Péťa se učí mluvit

Péťa se učí mluvit https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468434/bmid_peta-se-uci-mluvit-mII-468434.jpg 5 35 5

Seznamte se s Péťou a jeho veselou rodinkou! Krásně ilustrované leporelo se stane oblíbeným průvodcem při prvních krůčcích v mluvení. Soustředí se především na zvukomalebné výrazy a samohlásky, které používají už roční děti. Kniha má záměrně jednoduchou formu a je doplněna krásnými ilustracemi, které dítě motivují, aby pojmenovávalo objekty a opakovalo zvuky, což přirozeně vývoj jeho řeči podporuje. Leporelo je určeno dětem od 12 měsíců.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Pro nejmenší

Vydáno: , Pikola
Originální název:

Pucio uczy się mówić


více info...

Přidat komentář

wiix
16.10.2022 5 z 5

Neviem presne, čo je na týchto knihách o Kubkovi také fascinujúce, že in deti nemôžu odolať, dokonca ani pár sekúnd na fotenie. Teda isteže sú úžasne ilustrované, jednoduché a miestami až minimalistické, totálne zo života. A je tam havo. Ale majú ešte nejakú iskru, ktorú len deti poznajú a preto ich všetky chcú dookola čítať. U nás je druhý diel topka ale tento, prvý, je pre mladšie dieťa najvác.

Aknel26
06.10.2022 5 z 5

Kniha se přímo hemží citoslovci, takže se v ní rodič může inspirovat, jaké zvuky s dítětem "trénovat". Jedna dvoustrana se třeba odehrává v lese, další v kuchyni, na hřišti, u prarodičů na zahradě, u vody... Připomínají se tak situace, kdy je vhodné použít třeba jejda, tytyty, cvak cvak, ššš ššš, papa, mlask, bééé atd. Případně si lze s dítětem povídat a ukazovat na obrázky v knížce: Péťa rozbil láhev, co mu asi řekne maminka? Tytyty. Určené úplně nejmenším dětem.


papada
01.02.2022 3 z 5

Půjčila jsem ji v knihovně, když byl synovi rok a pět měsíců. Čekala jsem slova, kterými by si rozšířil slovní zásobu, ale on všechny ty slova, citoslovce už znal a nebylo tam pro něj nic nového. Navíc některá slova, jako třeba 'ham', na nás byla moc dětinská (s dítětem takhle nemluvíme, používáme slova, které bychom použili normálně v hovoru s dospělým).

Ilustrace v knize ho bavily, nicméně za 14 dní už o knihu neprojevoval zájem. Ale když se tak bavím s ostatními lidmi, syn je v mluvení hodně napřed, má bohatou slovní zásobu, takže kniha ho neměla kam posunout. Možná, kdybych ji půjčila v jeho roce ... takhle pro něj byla triviální.

janinca
07.01.2022 5 z 5

Krásná kniha, která rozvíjí mluvní projev těch nejmenších. Škoda, že naše děti už mají toto období za sebou. Tak ráda bych si ji s nimi prohlížela a četla.

Toru
11.11.2021 5 z 5

Máme všechny díly v polském originále a všechny knihy jsou naprosto úžasné a naše děti je taky zbožňují.