Návrat domů

Návrat domů https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468813/bmid_navrat-domu-H5O-468813.jpg 4 19 5

Svět bez SPIDER-MANA! Petr Parker a jeho přátelé odcestovali do paralelní časové linie, kterou řídí Norman Osborn coby svrchovaný vládce! Může Petr věřit jednomu z největších padouchů historie, že pomůže všechno napravit? A to neví, že ho v naší realitě čeká ještě větší problém – zastavit Vedomi, svaz umělé inteligence odhodlaný vyhubit celé lidstvo. Zvládne to? A za jakou cenu? A pak se připravte na příběh, ve kterém vystupuje Sandman… ale je to zcela jiný příběh, než určitě čekáte. Je to příběh, kde padouchovo střetnutí se Spider-Manem zapluje do nezvykle temných vod. No a ve finále náš čeká speciální epizoda – mladý filmař se rozhodl natočit dokument o tom, jaký má Spider-Man vliv na lidi v ulicích New Yorku… ale nemá nejmenší tušení, na co může při svém natáčení narazit! Obsahuje sešity Peter Parker: The Spectacular Spider-Man (2017) č. 304–310, od Chipa Zdarskyho, Adama Kuberta, Juana Frigeriho, Chrise Bachala, Jasona Keitha a Andrewa Crossleyho.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Coming Home , 2018


více info...

Přidat komentář

fvalek
15.05.2022 3 z 5

Nemám nic proti minulému dílu, podle mě to byla moc milá exkurze do minulosti Petera a i tady se ukazuje, že má multiversum, alternativní historie a zkoumání Spider-Mana z jiných úhlů co nabídnout.

Celkově bylo překvapení, když Peter vylezl v trošku jiné realitě, než čekal. Ale o to lepší děj se z toho vyklubal. Svět ve kterém je všechno jinak je zajímavý a je i dobré sledovat, jak se jaká postava chová, a co se s kým stalo. Osborne, Parker, dokonce i hnutí odporu s Captainem a Strangem, všechno to do sebe hezky sedělo, i když to fungovalo i tak trošku nekriticky deus exmachina. Strange nemá sílu poslat je kam patří apod., není vysvětleno proč. Jsou tu ale postavy, u kterých je naopak jejich chování dost pochopitelné a sympatické, třeba taková Gwen. Celková snaha dostat se zpět domů ale překrývá tuhle cestu alternativní realitou. V přítomnosti už je to pak takové šolíchání, rychle se vypořádat s Vedomi a užívat si konec série...

Další dva příběhy mě příliš neoslovily, ten se Sandmanem má pro mě osobně docela nelíbivou kresbu a nebavil mě. Ten úplně poslední s filmařem byl zajímavý, ale opět jen do nějakého zamyšlení nad Spider-Manem a upevnění jeho pozice hrdiny, ukázka jeho potřebnosti, ale nějak víc z toho vytěžit nejde. Jako jednotlivý příběh dobré, ale kdyby se to táhlo, tak jsem zastánce toho, že komplexní komiks musí mít jak nějaké vyznění a vážnost, tak i akční stránku, která tady docela chyběla. Nicméně vcelku společně všechny tři příběhy tvoří pěkný konec téhle série.

memphisz
17.10.2021 4 z 5

Tak to je vcelku slušný obrat! Zdarsky se loučí více než důstojně. Začátek je skvělý, což přisuzuji i své oblibě dystopií. Škoda, že Osbornův režim, který Spidey způsobil svými naivními zásahy v minulosti, není rozvíjený déle než dva sešity. Závěr celého příběhu přesto funguje skvěle, což je podtrženo i výbornou kresbou Kuberta. Opět patří mezi nejsilnější momenty obrat a hloubání J. Jonaha Jamesona. Závěr celé knihy je věnován jistému epilogu, ve kterém Zdarsky předvedl (po dřívějším sešitě o interview u Jamesona) svůj vrchol. První část příběhu o Sandmanovi je strhující a dojemná! No a úplně poslední sešit, který Zdarsky i kreslil, je excelentní pocta jeho oblíbenému superhrdinovi! Škoda, že tato nota nebyla v dřívějších dílech více akcentovaná...


_Tess_
25.09.2021 4 z 5

Velké finále a s ním i moje velká spokojenost. Zakončení série dle mého dopadlo velmi dobře. Cesta zpátky z minulosti se neobejde bez problémů, které jsou pro Spider-mana prakticky na denním pořádku. K tomu všemu ho ještě čeká porazit Vědomí - svaz umělé inteligence odhodlaný vyhubit celé lidstvo. Za mě super a po minulém díle, který mě mírně zklamal, jsem opravdu spokojená.
.
Zmíním i dva sešity, které se nachází na konci 4. dílu. První s hodně temným zakončením se věnuje Sandmanovi, a druhý je o mladém filmaři, který o Spider-manovi natáčí dokument. Obojí jsem si užila a byla to příjemná tečka za koncem 4. dílu.
.
Za mě se Zdárskému série velmi povedla. Cestování časem, paralelní vesmír, skvělý vývoj postav a příběh, který vás zaručeně pobaví. Peter Parker Spectacular Spider-man je solidní komiks se skvělým příběhem a úžasnou kresbou, s jehož pořízením rozhodně nešlápnete vedle.

3DD!3
16.08.2021 4 z 5

Závěr skvělé, rozšafné série, která cestuje časem i paralelními vesmíry, je takový, jak to mají milovníci Spider-Mana rádi. Kdo patří ke konzervativcům a chce uzavřené příběhy, ten se k téhle čtvrté knize série asi ani nedostal. Funguje pouze a jenom jako součást „pavoučího“ univerza.

wullcann38
26.06.2021 5 z 5

Konec série od Zdarskyho byl jednoduše,,Bitchin".
Už se těším na sérii od Nicka Spencera.
Za mě 95%

Štítky knihy

komiksy komiksy pro děti superhrdinové superschopnosti Spider-Man Marvel

Autorovy další knížky

Chip Zdarsky
kanadská, 1975
2019  74%Překvápko
2019  68%Do soumraku
2021  81%Město hříchu
2020  71%Hledaný
2021  78%Návrat domů

Kniha Návrat domů je v

Přečtených22x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce13x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x