Pět přání

Pět přání https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53365/pet-prani.jpg 4 19 5

Velké obrázkové dvoustrany s minimem textu vyprávějí o 5 různých prostředích, kam se s pomocí čápa dostává malý Honzík. A tak se na čapím hřbetě podívá, kde je na světě nejtepleji, kde je největší zima, kde je nejvýš, kde nejhlouběji a nakonec chce být zpátky u maminky.

Přidat komentář

Snoopi
30.06.2022 5 z 5

Takové krásné obří leporelo. Možná i předchůdce "pátracích" knížek, kdy čtenář ve velkém prostoru v neskutečném mumraji postav hledá jednu konkrétní. Děti mohou si mohou ukazovat, povídat, vyprávět o tom, co vidí, a zároveň klidně i pátrat po zadaných postavičkách /většinou se někde skrývá čáp/, a pokud je čtenářů víc, snad i soutěžit, kdo je objeví dříve. Čáp splní Honzíkovi pět přání a podívají se tak do Afriky, k severnímu pólu, na nejvyšší horu, ponoří se nejhlouběji do vody, a nakonec se vrátí - domů. Kniha je nádherně ilustrovaná, je určena pro menší děti, takže není na škodu, že textu je zde pomálu. Motiv čápa, jenž cestu Honzíkovi zprostředkuje, mi tak trochu připomíná jinou knihu - "Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Švédskem" od Selmy Lagerlöfové, s tím rozdílem, že v ní jako průvodci slouží husy a je také daleko obsáhlejší.

Eeve
15.02.2021 3 z 5

Pamätám sa, že ako dieťa ma táto knižka preveľmi zaujala, i keď teraz sa vlastne presne nepamätám, prečo :) Každopádne je plná množstva ilustrácií, detailov, o ktorých je možné s deťmi hovoriť donekonečna. Na tom je to vlastne aj postavené, keďže obsahuje len minimum textu. Pre menšie deti určite veľmi zaujímavé.


Monika1717
11.08.2020 5 z 5

Další skvělé leporelo, které se zachovalo do dnešních dnů.

Nielada
28.06.2016 5 z 5

Tahle kniha provázela v dětsví mého bratra a nyní i všechny mé děti. Je nádherně ilustrovaná a jedna z nejohmatanějších. Dá se u ní krásně a dlouho povídat.

Gabika56
25.01.2015 5 z 5

Krásné rodinné vzpomínky s touto knihou, textu tam sice moc nebylo, ale my jsme si s obrázkama parádně vyhráli!