Komentáře knihy Studánka

VladiKlaisner
11.08.2026

Moje první kniha od autorky, která nás zavede do Pardubické čtvrti. Pátrání po ztracené dívce se po osmi letech opakuje a komisař Brázda se snaží stále oba případy spojit.
Pro mě byl ten konec trochu ujetý, autorka si s ním přestane hrát a po pár stránkách oba případy uzavře.

zdehan
21.07.2026

Napinavé a moc čtive přečteno za jeden den.

Gober
19.07.2026

Bylo to zvláštní, to nemohu nenapsat. Mi kniha, verze pro nevidomé z KDD, hlásí cca 149 stran. Tak dlouhých 149 stran jsem snad zatím ještě nečetl. Za dobu pro tuto knihu přečtu i 500 stránkový produkt české zaostalé fantasy. Prvních cca 40 stran jsem bojoval, táhlo se to no a poté jsem tak nějak z pohledu nechci to číst přešel do nadhledu bylo to moc dobré a hodně kvalitní, na českou detektivnku zcela určitě. Tklivý konec se do této knihy přímo hodil, tleskám. A ano, vím, někdy, vícekrát, počínání policie bylo ryze amatérské a dějový zvrat zcela nahodilý až zjevně nereálný... viz odhalení pachatele únosu a jeho kvapík z domu. Ale to má a musí vyřešit a opravit odpovědný dějový redaktor, však si za to od autora bere nemalé peníze. Jdu na druhý díl a doufám, že to bude rovněž skvělé.

tera2212
20.06.2026

Moje prvotina od této ,pro mě neznámé autorky a myslím, že se kniha povedla. Reálně uvěřitelný příběh, který Vás drží v mírném napětí a podporuje zvědavost. Rozuzlení odloženého případu bylo také zajímavé. Za mě velmi povedená česká detektivka. Doporučuji.

Ivetaa
13.06.2026

Sympatický policista a detektivní příběh (jak ze současnosti, tak staré vyšetřování), který plyne tak nějak pomalu svým vlastním tempem, bez litrů krve, mě rozhodně bavil. Krásný a dlouhý komentář od mé oblíbené "Aghatte" je naprosto dokonalý.

Andělla
02.06.2026

Knížka se mi četla hezky, průběh vyšetřování byl zajímavý a byla jsem napnutá jak to celé dopadne. Mám ráda, když v příběhu můžu nahlédnout také do soukromého života hlavní postavy/postav a není to "jen o vyšetřování".
Co mě tedy moc nesedlo byl závěr knihy, celé se to tak nějak táhlo a pak vlastně najednou bum a bylo hotovo? Musím se přiznat, že to jsem čekala tedy něco víc.
Každopádně druhý díl této série už mám u sebe, tak jsem zvědavá...

Granger
19.05.2026

(SPOILER) Četlo se to dobře, to ne že ne. Ale že by si policie nevšimla při vyšetřování zmizení nezletilé, že má v ulici chlápka, co znásilnil 2 nezletilé... To by bylo na hromadný odchod do civilu a jít prodávat rohlíky.
Příště by to chtělo trochu víc práce s příběhem. Takže dvě hvězdy dolů.

Evule *
14.05.2026

Napínavé a čtivé, za mě příjemná česká detektivka. Další díl si určitě přečtu.

Dajine
13.05.2026

Taková čtivá česká detektivka a nebyla vůbec špatná. Sice vyšetřování založené spíše na intuici, než faktech. Ale nakonec proč ne.

berila
20.04.2026

A opět jsem objevila další výbornou českou autorku. Díky za ně.

ivoiro
16.04.2026

Začal jsem novou sérii z našich luhů a hájů. A bavila moji duši.

brabofka
04.04.2026

(SPOILER) No, když si vezmete, že vyšetřovatelé vlastně nemají nic rukách, a vše je jen o pocitech, to jako fakt?
Intuice - jo proč ne, ale až tak? Obdivuji všechny knižní a filmové postavy, které si po 2 dnech vybaví, cože vlastně se jim nezdálo. Že měl mokré boty, když vyšel z domu? Pro čtenáře lehce mimo, když to nemůžete vidět a vlastně si ani přečíst. Jo a v Pardubicích bych teda žít nechtěla. Při hledání dívky vám policie jen tak prohledává domy, bez povolení. A když hlavní postava leze v noci na pozemky a prohledává kůlny, tak si toho jako nikdo nevšimne? Lidi se bojí vraha a únosce a nezajímá je co se jim děje venku na zahradě? Divné.
No každopádně to dopadne.... to si přečtěte. I když konec se táhne jak týden do výplaty.

