Milenci v Londýně

Milenci v Londýně https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274440/bmid_milenci-v-londyne-KeR-274440.jpg 3 36 13

Růžová kolekce série

< 49. díl >

Krásná Lanthia Grenvilleová přijíždí do Londýna, aby si nakoupila elegantní šaty na důležitou společenskou událost. Nezkušená dívka z venkova, která zná svět jen z příběhů a své fantazie, se těší na dobrodružství, které jí velkoměsto uchystá, a na pobyt ve vyhlášeném hotelu Langham. Náhoda tomu chce, že se právě v hotelu setká s markýzem z Rakecliffe – mužem, jehož ženy milují a muži chtějí považovat za nejlepšího přítele. Světácký markýz má v hotelu Langham milenku –netuší však, že se její žárlivý manžel rozhodne objevit, s kým je mu jeho žena nevěrná. Dokáže markýz vymyslet, jak se vyhnout souboji se žárlivým Španělem? A jakou roli v jeho plánu hraje Lanthia? A dokážou si oba připustit, že je dohromady nesvedla náhoda, ale osud?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Lovers in London , 2008


více info...

Pasadenka
Pasadenka
20.08.2022 3 z 5

Inu, toto kraťoučké (rodokapsové) veledílko bylo vcelku zajímavé. Asi nemá smysl se rozepisovat. Je to krátké, jemně naivní, ploché a nehraje se to na nic menšího, nežli čistokrevný brak. Na ukrácení chvíle v čekárně to jde. Ale brak se dá psát i líp. :)

Nuttelka
Nuttelka
27.06.2022 3 z 5

(Audiokniha)
Vydavatelství Saga Egmont začalo vydávat knihy této autorky a myslím si, že nás bude asi hodně zásobit, když byla Barbara tak produktivní :-) Obálky audioknih jsou opravdu moc povedené a obávám se, že se mi asi budou i více líbit než samotné děje knih :-)))
"Milenci v Londýně" jsou velmi průměrné dílo, hodně velká oddychovka, u které vůbec nemusíte přemýšlet. A také bych spíš očekávala, že tyto romány pro ženy budou číst hlavně ženy, tak i možná proto z toho nejsem tak nadšená. No, uvidíme, jaké budou další díla v audio verzi...


Pedruska01
Pedruska01
13.09.2020 3 z 5

Tuhle knihu jsem vzala do rukou pouze ze dvou důvodů - potřebovala jsem si ukrátit čas a protože byla tenká. Zároveň jsem doufala, že po premiéře této autorky, která mě potkala nedávno a bohužel nebyla úplně dobrá si tato další její kniha zvedne reputaci. No povedlo se, ale jen o chlup.
Hlavní hrdinka Lanthia bylo silně naivní děvče, které všechno spatřovalo jako vzrušující dobrodružství a vlastně nebylo pro ni nic na světě, co by bylo jen trochu špatné. Ke všemu se stavěla pozitivně a s úsměvem na tváři. A nemůžu zapomenout na její božskou krásu, samozřejmě. Ačkoliv to bylo celou knihu, díky bohu pro mě, mě to neiritovalo tak, že bych s knihou chtěla praštit.
Druhý hlavní hrdina "Rake" mi nevadil, až na tu debilní přezdívku - co je špatného na jeho normálním jméně Victor? Ten chlap byl prostě neodolatelný a nádherný, samozřejmě - ano, všichni v té knize, možná v celém tom století a místě byli nádherní a úchvatní a já nevím co všechno. Dokonalost sama. A taky byl samozřejmě velký sukničkář, který prostě neodolal pod náporem ženských laškovných pohledů, které říkaly, co chtějí, aby s nimi dělal. Ach jo.
Dějově kniha byla jednoduchá, a to nejen příběhem, ale i okolnostmi, které hrdiny provázeli, všechno vycházelo, žádné překážky. Ten malý zvrat na konci se nedá ani počítat. Kniha byla vlastně i milá. Vážně, ačkoliv z toho prýštilo klišé a možná si to kapku protiřečí, tak se to i tak dalo.
Jenže pak se to stalo a mě to prostě znechutilo. Nestačila jsem se divit, obočí až na vrh hlavy a vážně sto chutí s knihou praštit. A to jsem měla do konce slabých snad 10 stránek?
Ti dva se "znají" tak tři až čtyři dny i s cestou, celou dobu - tedy cca 130 stran víme, že se z mnoha důvodů nechtějí, opakovalo se to tam jak v myšlenkách tak i slovem, a to především u tý holky a pak bum. Konec. Doba temna. Blik-cvak. A bylo to. Nelogicky jim přeskočilo. Láska jako trám, zamilování, vyznání, plánování budoucnosti.
Proboha proč?! Hnus, tak unáhlené klišé, které absolutně ztrácí na věrohodnosti během pár stránek. Ten závěr byl příšerný. Nelíbil se mi, a to jsem jako velká romantička. Tohle prostě autorce nežeru. Udělala to i v předchozí knize, se kterou jsem měla tu čest a prostě, pokud tohle je její vygradování zápletky, aby dvě postavy dala dohromady, tak ať rozhodně nečeká mou přízeň a vysoké hodnocení. Hodnotím středem právě jen v porovnání s předchozí knihou, která byla špatná od začátku, tady se pokazil jen ten konec, takže by to nebylo úplně fér.
Co se týče doporučení, opět nechám na každém zvlášť, není to nejhorší, ale konec je katastrofa. Aspoň, že to splnilo účet - vyplnění času. :)

