Petr, Ida a miminko

Petr, Ida a miminko https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98261/bmid_petr-ida-a-miminko-7ds-98261.jpg 4 52 16

Didaktický comics, který dětem přístupnou a naprosto otevřenou formou vysvětluje proces rozmnožování, od okamžiku početí až po porod a následnou starostlivost o malé dítě. Rodina Lindströmových bude mít miminko. Petr a jeho starší sestra Ida se na ně moc těší. Oba jsou hrozně zvědaví, zda to bude bratříček, nebo sestřička. Celá rodina společně prožívá období maminčina těhotenství. Obě děti také pochopitelně kladou svým rodičům otázky, co narození dítěte předchází a nechávají si pak od tatínka vyprávět, jaké to bylo v porodnici. Když se maminka s miminkem vrátí, mají všichni obrovskou radost. Petr a Ida poznávají, co znamená péče o takové miminko. Každodenní život jejich rodiny je od té doby naplněn něčím novým... Pro dospělé to nebývá vždy právě jednoduché odpovídat bez zábran a pravdivě na dotěrné otázky týkající se sexuality. Tato knížka by proto měla pomoci také rodičům, aby na takové otázky byli připraveni a aby dokázali své děti uspokojit přímými a otevřenými odpověďmi. Zvolili jsme formu obrázkového příběhu, protože je dětem blízká. Její výhoda spočívá v tom, že si knihu mohou prohlížet i děti, které dosud neumějí číst. Doporučujeme však rodičům, aby si knížku nejprve přečetli sami, a teprve potom ji s dětmi společně probrali. Tato knížka jistě pomůže překonat zbytečný výchovný ostych a zaplnit jistá bílá místa, jež u nás zatím v sexuální výchově přetrvávají.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Per, Ida och Minimum , 1977


více info...

Přidat komentář

Turmee
31.01.2024 4 z 5

Dětem se líbí, já oceňuji odvahu a přímost, s jakou jsou dětem představena témata vzhledu lidského těla, početí, porodu i starání se o miminko.
Obrázky jsou hezké, text chvílemi i vtipný.
Trochu mě mrzí porod v leže s epidurálem a novorozenci za sklem v postýlkách, ale na tu dobu i tak dobrý.

ZuzanaK.
12.01.2023 4 z 5

Zajímalo by mne, zda by dnes tato kniha mohla znovu být vydána, ale za mne dobrý počin, jak dětem přiblížit sex a početí. Snad jediná výtka se týká slova "pusinkování", brr.


JohankaDarc
11.11.2019 5 z 5

Komix mého dětství, jednoduché vysvětlení toho, jak vznikají děti, jak funguje láska mezi tatínkem a maminkou. Četl ho můj bratr, pak já, a teď ho dostane i má neteř. :)

arnikasam
23.09.2019 5 z 5

Knihu jsem si koupila, když jsem měla malé děti, abych se připravila na jejich zvídavé otázky ohledně sexu. Velmi dobře je tam dětem vše vysvětleno formou komiksu. Nakonec jsem jim knihu zbaběle podstrčila, ať si ji přečtou samy. Myslím, že byla nejlepší z těch, které se mi na toto téma kdy dostaly do ruky.

sassenkka
02.04.2018 5 z 5

Tuhle knihu jsem jako malá zbožňovala a četla ji pořád dokola. Milé obrázky, velmi hezké dialogy a hlavně skvěle a nenásilně vysvětleno vše o sexu, početí, miminku a starosti o něj. Moc ráda na tuhle knížku vzpomínám! :)

chlo0opek
16.11.2017 4 z 5

Možná místy trochu až dost odvážná kniha na toto téma, ale určitě je to alespoň něco, co Vám velmi dobře pomůže s tímto ožehavým tématem předstoupit před Vaše malé děti. Hlavně si ji prvně přečtěte Vy sami, jak ostatně doporučují i samotní autoři;-). Lepší 4*.

Polinius
28.02.2017 5 z 5

Aha, tak takhle to funguje. :) Pěkně tvrdě do dětí a bez příkras. Takhle odvážná nebyla ani ani naše učebnice přírodopisu pro 9. ročník. :-)

venacava
13.12.2016 3 z 5

Už si ani nepamatuji v kolika jsem ji přesně četla...ale pamatuji si, že se mi líbila a četla jsem ji více jak jednou.

Mayaotzin
10.03.2016 5 z 5

Dneska bohužel není jednoduché na ni někde narazit. Jsem ráda, že jsem ji sehnala, protože na dané téma patří opravdu k nejlepším kouskům. Zpracování formou komiksů je opravdu líbivé. Pokud chce někdo povídat o včeličkách a o tom jak děti nosí čáp, tak to není nic pro něj.
Zde prostě normálně popsáno lidské tělo a zrození.

angelice
24.12.2015 4 z 5

Jako malá jsem knížku zbožňovala a dokud jsem neuměla číst, byli mí příbuzní vystaveni stálemu škemrání o zopakování přečtení.

Knihomura
16.06.2015 5 z 5

Všemi třemi našimi dětmi oblíbená, vyhledávaná a opakovaně čtená. Bohužel se již rozpadá, neboť vazba je lepená. Rozhodně nejlepší kniha pro děti - s touto tématikou!

lenkaknel
15.06.2015

Jako malá jsem si ji moc ráda prohlížela, :-) Bohužel nevím, kde je jí konec...

muchomurka
15.06.2015 5 z 5

Skvělá knížka :-) Dostala jsem ji jako malá a i teďka v ní občas zalistuji.

zlamalka
09.06.2015

Opravdu nejlepší kniha na dané téma. Četla jsem ji jako malá, a teď jsem ji konečně sehnala i pro dceru. Škoda, že nikdo neplánuje dotisk. Je opravdu krásně udělaná a jednoduše.

janajana
28.05.2013

Super podané vysvětlení pro všechny věkové kategorie, s tehdy pětiletým synem jsme s knihou prožili celé mé druhé těhotenství. Nemá chybu. Krásné obrázky, bublinky s jednoduchým textem, lepší podání sexu a všeho s tím související jsem neviděla.

Gahanka
18.02.2012 3 z 5

Rozhodně ulehčila mé první otázky ohledně lidské sexuality. koupila bych jí i svým dětem...