Jak Fiškus s Pettsonem napálili lišku

Jak Fiškus s Pettsonem napálili lišku https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487678/bmid_jak-fiskus-s-pettsonem-napalili-lis-ZRM-487678.jpeg 5 40 6

Fiškus série

< 6. díl >

Lišky se přece nestřílejí! Na ty je potřeba vyzrát. Kocourek Fiškus a děda Pettson si spokojeně žijí na malebném statku uprostřed švédského venkova. Ovšem jejich život není ani zdaleka poklidný! O to se většinou postarají kocourkovy ztřeštěné nápady, dědovy povedené vynálezy nebo jejich nenechavé, všetečné slepice. Jenže teď jsou slípky v ohrožení! V okolí totiž řádí liška. Alespoň to tvrdí soused Gustavsson. „Ukradla mi slepici, příště ji bez milosti zastřelím!“ hromuje soused a s puškou přes rameno vypadá opravdu nebezpečně. „I vy dva byste měli být ve střehu, váš kurník jistě taky poctí svou návštěvou,“ varuje dědu s kocourkem. Jen ať si přijde, pomyslí si Fiškus, my ji ale rozhodně střílet nebudeme. Lišky se musí přechytračit! Vyplašíme ji tak, že k nám už nikdy nevkročí. A jak to nakonec celé dopadne? Kdo na koho vlastně vyzraje?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Příběhy

Vydáno: , Host
Originální název:

Rävjakten , 1986


více info...

Přidat komentář

janulka1310
24.01.2024 5 z 5

Opět perfektní ilustrace a vtipný příběh, dětem i mně se moc líbilo :)

Vilvit
12.12.2023 5 z 5

Vtipné, milý příběh a naprosto úžasné ilustrace, ve kterých se skrývají malí panáčci v legračních situacích. Fiškuse si zamiloval můj šestiletý syn a směje se vždy jeho úvahám i vylomeninám a pro rodiče je to oddychová a velmi příjemná knížka.


Petrush
05.05.2023 5 z 5

Líbilo se, nasmáli jsme se.

Aleen
20.02.2023 5 z 5

Fiškus s Pettsonem, ač blázniví a ztřeštění, mě vždycky pohladí po duši a velmi pobaví. Jak jsou vynalézaví a šikovní, poradí si naprosto se vším, s liškou! Prostě na nich ulítám. Milá, vlídná, vtipná a nápaditá kniha, jako vždy s báječnými ilustracemi, plnými skrytých tajemství a skrýší.

Luciluc
20.01.2023 5 z 5

Knížka čtená dceři. Naše v pořadí třetí kniha ze série. Dobře to děda Pettson a Fiškus se zaplašením lišky vymysleli. Líbilo se mi stejně jako Jak byl Fiškus malý a ztratil se. Opět úžasné ilustrace, hledání vtipných detailů mě prostě baví, což ocení spíše větší děti a dospělí. Těšíme se na stanování.

dagmar7365
19.04.2022 5 z 5

Fiškus s Pettsonem, to je láska na první přečtení!!! Moje i syna.