rampapa
rampapa
24.05.2020 5 z 5

Miluji knihy od této autorky. Příběh se mi moc líbil.Uz se těším až si přečtu další knížky od této autorky. Knížku velmi doporučuji.

LenkaGonn
LenkaGonn
24.09.2019 3 z 5

Milá naivní kniha. Četla se velice rychle. Na mě bylo moc drama a moc lásky na konci. Moc rychle ukončené. Ale proč ne.

Kamiliana
Kamiliana
21.02.2019 2 z 5

Po knize jsem sáhla jen díky názvu a lásce k Londýnu. Začátek je svižně psaný, ale druhá půlka působí zcela povrchně.

jaja10
jaja10
09.07.2018 2 z 5

Naivní, sladké, milé.... chyběla mi tam vášeň, oheň...ale pěkné.

locin
locin
11.01.2017 4 z 5

Souhlasím konec byl velmi úsečný. Na posledních 10,.. stránkách se toho odehrálo a změnilo tolik, že to člověk vůbec nebyl schopen pobrat..

popeluška
popeluška
12.08.2016 4 z 5

Příjemná kniha jen ten konec byl dost rychlý....klidně by to uneslo pár stránek navíc. Ale jako oddechová kniha proč ne :-)

mac.martina
mac.martina
16.05.2016 5 z 5

Pěkná oddychová knížka, četla se sama a jako u většiny knížek od autorky, které jsem četla měla rychlý spád děje. Přečetla jsem jí asi za jeden den. Je to hezký příběh i když bych si možná představovala ještě nějaký epilog nebo něco takového, aby byl děj trochu delší.

MinaHawke
MinaHawke
26.04.2016 5 z 5

Nezkušená dívka Lanthia miluje dobrodružství. To se jí naskytne, když zachrání markýze z Rakecliffe, který je ženami zbožňována jejich manželi zatracován. Potom když je Lanthia ohrožena na životě a markýz ji zachrání, poznají oba co k sobě cítí.

modranka
modranka
09.03.2016 3 z 5

Aj keď novely z produkcie spoločnosti Barbary Cartland si zachovávajú svoju jednoduchosť, sú obohatené o moderné prvky literatúry. Príbeh už nie je písaný len z pohľadu ženy, sú v ňom zahrnuté aj emócie muža a život v mužskom svete.
Príbeh bol dobrou oddychovkou, dá sa prečítať za 3 hodiny. Napriek tomu, dávam len tri hviezdičky, lebo fabula deja nie je originálna - ale pri tomto druhu literatúry to je asi normálne.

Ewik
Ewik
14.02.2016 3 z 5

Ale proč ne? Nebylo to špatné. Autorčiny knihy jsou podle stále stejného mustru. Krásná naivní hrdinka, šarmantní, bohatý mladý hrdina a čistá láska. Hezky se to čte, víte co čekat a zpříjemníte si jedno odpoledne.