Philippa

Philippa https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480926/bmid_philippa-xgt-480926.png 4 60 6

Dědictví Friarsgate série

< 3. díl >

Patnáctiletá Philippa Meredithová, dědička anglického panství Friarsgate, dvorní dáma, se v den svých narozenin dozví, že její snoubenec dal přednost kněžské dráze. Z nejistoty a obav z budoucnosti svolí ke sňatku s již starším hrabětem z Wittonu, který touží po pozemcích z jejího věna. Philippa, dosud v lásce nezkušená, sice najde v manželském životě zalíbení, avšak touží po skutečném vztahu a naplněném rodinném životě, který poznala u své matky. I vztah hraběte k ní se mění, ale oběma dlouho trvá, než si to vzájemně přiznají. Při královském setkání Jindřicha VIII. a Františka I. ve Francii Philippa náhodou vyslechne plány spiklenců a s nasazením života zabrání tragédii. Po návratu z Francie zjistí, že je samodruhá, a rozhodne se žít s milovaným mužem, s nímž si už všechno vysvětlila, a pečovat o jeho děti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Philippa , 2004


více info...

Přidat komentář

scarletblue
21.01.2021 4 z 5

První díl byl prostě nejlepší, ale i tento byl skvělý. Zajímavý příběh. Královna Kateřina na mě působí taková mdlá a nikdy jsem jí neodpustila její chování k Rosamundě, když ji nechala čekat na chodbě. Navíc jí nikdy neprojevila dost vděčnosti za to jak jí v nejhorších časech Rosamunda pomáhala. Ale co naplat, je to královna, ta bere všechno jako samozřejmost.
Philippa na druhou stranu byla často na facku. Alespoň na začátku knížky. Byla drzá ke své matce, žárlivá na sestry a často i nevychovaná. Naštěstí to oddanost ke královské rodině vyvážila a díky manželství se zklidnila.
Trochu mě zklamala Rosamunda, že nutila Philippu, aby se stala dědičkou jejího panství. Já bych nikdy takovému spratkovi dědictví nesvěřila. Navíc jak jím opovrhovala. Ne, Philippa měla dostat pořádnou lekci. Ne jí ve všem ustupovat a nabídnout jí jiné dědictví. Nechceš? Tak tady máš malé dědictví své nejmladší sestry, která žila celý život ve tvém stínu a musela se smířit s tím, že nedostane panství, které miluje nadevše, jako její matka. Navíc Elizabeth by pro mě byla jasnou volbou.
Moc pěkná oddechovka.

Jája92
20.07.2020 3 z 5

Jedna z prvních knih tzv. ¨červené knihovny¨, kterou jsem přečetla, když mi bylo ¨náct¨. Byla jsem ohromena, jaké pikantní scény obsahuje a do detailů popisuje lechtivé scény.


petrulkaa
23.01.2017 3 z 5

Pěkná odpočinková kniha.

moudivlacek
26.11.2015 5 z 5

Tak jsem se těšila na další díl série a tentokrát jsem byla silně zklamaná. Philipa je jednoduše řečeno spravek, který jen bere, opovrhuje svým dědictvím, povyšuje se nad sourozence. Trošku ji pak zkrotí manžel. Ale u mne si to již hrdinka "nevyžehlila".
Přesto se těším na poslední díl, tuším že jeho hrdinka bude úplně jiná.Jsem zvědavá na závěr této hezké série.

pikacka
16.10.2015 5 z 5

jako všechny knihy od B.Small i tuto musím pochválit. Najdeme zde krásnou romantickou lásku , jemné pasáže erotiky a napínavý děj. Doporučují k přečtení :-)

Kalliope
27.05.2014 3 z 5

Kniha se mi celkově líbila. Problém jsem měla pouze s hlavní postavou Philippou, vadilo mi na ní, jak je rozmazlená, sobecká a ze začátku nezodpovědná... I když se změnila a na konci knížky byla jakž takž "normální". Naopak mě zaujalo prostředí knížky: anglický dvůr za doby vlády Tudorů (Jindřicha a Kateřiny).