Pieseň zajtrajška

Pieseň zajtrajška https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364805/mid_piesen-zajtrajska-P4O-364805.jpg 4 244 98

Tom sa do Alice zaľúbil na prvý pohľad. Tušil, že to s ňou nebude ľahké, no Alice je prírodný živel, slnečný lúč v šedivom svete. Navonok by sa mohlo zdať, že sa narodila pod šťastnou hviezdou, no Alice nie je ako iné ženy. Jej život je zložitý, nepredvídateľný, ťažký. Trpí vrodenou nevyliečiteľnou chorobou, cystickou fibrózou, a uvedomuje si, že si musí užívať každý deň, lebo kedykoľvek môže byť jej posledným. Napriek tomu Alice nemá rada ľútosť. Nechce počúvať, že je statočná, hoci v skutočnosti taká je, ba obdivuhodne hrdinská. Túži jedine spievať. Odmalička jej hovorili, aby sa ani nepokúšala plniť si nejaké sny. I keď od života dostala zlé karty, rozhodla sa nevzdať a nepočúvať rady iných. Nakoniec sa jej napriek zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu podarilo získať nahrávaciu zmluvu od najvýznamnejšej hudobnej spoločnosti Sony a v roku 2002, krátkou pred smrťou, jej vyšiel prvý album s príznačným názvom Daydream (Snívanie). Dojímavý príbeh nevšednej mladej ženy o víťazstve ducha nad nepriazňou osudu je inšpirovaný osudom talentovanej anglickej speváčky a skladateľky Alice Martineuovej, ktorá v roku 2003 vo veku 30 rokov zomrela na cystickú fibrózu. „Nie je to román o zomieraní. Verím, že je to román o živote skutočne výnimočnej mladej ženy,“ napísala autorka.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

A Song for Tomorrow , 2017


více info...

Přidat komentář

iv.ča
09.09.2023 5 z 5

Nádherná kniha, opravdu jsem prožívala s touto knihou spoustu emocí. Na této knize je cítit, jaká byla a je hmatatelná láska rodiny, přátel a Alice. Alice je anděl. Rozhodně doporučuji si pustit na YouTube její písničky a vidět jí. Její hlas je překrásný a ona sama také.

Karin94
22.04.2023 4 z 5

Kniha je inšpirovaná životom speváčky Alice Martineu, ktorá žiaľ vo svojich tridsiatich rokoch, po vydaní prvého a jediného albumu Daydreams podľahla cystickej fibróze (CF).

Kniha bola nielen srdcervúcim, ale aj veľmi zaujímavým čítaním, pretože sa dozvedáme, čo všetko cystická fibróza obnáša. Pre mňa ako nováčika, čo o tej chorobe počul v živote možno len 3x a nikdy predtým ju nevyhľadával, to bolo až príliš bolestivé čítanie.

Táto kniha nie je o umieraní. Je o túžbe po spievaní, o modelingu, o milovaní, o žití a riskovaní, ale hlavne o túžbe ísť za svojim snom, nech máme v ceste akékoľvek prekážky.

Chcem, aby ľudia počuli môj hlas, Pete, aby pri mojom speve niečo cítili. Moja budúcnosť, môj zajtrajšok je neistý
To nehovor, Alice
Ale je to tak. Musím po sebe niečo zanechať.. Moje piesne zajtrajška Nech sa so mnou stane čokoľvek, hudba bude žiť ďalej.

Ak budete niekedy fakt na dne, kedy si budete myslieť, že horšie byť už nemôže, tak mi verte, že môže. Táto kniha je toho príkladom. Stačí si pokaždé otvoriť tento príbeh a hneď si začnete vážiť život taký aký je.

Určite máš ešte dva roky, ale keby sa ma niekto spýtal, či budeš žiť ešte päť rokov, nevedel by som mu úprimne odpovedať.

Alice ty si ukázala, ako sa dajú plniť sny aj cez CF a aj keď si to nemala rada, bola si pre všetkých statočná a tak veľmi bojovná. Milovala si život celým svojím srdcom, dúfala si, verila si a chcela si toho dosiahnuť veľa, ale bohužiaľ nebolo ti dopriate. Ďakujeme za tvoje piesne, Alice, nech tvoj hlas a posolstvo znejú naveky.

Veľmi silný príbeh so smutným koncom, ktorý si budete ešte veľmi dlho pamätať.


Makuliiina
15.04.2023 5 z 5

Píseň zítřka jsem si koupila ve výprodeji a vlastně jsem od ni neočekávala nic extra. O to víc jsem byla později překvapena, jaký příběh se mi dostal do ruky. Strhující, těžká tématika spojená s onemocněním cystickou fibrózou a na závěr zjištění, že byla kniha napsána dle skutečné události. Nemám slov, zařadila bych do povinné literatury. Jednak se kniha výborně četla a zároveň vedla k zamyšlení. Úžasné, doporučuji z celého srdce!

kramlinka88
12.04.2023 5 z 5

Knížka se četla velmi svižně díky krátkým kapitolám, ale bylo to velmi náročné čtení :-(

Sledujeme příběh Alice, která se narodila s Cystickou fibrózou a každý jeden den, nádech, je boj o přežití.

Alici je 26 let, když začínáme sledovat její příběh detailněji, končí s dráhou modelky a hrozně ráda by se stála zpěvačkou, je vůbec něco takového možné?

Alice se ale nevzdává a přes všechny překážky se jí nakonec její sen splní.

Je to velmi srdceryvný příběh, kdy sledujeme Alicin každodenní boj, všechny její procedury, dopad na její rodinu, přátelé, přítele....

Autorka se inspirovala skutečnou postavou Alicí Martineau - poslechněte si její album, ať už u čtení této knihy nebo prostě jen tak, nebudete litovat :-)

monishek
18.02.2023 4 z 5

Slyšela jsem hodne chvály na tuhle knihu a nakonec to byl hezky pribeh. Prvni třetina me tedy prilis neuchvatila, ale pak se to zlepšilo. Nebylo to vyloženě, ze bych brečela, ale par dojemnych chvilek se našlo. Po druhe bych knihu necetla.

lidunka1
08.02.2023 2 z 5

Knížka mě zklamala. Za mě průměrný americký slaďák ozvláštněný tím, že má hlavní hrdinka cystickou fibrózu. Nuda.

florentinas
31.01.2023 4 z 5

Velmi dojemné čtení, kniha mě opravdu několikrát (hodněkrát) rozplakala! Krásný příběh!

18LenkA12
18.12.2022 5 z 5

Kniha inspirovaná skutečným životem jedné zpěvačky. Kniha se četla jedním dechem ačkoliv autorka nezvolila jednoduché téma. Knihu můžu doporučit.

Micandy
13.11.2022 3 z 5

Recenzi jsem ani nechtěla psát, ale nějak mi to nedalo. V téhle knize se dozvíte , co obnáší život s cystickou fibrózou. Autorka na jednu stranu líčí Alicin život , její komplikace, její chuť a hlavně touhu žit a být milována i s touto nemocí. Na druhou stranu je zde i pohled Toma.
Na konci je info , že je příběh fikce, ale je ispirován skutečnou Alici. Vadilo mi někdy uvažování a chování Alice vzhledem k věku (29) se někdy chovala jako 17 letá. Bohužel styl psaní mě moc nechytl a celkově dávám 3*. Znova určitě číst nebudu.

kaja9825
07.11.2022 5 z 5

Druhá štafeta do které jsem se kdy přihlásila a kruci už teď vím, že tuhle knížku musím mít u doma a budu ji doporučovat kudy budu chodit. Děkuji že jsem se mohla zapojit.

Alice trpí cystickou fibrózou o které jsem tedy tušila že existuje, ale nikdy jsem se s tím nesetkala a velice mě to zasáhlo. I když se pere s plicním onemocněním, tak si jde za svým velkým snem být zpěvačkou.
Možná šílené přání, ale Alice má podporu své úžasné rodiny, přátel z odpůrné skupiny i mimo ní a svého přítele.

Kniha nám dává vhled do života mladé dívky, která se potýká se smrtelnou nemocí. Už dlouho jsem u knihy nebrečela, ale konec mě úplně dostal.

I naproti tomu, že je kniha velice emotivní a smutná, tak si postavy zachovávají většinu času optimismus a sem tam jsem se i zasmála. Bohužel jsem si taky kolikrát zanadávala, protože nějaký lidé se k Alice chovali strašně a to si nezasloužila.