VendulaB
02.04.2026

Průměrná detektivka, ale beru v úvahu, že jde o první díl série. Hlavní vyšetřovatel mi nebyl sympatický, kniha se dost táhla a rozhodně jsem necítila žádné napětí. Sérii ale dám ještě šanci.

Adinlea
24.03.2026

Na muj vkus se vysetrovani tahne a v knize jsou desitky stranek, kde se opravdu vubec nic nedeje. Ale o to je to realistictejsi. Vysetrovani posouvaji nahody, ne nahla dramaticka prozreni hlavniho hrdiny. Je to takova jeho onemanshow, vysetrovatelka Hanka je tam jen tak do poctu.

Marekh
18.03.2026

Jedná se o první díl ze série PETR BRÁZDA.

Komisař PETR BRÁZDA se nikdy nesmířil s tím, že před 8 lety nedokázal vyřešit záhadné zmizení 14leté dívky KRISTÝNY. V současnosti se na stejném místě pohřešuje další dívka ELIŠKA. Petr Brázda je přesvědčený, že za oběma případy stojí jeden pachatel. S plným nasazením se pouští do vyšetřování případu.

Příběh se odehrává v Pardubicích.

Petr Brázda (42 let) může působit na první pohled jako morous, ale ve skutečnosti tomu tak není. Je rozvedený s manželkou TEREZOU, má syna MATYÁŠE. V současnosti nemá žádnou partnerku. Rád si pustí televizi a podívá se na nějaký sportovní zápas.

Petr Brázda si neustále vyčítá, že nevyřešil případ Kristýny. Zdají se mu také noční můry. Když se nyní ztratí Eliška, o to usilovněji na případu pracuje, i když hlavní slovo má HANA. Petr Brázda spolupracuje s TOMÁŠEM, se kterým sdílí kancelář.

Líbí se mi odhodlání, s jakým zápalem pracuje Petr Brázda, i když kvůli tomu, že trávil v práci hodně času, se s ním rozvedla Tereza.

V průběhu četby se dočteme bližší informace o Haně a Tomášovi.

Kniha je hodně čtivá. Byl jsem zvědavý, co se mohlo přihodit a jestli obě zmizelé dívky má na svědomí jeden pachatel. Měl jsem určitá podezření, ale nakonec to bylo jinak. Závěr byl pro mě překvapivý.

Budu se těšit na druhý díl s názvem SKŘIVÁNEK a pevně doufám, že autorka bude pokračovat v psaní detektivek s vyšetřovatelem Petrem Brázdou. Bude mě také zajímat osobní život tohoto vyšetřovatele, protože závěr je velmi zajímavý a jsem zvědavý, jak se to bude vyvíjet v druhém dílu.

Kniha má pěknou obálku.

stoceska
18.03.2026

Velmi zajímavá detektivka i nahlédnutí do života a mysli kriminalisty.

Zuzulinka
15.03.2026

Kniha se mi líbila. Těším se na další díl.

mollusc76
01.03.2026

Trochu moc náhod, ale dobrý.

Aghatte
22.02.2026

Oceňuji známé prostředí a česká jména.
( Vytáčí mě české knihy plné cizích jmen, kde je to samý Max a Kevin, Carmen, Larisa a Vanessa, že si člověk připadá, jako by pročítal rómskou matriku. Nebo naopak množství pošahaných jmen, jako Kilián a Kajetán s Ofélií či Hvězdoslavou v kombinaci se Slepičkou a Vopršálkem).
Kladně hodnotím absenci sprostých slov a nula erotických scén.
Vyšetřování mě bavilo a hned se pouštím do druhého dílu.
Mám jen drobné výhrady k nereálnosti a přenáhodování konečného rozuzlení. To bylo přes čáru a neuvěřitelné.
Hana mi připadá jako úplně zbytečná osoba, co se jen veze a do všeho hází vidle. Každý ale máme na pracovišti někoho podobného… bohužel.

Nedivím se, že spousta strážců pořádku má osobní život na nule, sklony k pití.
Umět nesklouznout do sebedestrukce a být odosobněný a chladný vůči tomu všemu, by dokázal snad jen robot.

Marcii
21.02.2026

Nebylo to špatné,pro mne průměrné.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi