Prípad ľadových rúk / Prípad nepravej starej slečny / Prípad nervózneho spoluvinníka

Prípad ľadových rúk / Prípad nepravej starej slečny / Prípad nervózneho spoluvinníka https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59952/pripad-ladovych-ruk-pripad-nepravej-starej-slecny-pripad-nervozneho-spoluvinnika-59952.jpg 5 7 2

Perry Mason série

Prípad l'adových rúk. Prípad nepravej starej slečny. Prípad nervózneho spoluvinníka. Tři případy obhájce Perryho Masona

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The case of the Ice-Cold Hands/The case of the Spurious Spinster/The case of the Nervous Accomplice


více info...

Přidat komentář

Jenny055
29.12.2020 5 z 5

Po tejto knihe som siahla kvôli čitateľskej výzve, lebo už mi zostali len dve knihy a musím to stihnúť do konca roka. Našla som v knižnici túto starinu a Perry Masona som mala vždy rada. Ani tentokrát som nebola sklamaná. Síce bola kniha dosť stará a ťažká s malými písmenkami (som zvyknutá na čítačku), mám rada tento spôsob písania, keď kniha nemá veľa omáčky, opisov a dej formou dialógov plynie rýchlo a má spád.

1amu
30.04.2020 3 z 5

Tři knihy Perryho Masona jsem kdysi dostal v rámci vzájemných výměn knih od kamaráda ze Slovenska. Musím objektivně uznat, že jsem dostával hodnotnější a v Čechách nedostupné knihy. To pamětníci velmi dobře vědí.
Tento 3.díl je ze série nejlepší, protože obsahuje případy napsané autorem po r.1960. První dvě knihy byly z let 30-tých a 50-tých.
Samozřejmě, že Perry obhajuje krásné mladé ženy, kterým hrozí elektrické křeslo, sekretářka Della Street je ve vrcholné formě a šéf detektivní firmy pracující zejména pro Perryho, tedy Paul Drake "maká jako šroub". Pokud by tyto detektivky četla mladá generace, bude se bavit. Mobilní telefony neexistovaly, spojovatelky na ústřednách byly vytížené nad 100%, telefonuje se z budek, policie používala zastaralé přístroje. Della ťukala do Remingtonky, taxíky byly levné, ale vraždilo se bez zábran a fest.
Státní zástupce Hamilton Burger, posměšně přejmenován veřejností na "Hamburgera" svá klání s Perrym prohrává. Ale u policie v LA se objevuje nový schopný a vstřícný poručík Tragg, který s obhájcem jedná "na rovinu".
Jak je u autora zvykem krásné obviněné jsou osvobozeny. I přes stáří děje (-50-60 roků) se poslední díl ze Slovenska čte dobře.


Kniha Prípad ľadových rúk / Prípad nepravej starej slečny / Prípad nervózneho spoluvinníka je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce11x
Chci si koupit1x