Třešničkou na dortě této krásné knihy je to, že je na motivy skutečně žijící osoby, kterou se autorka nechala inspirovat se svolením její rodiny ️
5/5⭐️

oolinkaa
09.10.2022 3 z 5

Příběh mě bohužel nezaujal .. asi špatná doba na čtení ..

8211
05.10.2022 5 z 5

Přiblížení světa nemocného člověka, který neztrácí naději a bojuje za svoje sny, lásku, normální život, i přes všechny překážky. Dojemné.

Nikola086
27.09.2022

Inspirativní příběh hlavní hrdinky s cystickou fibrózou. Jsem ráda, že se lidé snaží skrze takové příběhy dávat povědomí o takových nemocech, která jsou velmi vzácná.
Příběh je založen na skutečné osobnosti. Doporučuji si pustit na Spotify vydané album. Je opravdu krásné.
Příběh je ale taky vcelku smutný a dojemný, tak připravit kapesníčky :)
Z jistých důvodů ale knihu nehodnotím.

popeluška
28.08.2022 5 z 5

Kniha je moc hezky napsaná, dobře se čte. Čtení bylo oddechové, plné naděje, smutné .... knihu jsem si maximálně užila :-)

Jenny46
09.08.2022 4 z 5

Kniha plná naděje, odhodlání a lásky...
Krásná obálka s emotivním příběhem.

DominaCZ
08.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Vzhledem k tomu, že reálná Alice už zemřela, tak to číst nebudu.
Začátek mi ale poměrně stačil.
Dokonalá, úžasná ve všem.
No podle fotek víme, že byla poměrně obyčejná, zpěv jsem nesledovala.

Je to přeslazený jako všechny romantarny bez ohledu na to, že to mluví o nemoci, která se nezná, dokud ji člověk nemá.
Nebudu tomu ale dávat vysoký hodnocení jen kvůli tomu.

S jedním tam ale souhlasím, a to s tím, že by si hlavně zdraví měli užívat, dokud to jde...ovšem rozumně, ne jak ten typ co dělal výzvu z tik toku a už se neprobral že jo...

Takže jak říkám hvězdy za obálku, ta je krásná moc...jinak příběh jako takovej bolí, jasněže, ale to zpracování...zromantizovaný.

Emma27
08.08.2022 5 z 5

velmi silný emotivní příběh podle skutečné události.

AkiB
06.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Pěkná inspirující knížka, musím ale říct, že někdy mi přišlo, že hlavní hrdinka je spíše náctiletá než skoro třicátnice. Některé dialogy byly prostě zvláštní, nesedly mi k rozhovorům dospělých lidí.

SPOILER
Byla jsem docela překvapená, když jsem se na konci knihy dozvěděla, že je to příběh založen na skutečných událostech. To vrhlo z mého pohledu na knihu jiné světlo.

Damaj
04.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Myslela jsem si, že si v knihovně půjčuji spíš lehký románek na léto, omyl byl pravdou. Píseň zítřka je velmi silný příběh o životě mladé zpěvačky, která je bohužel smrtelně nemocná. Má však ohromnou sílu a chuť žít a bojovat, jít si za svým snem a i přes všechny překážky si svůj sen, stát se zpěvačkou a hvězdou, splnit. Kniha popisuje nejen boj, jak se v hudebním průmyslu uchytit a něco dokázat, i za ztížených podmínek, tedy s poškozenými plícemi vinou cystické fibrozy, ale hlavně boj s touto nemocí, překonávání všech nástrah, které nemoc s sebou přináší a hlavně marné čekání na transplantaci sdrce, plic a jater, bez ní Alice nepřežije a jestli se transplantace dočká, má asi 30% šanci, že ji přežije. Ale Alice se nevzdává a do posledního nadechnutí, bojuje a věří.

Doubravka1975
30.07.2022 5 z 5

Silný příběh inspirovaný životem zpěvačky Alice Martineau, která se narodila s cystickou fibrózou ( CF). Příběh mě dostal, ale doslov autorky a Luka, Alicina bratra doslova rozsekal.
Alicino motto a vzkaz všem lidem s CF a i všem ostatním: " Tančete, zpívejte, milujte, smějte se, riskujte, nikdy se nevzdávejte, a hlavně, pamatujte, že záleží na každé vteřině."
Doporučuji všemi deseti, není to kniha o umírání, ale o jednou velmi výjimečném životě ️️️