Případ jednooké svědkyně

Případ jednooké svědkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75428/pripad-jednooke-sved-75428.jpg 4 20 5

Perry Mason série

< 36. díl >

Klasická detektivka ze soudního prostředí, v níž slavný advokát Perry Mason řeší složitý případ vydírání rodičů adoptovaných dětí.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Saga (Praha)
Originální název:

The Case of One-Eyed Witness , 1956


více info...

Přidat komentář

kokrokr
06.04.2021 2 z 5

Jeden ze slabších románů pana Gardnera. Překombinované a málo věrohodné.

jarunka54
25.01.2020 5 z 5

Gardner je prostě Gardner, vždy upoutá.


kapr
21.09.2019 3 z 5

Celkem oblíbený, často i takový záchranný autor - když v místní knihovně nic nenajdu, tak toho tolik napsal, a tak moc mu toho u nás také vyšlo, že se tam vždycky najde jedna z jeho knih, na jejíž děj si momentálně nemohu vzpomenout, a tak si ji mohu půjčit a opakovaně přečíst. To k autorovi.
Teď ke knize. Docela mne zklamala. Určitě na to měly vliv ony tři stránky před spaním, kdy leccos omylem přečtete hned několikrát po sobě, a něco jiného omylem třeba přeskočíte. Četl jsem, a docela jsem si to užíval, jak bývá u tohoto autora pravidlem. Dočetl jsem a nějak jsem to nechápal. Ztrácel jsem se. Tak jsem se další den vrátil o deset stránek. Výsledek stejný. Nějak se mi to nezdálo. Následující den, tedy večer, jsem se vrátil celkem o dvacet stránek. a téměř každou větu jsem četl pro jistotu dvakrát. A ejhle, na předposlední stránce jsem, prakticky až při třetím přečtení, narazil na následující věty:

POZOR NÁSLEDUJÍCÍ ŘÁDKY BY BYLO MOŽNÉ HODNOTIT JAKO SPOILER, BYŤ JÁ JEJ TAK URČITĚ NEVNÍMÁM.

... byla během mé návštěvy zavřená nahoře v ložnici. Po mém odchodu se pohádali. Bodla ho do krku a propadla panice. Mně Fargo namluvil, že jeho žena letěla letadlem v šest, protože nechtěl, aby se vědělo, kde skutečně je. ...

Určitě se na tom podepsalo ono čtení s napůl zavřenýma očima. Nejsem ten typ, který bere detektivky jako křížovky, luštěnky, spíše je vnímám jako svým způsobem zábavnou, ale také naučnou beletrii. Přesto si myslím, že prozradit vraha až na předposlední stránce je poněkud pozdě. Většina autorových knih bývá autorským i právnickým koncertem. V tomto případě ale právnické a soudní finále tak, nějak chybí. Občas jsem měl pocit, že snad v knize některé listy, jak v průběhu děje, tak zejména na jeho konci chybí.

Vůbec to není špatná knížka, přesto podle toho na co jsem u autora zvyklý, tentokráte jsem byl poněkud zklamán.

Lejdus
10.02.2019 4 z 5

Kniha mne mile prekvapila. Opet jsem diky ctenarske vyzve objevila neco pro mne noveho. Rozhodne si proctu z teto serie vice knih. Styl psani autora se mi libil. Napeti bylo neustale i s rozuzlenim na konci. Uz se tesim na dalsi knihu autora v teto serii :)

pepa4081
28.09.2017 4 z 5

Klasika s Perry Masonem.Rozuzlení jsem ke konci začínal tušit. Knížka má spád a nenudí. Velmi uspokojivé.