Pes Jejího Veličenstva a jeho mise

Pes Jejího Veličenstva a jeho mise https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335905/bmid_pes-jejiho-velicenstva-NHx-335905.jpg 4 212 69

Štěně corgiho, kterého se jeho bezohlední chovatelé chtějí kvůli převislému uchu nemilosrdně zbavit, zachrání britská královna, a tak se malý corgi ocitne na zámku ve Windsoru, ve světě rudých koberců a přepychových komnat – a bez hromad špinavého prádla. Okouzlující Nelson si rychle získává náklonnost všech členů královské domácnosti a dává nahlédnout do života královny ze své psí perspektivy. Stává se svědkem jejích setkání s celebritami, filantropy a poradci, a slýchává jejich vzácné postřehy o tajemství života. Díky jednomu z nejtajemnějších poradců Její Výsosti zjišťuje, jak starodávné zvyky a symboly působí mocně i v současnosti. Poznává také nejpřekvapivější vlastnost královny: jemné a zároveň neochvějné očekávání, že každý, s kým se setká, ze sebe dává to nejlepší. Pes Jejího Veličenstva je plný radosti ze života, humoru a dobrodružství. Nelsonův sáhodlouhý seznam přečinů a přehmatů hravě strčí do kapsy jeho dobrosrdečnost a hluboká moudrost, která určitě potěší každého, kdo ví, jak se psi dokážou usmívat a jak vřelý mají jazyk. „Nebylo by skvělé, kdyby se noviny věnovaly víc událostem a postřehům, které mají skutečný význam? Kéž by se v nich psalo víc tak, aby to lidem pomáhalo žít smysluplněji.“ Královna se zatvářila pochybovačně a podívala se na Charlese. „To není jen tak, přesvědčit média, aby si všímala také něčeho jiného než jen hrůz a banalit. Každý z nás to už někdy zkoušel.“ Vyskočil jsem a balancoval jen na zadních a při tom jsem na Kate upíral prosebný výraz. Pokud šlo o čajové sušenky, bylo snadné ji obměkčit. Rozhostilo se ticho a ostatní členové rodiny se zadívali na mě, načež Kate řekla: „No, úplně všichni jsme to ještě nezkoušeli.“... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Příroda, zvířata

Vydáno: ekniha , Synergie
Originální název:

The Queen's Corgi: On Purpose , 2016


více info...

Přidat komentář

HH77
29.02.2024

Na rozdíl od Dalaj. Kočky se do této knihy ne a ne zacist. Zvládla jsem o něco více než půlku, a to jsem nezizim přečetla 2 jiné knížky. Hvězdičky tentokráte nedávám vůbec, odpad to není, ale ani nic, co bych doporučila ke čtení.

Jara.v
24.01.2024 3 z 5

Mám ráda Michieho knihy a ráda sleduji i britskou královskou rodinu, ale tahle kniha mě příliš neuchvátila. Styl vyprávění a celkový děj neměl příliš co nabídnout.


knihomol1985
08.05.2023 3 z 5

Takový hezký průměr poslechnuto jako audio ...

PepkazDepka
26.04.2023 3 z 5

Nebolo to zle, ale ani prilis zabavne. Skor som sa do citania nutila. Niektore kapitoly lepsie, niektore horsie.

VeruMalfoy
11.01.2023 3 z 5

Knížka rozhodně nebyla úplně špatná, ale nebyla ani něčím výjimečná. Na stylu psaní mi chvílemi něco vadilo. Nejsem úplně schopná říct co, ale něco mi prostě nesedělo. Nevím, pro koho přesně byla kniha určena. Řekla bych, že pro děti, i když chvílemi působila na čtenáře zcela jiným dojmem. Co se mi však hodně líbilo, byl konec příběhu. Byl hodně poučný a dojemný.

Lady.Lucrezia
08.01.2023 5 z 5

Velmi příjemné, nenásilné, odpočinkové čtení, které Vám vykouzlí úsměv na rtech, obohacené o pár moudrých vět, které by tu jen málokdo čekal. Jde o takovou jednohubku na šedivé odpoledne.

Metla
25.12.2022 3 z 5

Nesnášíte psy a britskou královskou rodinu? Ruce pryč, tato knížka je pro vás toxická!
Milujete psy a zbožňujete britskou královskou rodinu? Tato knížka je pro vás dar z nebes, budete slintat blahem.
Máte rádi psy, ovšem nepolidšťujete si je, a britskou královskou rodinu máte na salámu? Pak pravděpodobně stejně jako já zjistíte, že nejste připraveni přijímat životní moudra od chlupaté továrničky na lejna, schopné tyto produkty konzumovat. A nejspíš nebudete žrát ani předloženou ideu laskavých anglických aristokratů, trávících veškerý čas filozofickými debatami s podobně osvícenými lidmi (a dalšími bytostmi).
Taková eko - nábožensko - psychoenergo agitka, s pozvednutým nosem trousící své pravdy a znechuceně jej ohrnující nad obyčejnými omezenými smrtelníky. Ono v tom je kus přijatelného (nic objevného, ba i těžce obehrané "následuj své srdce" zaznělo), ovšem dalajlámovi se naslouchá jaksi přirozeněji, ochotněji než bulvárem ostře sledované šlechtě. V zemích Commonwealthu má výtvor Davida Michieho lepší podmínky k úspěchu, u nás asi málokdo vnímá členy britské monarchie coby nezpochybnitelné morální autority a duchovní vůdce.
Audiokniha v podání hlasového pitvoření Borka Kapitančika vyzněla parodicky - nevím, zda šlo o záměr.
50-55%

aktijnov
29.10.2022 4 z 5

Dalajlamova kočka mě zaujala víc. Byly tam hezké myšlenky a občas i úsměvné situace, ale k této knížce už se vracet nebudu...

