Pěstujeme ve městě - Zelené balkony, sousedské záhonky a komunitní zahrady

Pěstujeme ve městě - Zelené balkony, sousedské záhonky a komunitní zahrady https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406139/bmid_pestujeme-spolu-komunitni-zahrady-a-hdS-406139.jpg 3 8 5

Bydlíte ve městě a chcete do něj dostat přírodu? Chcete poznat svoje sousedy, potkávat se s nimi nejen na ulici a postrádáte příjemný venkovní obytný prostor? Pak pro vás máme praktickou knížku, která vás provede teorií i praxí zakládání sousedských záhonků nebo i celých komunitních zahrad. Záhonky i zahrady mohou vzkvétat i ve městě, stačí vědět, jak na to. A je jedno, jestli vyrostou na veřejném prostranství, ve vnitroblocích, u školy nebo třeba na střeše, tipy máme pro všechny. Začneme desaterem, ať víte, na co se máte připravit, a pak už se pustíme do konkrétního návodu. O svoje zkušenosti se podělíme nejen my, ale také další komunitní zahradníci, inspiraci přineseme i ze zahraničí, kde to kvete jedna radost. Přinášíme tipy prověřené nejen naší praxí. A návod dostanou i ti, kdo si chtějí vypěstovat jen malou balkonovou zahrádku nebo osadit předzahrádku.... celý text

Přidat komentář

angloumene
28.07.2023 2 z 5

Pokud by název zněl třeba 'Jak na komunitní zahrady', bylo by mé hodnocení někde na 4 *. Jenže takhle se ke mně dostal takový zajíc v pytly. Pěstovat ve městě chci, ale ne na komunitní zahradě. Natož abych ji zakládala... Pro mě tedy zcela zbytečná koupě.

Sandalkar
15.06.2022 4 z 5

Moc uzitecnych tipu pro moderniho rostlinomila se tam nenajde(3/5), jako kucharka pro zalozeni komunitni zahrady vcetne ne-sexy temat typu povoleni, pravidel zahrady.. poslouzi vyborne (5/5).

Nadherne ilustrace, jen jsem kdovi proc cekala neco jineho.


roso.mak
20.03.2022 3 z 5

Zelené balkony mě zajimaly nejvíce a o nich je tam ale fakt prd. Je to zaměřeno hlavně na komunitní zahrady, aneb nic není víc hippster než vyvýšený záhon.

Ale jsou tam pěkné obrázky.

Veggi
29.07.2020 4 z 5

Kniha je graficky velmi pěkně zpracovaná. Nabízí takové základní informace o komunitním zahradničení. Jak sehnat místo, peníze, jaké jsou možnosti pěstování (druhy květníků), na co si dát pozor, jak kompostovat, ukázkové rozpočty,... Obsahuje i odkazy na internetové stránky, které by Vás mohly v souvislosti se zahradničením zajímat. Dále jsou zde informace převzaté ze zákonů, které mohou brzy zastarat.
Některé informace jsou opravdu pro začátečníky všech začátečníku a mohou působit až komicky, ale chápu, že ten co nikdy nejezdil na chatu nebo nepěstoval aspoň šnetlik na balkóně je ocení.

lagina
15.08.2019 4 z 5

Moc krásná kniha a určitě doporučuji jako "povinnou četbu" pro lidi, kteří plánují založení komunitní zahrádky. Je tam vše, co se Vám bude hodit :-)