Případ Arleny Ferrisové

Případ Arleny Ferrisové https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81734/bmid_pripad-arleny-ferris-IsZ-81734.png 4 69 14

Perry Mason série

< 61. díl >

Syn majitele oceláren se velmi živě zajímá o zaměstnankyně otcova podniku. Pod celkem průhlednou záminkou je vyláká do své soukromé rezidence a tam se jich pod pohrůžkou násilí pokusí zmocnit. Jednou ale narazí - když si do vily pozve Arlenu Ferris, dostane dobře mířenou ránu na hlavu a navíc je Arlena odhodlána na něj podat žalobu. Hned ráno vyhledá advokáta, jenže ke svému překvapení se dozví, že mladý Lamont byl v noci zabit a ona je obviněna z vraždy. jedinou pomocí pro ní je Perry Mason, se svým pomocníkem Paulem Drakem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Case of the Waylaid Wolf , 1959


více info...

Přidat komentář

iceVS
14.07.2023 5 z 5

Tentokrát jsem měla pocit, že Perry hlavně prokázal, že je především jen chlap. Děvčata zamrkala řasami a věřil prvnímu poslednímu.
A taky jsem měla malinko pocit, že bych potřebovala rozšířit tu linku, proč vlastně obě dívky měly ve firmě víceméně neomezené možnosti. To vysvětlení jako že bylo to tak, protože to tak bylo, se jevilo poněkud odbytým.

Česneksmedem
23.05.2023 4 z 5

Fajn čtení. Občas jsem sice zakroutil hlavou nad právnickými "větičkami" (jak by řekl ten, který ví všechno nejlíp) a i nad přízní soudce vůči argumentům PM, ale jinak dost dobrý.


Hotovson
05.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Perryho Masona mam rád. Tady opět prokázal svoje kvality, ostatně jako vždy. Opět vydatně sekundují Della Streetová a Paul Drake, bez nich by to nebylo ono. Tentokrát neni času nazbyt, proto Perry shání důkazy kde se dá a dokonce se všechno sfoukne při předběžném přelíčení, i přes prvotní nelibost soudce. Proč to taky hnát před porotu, že?

knihyKeMne
17.12.2021 4 z 5

Ke knížce jsem přišla náhodou a schválně jsem si o ní před čtením nic nezjišťovala, jen název dával tušit, že půjde o detektivku. A když jsem narazila na pana obhájce, myslela jsem si, to je ale náhodička, že se jmenuje stejně jako ten televizní hrdina... No jo, kdo moh tušit, že tenhle je originál :-)

Moc se mi to líbilo, četla jsem jedním dechem. Ačkoli po dočtení mám takový pocit, jako by mi něco nedovysvětlili, jen nevím co. Že mi tam něco nesedlo.

Modrina
02.12.2021 5 z 5

Tohle byl první příběh Perryho Masona, který jsem před mnoha a mnoha lety četla. Teď jsem na knížku náhodou narazila, tak jsem si zase pochutnala. :)

pepa4081
21.04.2021 4 z 5

Co napsat? Další povedený případ Perryho Masona, které mám rád. Velmi dobře se čte, neobsahuje žádná nudná místa. Doporučuji.
Velmi uspokojivé.

Blue
02.10.2020 4 z 5

Ano, toto byla kvalitní detektivka, přiměřeně napínavá, bohužel jsem měl nepříjemný dojem, že soudce jde Masonovi příliš na ruku, což mi trochu kazilo dojem z četby.

SidoniaL.
10.06.2020 5 z 5

Tenhle Gardner, když si ho jednou oblíbíte, líbí se vám stále víc! Je to sice tzv. oddychovka, jak mnozí zdůrazňují, ale netřeba si pod tím představovat nějakou bezduchou zábavu. Je to inteligentní čtení pro inteligentní čtenáře! A navíc je to takové slušné, džentlmenské čtení, že se až člověk nepřestává divit, jak se svět od Gardnerových časů změnil k horšímu!

Mahuleno
16.12.2019 5 z 5

Advokát Mason mě baví. Perry jako vždy neomylně vytuší, kdo skutečně jeho pomoc potřebuje a potom je ochoten nejen upravit svoje palmáre, ale i opatřit důkazy. Důkazy v klientův prospěch, někdy trochu krkolomně, ale při balancování na hraně zákona přitom zůstává vždy na správné straně.

Jadla
27.02.2019 5 z 5

Detektivní klasika, příjemně strávený čas nad knihou.

IHT
16.11.2018 4 z 5

slusne cteni. Detektivni zapletka vyborna, zpusob odhaleni moc pekny, ale me dost rusily ty pravnicke dialogy. Perry Mason coby pravnik resi spoustu veci u soudu a vsechny ty kudrlinky v prime reci k soudci, svedkum, ci obzalobe pusobi dost otravne. Snazil jsem se je preskakovat, coz obvykle delam dost nerad. (Ale vazen musim cist ctyrikrat stejnou vyzvu soudci k predvolanemu svedkovi?)

Pavelpi
28.08.2018 5 z 5

První kriminálka s Perry Masonem,kterou jsem slyšel jako kluk v rozhlase jako hru a která se mi už tehdy moc líbila.Proto už od té doby jsem sháněl a moji rodiče taky knihy od Gardnera a měli jsme jich pěknou řádku a to i ve Slovenštině,protože u nás tehdy moc nevycházely.Poto jsem knihu samozřejmě několikrát četl a pořád se mi líbila.Prostě i proto,že byla první.

akinomV
31.08.2017 4 z 5

Klasická detektivka z právního prostředí, skvělý Parry Mason a jeho chytrý mozek :-) Překvapivě jsem tento díl vůbec neznala a tak jsem se u něj pobavila. Neřekla bych, že je to úplně top knížka, ale bylo příjemné číst něco bez hororových prvků a spousty krve.

susu
29.09.2016 3 z 5

Bohužel je z knihy po všech stránkách včetně překladu znát, jak je vousatá.