The Hound of the Baskervilles / Pes baskervillský (dvojjazyčná kniha)

The Hound of the Baskervilles / Pes baskervillský (dvojjazyčná kniha) https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38294/pes-baskervillsky-the-hound-of-the-baskervilles-38294.jpg 5 65 10

Asi nejznámější holmesovský detektivní román je neobyčejně působivým příběhem z ponurých anglických blat. Události, které se zpočátku vzpírají logickému chápání, doprovází atmosféra děsu a tajemství. Doylův životopisec a sám autor detektivek John Dickson Carr o Psu baskervillském napsal: „Je to jediná z holmesovských povídek, ať už dlouhých či krátkých, v níž je Holmes podřízen příběhu a nikoli příběh Holmesovi; co na ní čtenáře uchvacuje, není ani tak viktoriánský detektiv jako spíš tajuplnost gotického románu.“ Dvojjazyčné vydání doplněné lexikálním a gramatickým komentářem pod čarou.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Garamond
Originální název:

The Hound of the Baskervilles , 1902


více info...

Přidat komentář

kokiska197
02.06.2019 5 z 5

Prostě TOP!!!

Lujza031
09.09.2018 5 z 5

Krásný strašidelný příběh. Miluji historické detektivky, hlavně ze staré Anglie. Navíc tuto knihu bych zařadila mezi ty, které by si měl přečíst každý.


Nyakay
08.08.2018

Úžasná kniha, moc se mi líbila, krásný jazyk. Byla jsem u ní napnutá od začátku do konce.

t-e-r-k-a
21.07.2018 4 z 5

Pes Baskervillsky je moje srdcovka jiz od detstvi, tak bylo super precist si knihu i v anglictine. Jen, co jsem obcas tak mrkla na protejsi stranu na cesky preklad, tak mi prisel casto takovy "zvlastni".

Mira7
15.12.2017 5 z 5

Knihu jsem si pořídil v bilingvním vydání ani ne tak se zájmem o samotný děj jako spíše se zaměřením se na zlepšení angličtiny. Nakonec to byl ale právě příběh, který mne plně zaujal. Jedná se o klasický detektivní příběh s geniálním Sherlockem Holmesem, který se během celého vyšetřování dopustil jediné chyby, kdy odhalil v noci svou siluetu tím, že za sebou nechal vyjít Měsíc. :-)
Pro fanoušky žánrů krimi navyklých na efektní styl skandinávské školy může kniha a způsob psaní působit už poněkud archaicky. Kdo dá knize šanci, nechá na sebe dýchnout trochou staré Anglie a bude se bavit inteligentní konverzací mezi Holmesem, Dr. Watsonem a jinými.

Tirisa
23.11.2017 5 z 5

Dodnes si přesně pamatuji, jak jsem knihu četla. Bylo to v deváté třídě na výletu do Holandska, kde jsme všichni přespávali v různých školách v tělocvičnách. Jako dnes vidím, jak kolem mě všichni řádí a já ležím ve spacáku a čtu a čtu a čtu. Nemohla jsme se odpoutat, byla jsem naprosto pohlcená. Nevím, jaký čtenářský zážitek by to byl dnes, to bohužel nemohu posoudit, ale věřím, že by byl stejně skvělý.

Nagadir
30.09.2014 4 z 5

Co říct? Doylovy samostatné knihy o Holmesovy jsou prostě nejlepší. A v Psu Baskervillském se mi obzvlášť líbilo to, že měl nejvíce prostoru Watson, který bohužel většinou za Holmesem v příbězích zaostává.

Christo
08.02.2014 5 z 5

Četl jsem ji v bilingvní verzi a musím říct, že jsem si ji v anglické verzi moc neužil.
Pro mě příliš mnoho už nepoužívaných staroanglických obratů a vystříbený květnatý jazyk.
A to v případě napínavé a velmi čtivé knihy je na obtíž. Proto jsem se přistihl, jak spíše čtu českou verzi.
V Devonsheerském opatství to skutečně nabralo nečekaného geniálního spádu a jsem strašně rád, že jsem byl uveden do společnosti Holmese s Watsonem a spolu s nimi se v blatech bát.

Beruskazelena
25.11.2013 5 z 5

Sherlock Holmes nikdy nezklame. Napínavé, tajemné a čtivé.

pufina
07.02.2012 5 z 5

Nepatřím mezi obdivovatele Sherlocka Holmese, ani Conana Doylea. Každopádně můj (pro zatím) jediný Sherlock je právě Pes baskervillský - poprvé jsem knihu zavřela, bylo to pro mě takové nezajímavé čtení. Když se na to podívám zpětně a když jsem se do knihy pustila podruhé, tak ani nevím, proč jsem měla poprvé takový dojem. Kniha je naprosto skvěle napsaná, příběh je strhující a čte se to doslova samo.. Jedno starší vydání hrdě leží v mé knihovně..

Kniha The Hound of the Baskervilles / Pes baskervillský (dvojjazyčná kniha) je v

Právě čtených1x
Přečtených112x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených6x
Knihotéce38x
Chystám se číst10x
dalších seznamech1x