchaný a překotný, ale pro mě byl silný, napínavý, doják jako prase Tolik informací v pár stránkách, měla jsem až husinu.

Kéž by každý z nás měl okolo sebe lidi jako jsou postavy v této sérii. Jedna rodina.

4/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

Moniska2410
08.05.2023 3 z 5

Máme tu poslední díl ze série Pink tattoo, aby uzavřel osudy tří dívek.
Pro mě bude vždy nejlepší první díl Liliana

Jak na mě Jasmína v minulých dílech působila jako spíš tvrdá holka, tak i ona má nějakou minulost, na kterou by chtěla zapomenout.

S tím jí pomáhá Timon, kluk který si zaslouží druhou šanci.

Líbilo se mi jak všichni spolu pořád drží, jak i předešlé páry jsou dost zmiňovaný v tomto díle.

Možná kdyby ten konec nebyl na mě až moc uspěchaný, bylo by to o hvězdu víc.

MilackovaN
02.05.2023 5 z 5

Liliana je bezkonkurenční, takže jsem ani nepočítala s tím, že by ji příběh Malvíny nebo Jasmíny překonal. Jasmína pro mě byla zatím nejslabší. Nepíše se mi to snadno, protože porovnávat čí osud byl horší snad ani nejde. Všechny příběhy žen byly silné, ale s Lilianou jsem asi dokázala soucítit nejvíce. Možná tam velkou roli hrál Oskar a Mat. U Jasmíny mi něco chybělo. Konec jsem upřímně nečekala a byl pro mě zbytečně dlouhý a zavádějící. Ale jinak jsem ráda, že ze všech tří žen a mužů se stali nakonec milující lidé a to i přes jejich nelehké životní příběhy.

TerryDee
17.04.2023 4 z 5

V knize se setkáváme s naší starou známou partou. Partou lidí, která se stala rodinou. Líbí se mi, že příběh začíná svatbou Malvíny a Arka, a že jim byl dán nádherný začátkem jejich příběhu. Stejně tak tu máme Lilku, Matyho a Oskarka, tvoří dokonalou rodinku.

Stejně jako Liliana, Malvína, tak i Jasmína si prošla velmi těžkými časy. Nejdříve byla manipulována svou vlastní matkou, které šlo jen o dobré jméno rodiny a vůbec se nezajímala o štěstí a blaho své dcery. Následně po svatbě jí život začala ničit tchýně. I když měla milujícího manžela, tak se za svou ženu nepostavil a nebojoval o ni. Naštěstí měla Jasmína svého bratra Arka, který tu pro ni byl a pomohl jí.

Timon se snaží vrátit zpátky do normálního života, po tom co strávil část života ve vězení. Chce na sobě zapracovat, aby mohl opět fungovat. I když se snaží, není to vždy jednoduché.

Z obou dvou životních příběhů mi bylo celkem ouzko. Jsem ráda, že se právě oni dva našli. Protože v sobě měli toho parťáka, který vás podrží a nepustí.

Musím říct, že konec mi přišel hodně uspěchaný. Pár stránek navíc by to určitě sneslo.

Knihu, potažmo celou sérii Pink tattoo, bych doporučila. Najdete tu velmi silné příběhy se silnými hrdiny, které si oblíbíte.

Jenny46
16.04.2023 4 z 5

Liliana zůstane na vždy v srdci, ale i další dva díly nejsou špatné mají své silné a slabé stránky...
Příběhy o ženách, se kterými se život nemazlil a nevzdaly se. Není to jednoduché čtení, ale určitě stojí za přečtení celá série.

Šárka88
13.04.2023 4 z 5

Tento příběh Jasmíny byl plný bolesti, to poznáte od samého začátku čtení. Děj jak na horské dráze, chvilku zajímavý, potom nic a nic a najednou konec, ač děsně rychle useknut. První díl také za mě top a Jasmína si získala druhé místo. Příběhy jsou na základě skutečnosti, jestli jsem to pochopila a překvapilo mě tu věta ,, nudné písně Michala Davida,, :D proto dávám +1*
Třeba se dočkáme ještě příběhu Lany.

veronika4937
11.04.2023 4 z 5

Pokud tuhle sérii znáte, ani tenhle díl vás nijak nezaskočí a věřím , že ani nezklame. Opět se tu řeší těžká témata, Jasmína a Timon za sebou mají opravdu nelehkou minulost a nesou si spoustu traumat, se kterými musí žít. Ostatně jako všichni jejich nejbližší přátelé, se kterými jsme se potkali už v minulých dílech. Mimochodem, líbilo se mi, že je prostor věnován i jim - Lilce a Matovi a Malvíně s Arkem. Bála jsem se, že se mi tenhle díl nebude líbit, protože Timon mě v předchozím díle vůbec nezaujal, ale naštěstí se to nestalo a zamilovala jsem si ho. Byla to opět plejáda emocí, několikrát jsem měla slzy v očích, měla jsem chuť některé osoby zaškrtit a jiné obejmout a utěšit. Epilog mohl být klidně rozsáhlejší, takhle to bylo trochu jak z rychlíku, ale jsem spokojená, že všechno bylo vysvětlené a uzavřené. Pro mě důstojné zakončení série, čtení jsem si užila.

monishek
10.04.2023 5 z 5

Tolik me mrzi, ze tahle serie konci. Ja jsem si ty holky tak oblibila. Nejen je, samozrejme, i kluci byli skvělý. V tomhle díle bylo vice monologu, ale nijak mi to nevadilo. Uzila jsem si to, jako předchozí dily. Cela ta parta mi je tolik sympaticka, ze bych hned do Pink Tattoo zasla. Jsem rada, ze autorka nezapomnela do deje vlozit i Lilku s Malvinou. Uzasna serie, ktera stoji za precteni.

Štítky knihy

polská literatura tetování

Autorovy další knížky

Anna Szafrańska
polská, 1990
2021  90%Liliana
2022  77%Malvína
2023  82%Jasmína

Kniha Jasmína je v

Právě čtených2x
Přečtených141x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce179x
Chystám se číst86x
Chci si koupit19x
dalších seznamech4x