alekis
08.08.2022 4 z 5

Anotace je dokonalá, nemusím nic vymýšlet.
Jakožto zatvrzelá monarchistka a roajalistka - je to asi následek sledování pohádek o dobrých králích, královnách a princeznách v dětství, si velice vážím královny Alžběty a obdivuji ji.
Královna a dění kolem ní popisované z pohledu pejska je moc hezky podané, ovšem, kniha je prošpikovaná řadou filosofických úvah a mouder, což jí sice neubírá na kvalitě, ale na zábavnosti trochu ano.
Každopádně, docela dost humorných okamžiků se taky najde, moji spolupoddaní... :-))

knihovna1
22.06.2022

Knížka mě potěšila a četla jsem ji v době 70. výročí panování Alžběty. Takže moc hezké, milé pro fanoušky Alžběty a celé její rodiny a samozřejmě pejskaře. Myšlenkou knihy je také příchod na svět, výsluní, pohasínání a odcházení.

takana
02.01.2022 5 z 5

Hezká knížka, pro mě dobrá oddechovka.

LunaL.
26.09.2021 3 z 5

První kniha, co jsem od autora četla (mám raději psy, proto mě Dalajmanova kočka nikdy nelákala :)), možná ale poslední. Nebylo to špatné, rozhodně tam bylo hodně mouder, v podání psa úsměvné (jak uvažování o světě, tak hlavně psí povídání o politice). Na jedno přečtení to šlo, podruhé bych se k tomu určitě nevrátila.
Co si z knihy odnesu? Rozhodně, že máme dělat malé věci s velkou láskou :)

YA-girl
18.04.2021 4 z 5

Myslela jsem, že to bude už jenom taková "nastavovaná kaše" po úspěchu s Dalajlamovou kočkou, ale protože díky seriálu The Crown královskou rodinu dost můžu, tak jsem to zkusila. Líbilo se mi to hodně, nádherně mě to hladilo po duši a občas to bylo až dojemné. Taky jsem tak nějak předpokládala, že postava královny nebude mít takovou "sílu" jako postava Dalajlamy, ale měla... Přišlo mi to méně poučné než Kočka, ale možná i proto, že už toho spoustu znám i z jiných knih; někomu, kdo se o tuto oblast nezajímá tolik, by to mohlo přinést nové informace.

Rihatama
01.04.2021 4 z 5

Kočka není pes a dalajláma není královna. Člověk rád srovnává, ale kdo si uvědomí prvně řečené, neměl by knihu brát vůbec do ruky, pokud s tím má nějaký problém. Protože tady jednoduše nelze očekávat nějaká duchovní moudra. Ano, zdá se být vzhledem k jednoduchosti textu a předkládání myšlenek z pohledu štěněte určená spíše pro mladší čtenáře. Taky ale jde o milé, pohodové čtení, z něhož královna Alžběta vychází jako laskavá, moudrá, spravedlivá a přístupná osobnost.

Dost jsem ocenila, že se autor zdržel jakýchkoli hodnotících komentářů stran dalších členů královské rodiny. Snad právě jen Alžběta je ta jediná osoba, která zaslouží plného uznání. Ani úvahy o tom, jestli monarchie je, nebo není mým preferovaným státním uspořádáním, jsem příliš neřešila. Ano, obvykle jde o nedemokratický útvar. V dnešních dobách však má králka stejnou reprezentativní roli jako prezident v mnoha republikách, zjevně však s výrazně menšími ambicemi, než mnozí prezidenti (nemám na mysli prezidentské systémy). Kéž by český prezident dosahoval kvalit Alžběty II. Uznávám, zpočátku jsem váhala, jestli tohle mě bude bavit, tak trochu o psech, tak trochu o královské rodině a semo tamo nějaké moudro. Ale na společnost corgiho (Horatia) Nelsona (Mandely) jsem si po chvíli zvykla a strávila jsem s ním příjemné chvíle.

Margaritta1987
14.03.2021 2 z 5

Jako audiokniha fajn, ale kdybych jí mela číst, jako klasickou knihu, tak ji snad odložím v polovině

Pejuška
27.02.2021 5 z 5

Pro mě skvělá oddechovka, o královskou rodinu se celkem zajímám, takže mám i nové poznatky. Jak se z pejska, co má být zatracen, stane osobnos. Moc milé čtení

Scheila
31.12.2020 3 z 5

Příběh vypráví pes jejího Veličenstva. Mladý corgi s jedním uchem dolu. Kniha je plná mouder a životních poznatků. Nejdříve mi dělalo problém to královské prostředí, jelikož nejsem Fanda královské rodiny. Když jsem ale vytěsnila, ze je kniha o nich, tak se mi dál četlo mnohem lépe. Dost jsem se nasmála u trapných chvil Nelsona. Oddechová a klidná kniha, kde nanejdete žádné zvraty ani nic napínavého, ale pokud chcete oddechovku u které se budete usmívat, je to správná volba.

SueD
28.12.2020 5 z 5

Recept na úspěšnou knihu, jebni na obálku psa, dej tam pár mouder a odvolávej se na Dalajlámu. Myšlenky v těchto knihách jsou ploché, jednoduché, až primitivní. Ale čte se to dobře, i proto dávám pět hvězdiček, ale zároveň vím, že se už si od autora nic nepřečtu

Janadvorackova
28.08.2020 2 z 5

Hrozný úlet.
Jsem zvědavá, se kterými zvířecími průvodci autor ještě přijde.
Ale příběh zklamal, nebavil.
Kočka jednoznačně vede.

Qaxi
20.07.2020 2 z 5

Trochu moc didaktický příběh pro děti.