Pes, který jedl lanýže

Pes, který jedl lanýže https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380210/mid_pes-ktery-jedl-lanyze-2PS-380210.jpg 4 4 1

Víte, co jsou „nahaté“ ravioly, jak se dělá „svaté víno“ a jak chutná scottadito neboli „spálený prst“? Proč je lepší kupovat králíka i s hlavou a co to znamená, když mají těstoviny „duši“? Kde je hlavní město cibule a jaký moučník upekly ženy z Assisi umírajícímu svatému Františkovi? Americká autorka Suzanne Carreirová toho o kulinářských tajemstvích italské Umbrie ví ještě mnohem víc. Její kniha je nejen kuchařkou, ale i cestopisem plným chutí a vůní, průvodcem po restauracích, vinařstvích, polích, sadech a zahradách, i vzpomínkami na lidi, které v tomto starobylém kraji potkala. Pomáhala jim sklízet šafrán, lisovat víno, vyrábět prosciutto, vypravila se na divoký chřest, na lov lanýžů, slavila v Umbrii Vánoce i další svátky – a sepsala pro vás všechno, co se naučila, včetně mnoha užitečných italských slovíček a hlavně desítek podrobně popsaných receptů a návodů.... celý text

Literatura světová Kuchařky
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Dog Who Ate the Truffle , 2010


více info...

Přidat komentář

Marla
02.08.2018 4 z 5

Zakoupeno cestou na dovolenou, mám ráda "cestopisy o jídle" a tahle knížka se k nim řadí. Sice jsem ze začátku byla trochu rozpačitá z jisté chaotičnosti, ale postupně jsem se začetla a čtení si užila. Množství lákavých receptů občas přerušených líčením života v Umbrii, slovíček italských výrazů a z celé knihy sálá radost ze života a dobrého jídla. Jen jsem se občas smála, když byla autorka docela perplex z opatřování masa na vaření. No prostě to kuře nebo králík se musí zabít, no....

Štítky knihy

Umbrie

Autorovy knížky

2018  75%Pes, který jedl lanýže

Kniha Pes, který jedl lanýže je v

Právě čtených2x
Přečtených8x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce6x
Chystám se číst24x
Chci si koupit15x