Pink Floyd – Odvrácená strana zdi

Pink Floyd – Odvrácená strana zdi https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219540/bmid_pink-floyd-odvracena-strana-zdi-GoI-219540.jpg 4 11 3

Kniha Pink Floyd: Odvrácená strana zdi pokrývá téměř půl století rocku a popisuje dramatickou a barvitou historii nejpopulárnější psychedelické kapely světa a jedné z nejpřevratnějších kapel, jaké kdy stály na pódiu. Jedná se o první úplný příběh Pink Floyd, který ilustruje množství fotografií počínaje vznikem kapely v Cambridgi přes období, kdy roli autora textů zastával Syd Barrett, až po nezapomenutelné natáčení alba Dark Side of the Moon. Čtenářům umožní poodhalit tajemství jednotlivých písní skupiny, seznámit se s vývojem její legendární světelné show a loutek, prozradí mnohé o ostrých konfliktech členů kapely a ještě mnohem víc. Nechybí ani kompletní diskografie Pink Floyd. Vše doprovází přes 200 fotografií Syda Barretta, Rogera Waterse, Davida Gilmoura, Ricka Wrighta a Nicka Masona včetně snímků z koncertů a momentek ze života.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Pink Floyd - Behind the Wall , 2013


více info...

Přidat komentář

RaptoR
28.07.2022 5 z 5

Naprostá pecka! Bez zbytečných glorifikací, zato s bohatým obrazovým materiálem. Pro mě samozřejmě nutnost a pokud nepočítám knihy samotných členů kapely, tak asi nejlepší vhled do nejlepší skupiny všech dob.

1amu
04.05.2020 5 z 5

Má srdeční záležitost, i když bohužel již dva zakládající členové požádali převozníka Chárona, aby je převezl tam, odkud již není návratu. Ale i s tím se my, kteří hudbu a písně této skupiny milujeme, smiřujeme. Dál sledujeme a posloucháme story o Odvrácené straně měsíce a další geniální skladby.
Tato kniha není laciná, ale dělá nám radost a (ostatně jako vždy) chválím SLOVART, že nám ji nabídl.


pepa4081
06.06.2016 4 z 5

Jako velký milovník Pink Floyd jsem si knížku s chutí přečetl a prohlédl (fotografií je opravdu hodně).Je to přehledná biografie, velmi čtivě napsaná a dozvěděl jsem se i pár věcí, které mi dříve nebyly úplně jasné. Jednu hvězdičku ubírám, protože většinu údajů už jsem znal. Velmi uspokojivé.

Štítky knihy

Pink Floyd

Autorovy další knížky

Hugh Fielder
britská, 1948
2018  87%QUEEN - Rapsodie
2014  85%Pink Floyd – Odvrácená strana zdi

Kniha Pink Floyd – Odvrácená strana zdi je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x