Dny pod psa

Dny pod psa https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47748/dny-pod-psa-47748.jpg 4 11 4

Petra Delicado série

< 2. díl >

Odehraje-li se vražda před očima svědka, je to pro policii v jistém smyslu „šťastná náhoda“. Pokud je však tím svědkem pes, je jakákoli euforie předčasná. Obzvlášť pokud jde o exemplář, který rozhodně není vhodným kandidátem na výstavu psů. Přesto se inspektorka Delicado čtyřnohého psího přítele ujme a získá v něm nového životního průvodce. Z již tak svérázného dua Petra Delicado a Fermín Garzón se stane ještě legračnější trio, které začne pátrat v pochybném prostředí podivných „milovníků psů“ a ilegálních sázek...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Día de perros , 1997


více info...

Přidat komentář

Danuše7
08.02.2019

Knihu jsem sice přečetla, ale nebylo to úplně ono.

alzbeta4340
01.03.2017 3 z 5

Detektivka ze španělské Barcelony, zase něco jiného než severský styl. Tak do poloviny se mi hodně líbila, pak už byla zápletka jasná a napínavost šla dolů.


woodward
25.01.2016 5 z 5

Vzdělaná inspektorka Delicado a její parťák Fermín Garzón, postarší tlustej policajt, co se vypracoval "od píky", jsou postavy vybavené příjemnou lidskostí. Jsou každý jiný, ale vcelku dobře spolu vycházejí, myslí jim to, ale nejsou neomylní, jejich soukromé životy se jim občas pletou do práce, ale zvládají to. Není na nich vůbec nic zvláštního - nejsou to geniální mistři dedukcí, ani ranaři, co se nebojí ani čerta. Prostě jsou skrznaskrz obyčejní - a jedineční, jako většina lidských bytostí. Jako kdyby je autorka jen tak sebrala z barcelonských ulic a vložila je do svých příběhů.
A případ, kterým se v této knize zabývají, je takový jako oni. Těžko ho charakterizovat a přijít na kloub tomu, v čem vlastně spočívá. Někdo surově zmlátil neznámého muže, který později na svá zranění zemřel. Od začátku je jasné, že je tu souvislost s nějakou lumpárnou, ovšem nikdo neví s jakou...
Alícia Giménez-Bartlett svou detektivku vypráví lehce, neokázale, civilně. Je to příjemné vyprávění, napínavé, ale nijak ponuré, a prodchnuté člověčinou - stejně jako postavy hlavních protagonistů.

Francoa
30.08.2014 5 z 5

Zajímavá dobrá detektivka, vtipné dialogy s vyšetřujícím partnerem.Četlo se velmi dobře a těším se na další příběh.

Štítky knihy

španělská literatura

Autorovy další knížky

Alicia Giménez-Bartlett
španělská, 1951
2008  75%Nebezpečné rituály
2010  72%Mrtvý z papíru
2009  80%Dny pod psa
2009  83%Poslové temnoty

Kniha Dny pod psa je v

Přečtených18x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x