Hodné holky

Hodné holky https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336647/bmid_perfekcionistky-hodne-holky-y7P-336647.jpg 4 114 31

Perfekcionistky série

< 2. díl

Pěti krásným nadaným studentkám posledního ročníku střední školy Beacon Heights High se život změnil doslova ze dne na den. To když jedné noci někdo zabil jejich spolužáka Nolana, kterého všechny upřímně nenáviděly. Arogantní floutek Nolan sice dívkám ošklivě ublížil, ale to přece neznamená, že ho jedna z nich musela zabít – nebo to snad udělaly všechny společně? Ve chvíli, kdy se holky užuž domnívaly, že našly skutečného pachatele, se celý případ zamotá ještě víc – a objeví se další mrtvola. A jiné záhadné události na sebe nenechají dlouho čekat. Začíná to vypadat, jako by kdosi vraždil podle seznamu, na kterém jsou počínaje Nolanem lidé, které dívky opravdu nemají rády. Kdo přijde na řadu příště? A kdo má tohle všechno na svědomí? Mohou dívky vůbec někomu věřit – včetně jedna druhé? Možná si o řadě lidí říkáme, že si zaslouží trest – za to, jak se chovají. Jenže pozor, i pouhé pomyšlení na odplatu může někdy přivodit smrt – zvlášť když se „výkonu trestu“ ujme osamělý mstitel, který chce nekompromisně napravovat zlo světa.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Good Girls , 2015


více info...

Přidat komentář

petra3242
22.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Za mě určitě lepší než první díl. Hodně zvratů, hodně akce, hodně vražd... I když, prozradit vraha, následně ho popřít a na konci ho zase potvrdit, to chce kuráž. Mám ráda knihy od této autorky právě proto, že když už si myslím, že jsem všemu přišla na kloub, zjistím, že to tak vlastně vůbec není... Nebo je? A co ten konec? Teď mám pocit, že jsem rozdvojená já. Chtěla bych ještě další díl/díly, tenhle "konec" mi prostě nestačí. :)

Pert
03.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Mně se kniha líbila, konec byl velké překvapení, ale mám k němu jednu výtku- Fielder, ten psychiatr, co léčil Parker, by měl vědět, že je Parker mrtvá- myslím, že tam nikde nebylo napsané, že by se přistěhoval nově a stejně by se o tom nejspíš dozvěděl.


Kacased
24.08.2022 3 z 5

Knihu jsem vybrala díky hodnocení tady na DK. Začátek bylo na mě moc opakování první knihy. Čtu sériové knihy, ale aby druhý díl byl tak na začátku vysvětlován co bylo v předchozím, jsem ještě neviděla. Za mě zbytečné. Konec jsem nepochopila. Jsem asi natvrdlá, tady samé wau ten konec a já jak trubka coooo? Takže z knihy mám smíšené pocity, ač se to četlo dobře, dobře napsáno. Mě chybí na konci jedna kapitola a tím bych přidala i hvězdičky.

Lilinka.Ká
19.07.2022 4 z 5

Neznám první díl, takže jsem nemohla posoudit, jestli byl lepší, ale celkově se mi příběh líbil. Teda až na ten konec! Nevím, jestli je to "příslib" dalšího dílu? Jinak to bylo napínavé a moc hezky napsané.

Zlatinka.Emilly
20.05.2021 3 z 5

První díl jsem nečetla, tento se mi zpočátku nelíbil, později se děj trochu víc rozvinul. Ale co ten konec??? Vypadá to, že bude (je) pokračování.

Nikychlupova
02.04.2021 5 z 5

Cože ? Pětice dívek ? No dobrá.... Překvapení, které jsem nečekala, ale příběh to nezkazilo. Rozhodně ještě lepší než první díl. Doporučují, přečteno jedním dechem.

Lily101
21.03.2021 4 z 5

Mám k této knize rozpačité pocity. Obdobně jako u prvního dílu byla kniha ohromně čtivá. Ze závěru mám smíšené pocity; “řešení” takového druhu není náročné vytvořit a čtenář moc nemá šanci jej prokouknout (i když dva “náznaky” tam byly a tak Vás něco napadne, ale na výsledné řešení to asi většinou hned nenavede).

SPOILER: Připadá mi zvláštní, že si nikdo z okolí nevšimnul, že je něco špatně. Ani ty holky, které se stýkaly navzájem.

Vyloženě mě vytáčela postava Claire. Za mě zlá a podlá holka, která jen hází klacky pod nohy, a Mac se jí nakonec omlouvá? Jasně, také má trochu máslo na hlavě, ale Claire jí tedy ublížila neskutečně a zlomyslně. Většinou mi postavy nebývají nesympatické, ale Claire mě vyloženě opakovaně vytáčela a to ještě vůči záměru, s kterým tak činila, mi přišlo, že se její chování a mé mínění o ní jen umocnilo. KONEC SPOILERU

Na rozdíl od mnou naposled čtené knihy (“Prolhaný život dospělých”) je zde chování teenagerek vykresleno-troufám si napsat- poměrně hodně autenticky.

Fortuna7
05.03.2021 5 z 5

Kniha mě ze začátku oproti prvnímu dílu trochu zklamávala. Ale ten konec! To bylo fakt jako něco! Koukala jsem s otevřenou pusou a říkala jsem si Co? Jak? No prostě konec vše zachránil.
Tuto duologii mohu vážně jen doporučit.

Ruru
03.01.2021 5 z 5

(SPOILER) Skvělé! Když se krátce po půlce odhalil vrah, tak jsem si říkala, že už se bude řešit jen soud a tyhle věci, ale ono to mělo úplně jiný spád. To mě mile překvapilo a jsem ráda že jsem tuhle “dvoudílovku” přečetla.

ComposeAdela
05.08.2020 5 z 5

V mnohém podobné Roztomilým malým lhářkám - s tím jsem se vlastně knihu rozhodla si přečíst, měla jsem náladu na autorčin styl a nechtělo se mi zabředávat do nekonečně dlouhé série.
Druhý díl byl rozhodně napínavější než první, bavil mě víc (mj. proto, že se mi přestaly plést hlavní hrdinky). Rozuzlení mi sice nepřišlo vyloženě originální, ale bylo aspoň vymyšlené tak, že dávalo smysl a nepůsobilo dojmem, který jsem měla ze seriálu Prolhané krásky, že totiž autorka měla výborný nápad, ale netušila, kam s tím chce dojít, takže tam napasovala tohle, aby všechno vysvětlila.

Natuš111
27.05.2020 5 z 5

Druhý díl byl rozhodně napínavější, nemohla jsem se od knihy odtrhnout, a proto ji s přestávkami na jídlo a záchod odložilo až po přečtení poslední stránky. Vůbec jsem tento konec nečekala a o to to bylo lepší. Určitě doporučuju!

akinomV
30.03.2020 4 z 5

Mnohem lepší než první díl. Možná je to tím, že už jsem znala postavy a prostředí a zápletka se pěkně zamotávala :-) Závěrečnou pointu jsem odhadla ještě před odhalením, ale i tak jsem si nebyla jistá, jestli mám pravdu, dokud to autorka sama neprozradila. Určitě je to pro mě překvapením, oba díly jsem koupila na slepo v Levných knihách a nakonec se z toho vyklubalo fajn čtení.

Sabina335
15.02.2020 5 z 5

Kniha navazuje přesně tam, kde končí první díl – rodiče odváží své děti z policejní stanice. Bylo potvrzeno, že Granger byl ubodán svým vlastním nožem. Holkám se lepí smůla na paty. Vše, co vyslovily tenkrát na hodině filmové vědy se stává skutečností. Parker chtěla, aby jejího otce ve vězení ubodali a to se také stalo. Ashley je nalezena mrtvá ve vaně. Aviina nevlastní matka spadne opilá z balkonu a leží v kómatu v nemocnici. Zbývá jediná Claire, která by měla být dle přání Mac přejeta autem. Doktorka Roseová – specialistka na psychologické profily – postupně hovoří se všemi podezřelými dívkami. Vráží holkám do hlavy brouka, že by na vině mohla být jedna z nich a čeká na jejich reakci. Holky se začínají obviňovat navzájem. Kdo je tedy tím vrahem, který plní tato „tajná přání“? Je to skutečně jedna z dívek nebo za tím stojí úplně někdo jiný? Myslím, že po přečtení knihy budete velmi příjemně překvapeni a skutečně zaskočeni, kdo za tím vším stojí. Já tedy rozhodně překvapená byla a posledních pár stran, jsem hltala jak o život. Naprosto šokující závěr, kterým jsem ani trochu neočekávala.

Noshelfcontrol
25.01.2020 4 z 5

Takže ... vzhledem ke konci bych očekávala vysvětlení formou pokračování, ale to už nejspíš nebude. A kniha schválně končí stylem "???". Což není myšleno nijak špatně, naopak! Mezitím, co 3 z našich hrdinek čekal happyend, osud té 4. je jeden velký otazník. Vlastně to i celá její postava, že? Ale žádné spoilery.

Druhý díl byl rozhodně napínavější, byť se místy celkem táhl. To ale neznamená, že mě nebavil. Jen jsem stále čekala na nějaký zvrat, který je už u Sářiných knih tak nějak na denním pořádku a zároveň v každé druhé kapitole. Ale samozřejmě nemůžeme srovnávat lhářky a perfekcionistky. Lhářky byly, dá se říct, autorčiným masterpiecem. Hold ty už nic nepřekoná. Pravda, nečetla jsem Hru lží. Ale Perfekcionistky si mě i tak získaly.

Největší zvrat přišel opravdu až v té třetí třetině knihy, a to je podle mě škoda. Každopádně právě tenhle zvrat mne donutil knihu dočíst doslova jedním dechem. A možná by zde byl potenciál pro pokračování ... Kniha není tak zcela ukončená, ale zároveň nijak nervy drásajíc otevřená.
Tato série mne přiměla zavzpomínat na Roztomilé lhářky, jejichž seriálové zpracování bude vždy má srdcovka, (a které také jednoho dne hodlám dočíst :D)

oblakaknih
29.12.2019 3 z 5

S upřímností hlásím, že jsem od knihy neočekávala mnoho. První díl mě totiž docela zklamal.
Jak jsem již psala, pro autorku mám slabost a její série Roztomilé malé lhářky patří mezi mé nejoblíbenější.
Tento díl mě ale překvapil. Byl lepší než první. Nejspíš to bylo hlavně díky zvratům, které v prvním díle chyběly.
Opět bych chtěla zmínit, že mi námět připadá dost podobný tomu u Roztomilých malých lhářek.
K postavám jsem si konečně vytvořila pořádný vztah a začalo mi záležet na jejich osudech.
Autorka píše skvěle. Jednoduše, dobře a hlavně čtivě. Její styl psaní mi moc vyhovuje.
Děj byl přesto trochu neucelený a (z mého pohledu) nedokončený. Vše mohlo být více propracováno.
Čekala jsem dojemný a klišé konec. Toho jsem se taky dočkala, ale poté následovalo něco nepochopitelného a zbytečného.
Tak vám nevím, jsem z toho dost rozpačitá.

Nany_cz
12.11.2019 5 z 5

Knížka se opět četla hodně dobře. Začínala jsem však mít pocit, že ten děj ke konci nikde nevede anebo je spíše ten závěr tak pravděpodobný, že už mě nic nepřekvapí. Jenže stalo se něco nad čím mi zůstal rozum stát. Do té doby jsem si říkala, že se tady Sara Shepard trošku sekla oproti PLL, ale naopak! Sara opět šokovala závěrem a celkovým rozuzlením.

LucaR8
25.09.2019 5 z 5

Druhá knižní série co od spisovatelky, po Roztomilých lhářkách, čtu. Autorčin styl mi sedí, příjemná oddechovka. Ikdyž už jsem na tyhle knížky asi moc stará :)

Veruu95
27.07.2019 5 z 5

Ten konec? To by mě nenapadlo!!!
Přitom když knihu čtěte, podezříváte každého - ale na tohle jsem fakt nepřišla. Geniální :)
Určitě se k sérii jednou vrátím a budu sledovat náznaky, které v knihách musely celou dobu být.

Mojepočteníčko
30.03.2019 3 z 5

Oba díly Perfekcionistek hodnotím jako příjemnou změnu. Při čtení jsem měla pocit, že se v příběhu neděje nic, ale vlastně všechno. Skvělý překvapivý závěr, určitě doporučuji :-)!

Girlfrombook
18.03.2019 5 z 5

Skvělá knížka, ještě lepší než první díl!