Bitva o labyrint

Rick Riordan

Percy Jackson série

Chlapec Polobůh Hrdina 4. díl Jmenuji se Percy Jackson… Je mi skoro 15. Svět kolem se zdá být čím dál nebezpečnější. Tábor polokrevných už není, co býval. Luke s Kronovou armádou se snaží dostat se za jeho hranice. Vydáváme se do prastarého Daidalova labyrintu. Jdeš do toho s námi? Musím tě ale varovat, důmyslné podzemní bludiště může člověka dovést kamkoli, zmást, dohnat k šílenství a zahubit…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Fragment (CZ)
Originální název: The Battle of the Labyrinth, 2008

Komentáře knihy Bitva o labyrint

LadyWalsh
10.11.2025

Když labyrint dostane na starost něčí hlava, co si nedá pokoj, dokud nezjistí všechno, co se skrývá za každým rohem, je jasné, že nuda nemá šanci ani na návštěvu. Napětí se šíří rychlostí blesku, ale bez zbytečné teatrálnosti, což ocení i ti, kdo dávají přednost špetce humoru v záplavě adrenalinu. Každý zvrat se objeví v pravý čas, jako kdyby někdo konečně přišel na to, jak se skládají puzzle bez ztráty nervů a přitom s pořádnou dávkou legrace. Překvapení nejsou podávaná nasucho, ale s jiskrou, co vás udrží vzhůru i po půlnoci, a to i když je ráno neúprosné. Ta směs dobrodružství a neotřelých situací působí jako dokonalý recept pro všechny, kdo si rádi zabloudí, ale pak se zase rádi najdou. Po takové jízdě bude každá další výzva připadat trochu obyčejná, což je asi ten nejlepší kompliment. Nezapomeňte si cestu pořádně užít, protože tahle dávka napětí a humoru je k nezaplacení.

martineknatasa
19.10.2025

Paráda, kniha je skvělá. Čtu od 1. dílu a zatím mne žádná kniha nezklamala, naopak. Doporučuji k přečtení.

Sally2014
24.08.2025

Tak to bylo boží za mě opět nádherný díl

Mrtvolka
19.06.2025

Tak tohle já můžu! Sice je to asi pro mladší čtenáře, ale mám ráda řeckou mytologii a tady je to hezky dětsky pojaté. Určitě si knihy nechám pro své děti.

ikvok
07.04.2025

Číst Percyho je závislost. S každou další stránkou potřebujete víc a víc.
Labyrint je naprostá pecka!

Mušketyrpepa
23.03.2025

Jsem unešen celou sérii

Capybar(k)a18
17.03.2025

Nejlepší díl!
Už ani nevím co bych k této fakt suprové sérii napsala.
Možná to že je bláznivá, chytlavá a zábavná.
Moc se těším na další díly!

Lvhrss366
11.01.2025

Konečně Percabeth!!!

Luigi1
01.10.2024

Velmi pěkné čtení jak asi dopadne nevraživost Lukeho

schonecek
20.08.2024

Přechodný díl mezi samostatnými dobrodružstvími a velkým finále celé série nezklame, ale ani nenadchne. Základní premisa neustále se měnícího Labyrintu je dost možná tou nejlepší, s jakou zatím Riordan přišel, a celou knihu pozdvihává. Nějaké slabší kapitolky a odbočky se tu bohužel najdou, pokud se ale sérií pročtete až sem, není důvod, proč byste si Bitvu o Labyrint neměli užít.

MaxíkD.
23.06.2024

Opět skvělý díl, který mne velmi bavil. Velmi napínavý a dobře vymyšlený příběh. Musím říct, že pokud by se někdo pokoušel malinko předpovědět děj, nepovede se mu to. Opravdu je v této knize spoustu nečekaných fantastických zvratů, akcí a dobrodružství. Co ale vím jistě, je, že jdu číst další díl!
Doporučuji!

los
26.02.2024

vynikající middle grade fantasy série, která si v ničem nezadá s prvními díly Harryho Pottera, divím se, že u nás nemá Percy Jackson větší ohlas - domnívám se, že tento promyšleně konstruovaný fikční svět ideálně koresponduje s představami i problémy plus minus dnes desetiletých; motiv labyrintu dodává příběhu napětí (a ponechává prostor pro vlastní fantazii) a prostředí "lidského" světa, do nějž se jakoby samozřejmě prolíná svět magie, zase uvěřitelnost; jednoduchá větná skladba, ich forma personálního vypravěče i rychlé střídání replik udrží dlouho pozornost i malého čtenáře

(mně osobně tedy vadí to prznění antické mytologie, ale to je můj problém, doporučuju za cílového čtenáře)

Grohlinka
12.01.2024

Každým dílem je to lepší a lepší, postavy dospívají a kniha nabírá vážnější tón, což mi sedí. Nico je skvělá postava.

RemiBlack
02.01.2024

2023/20
Peckovní díl, asi můj oblíbený v sérii. Labyrint je vážně cool koncept, a dobře se to četlo. A konečně je tu víc Nico!

Cassidy.L
26.12.2023

Zbožňuji celou sérii JP. Čtivé, napínavé jako předchozí díly :)

vera5841
28.11.2023

Tento díl se mi velmi líbil. Rozhodně nechyběla akce a i přesto, že je jazykem určena spíše mladším čtenářům, tak měla spád. V této knize je i hodně méně známých mytologických postav, což i mě občas přimělo trošku googlit a jsem za to moc ráda.
Do toho se Percymu pomalu začínají zapalovat lýtka, což nám dává příslib zajímavého pokračování.

Nathally
08.11.2023

Tento díl Percyho se mi zdál jeden z nejlepších. Byla tu pořádná akce, která nezklamala. Tajemný labyrint byl děsivý a velmi jsem se těšila na to, jak to bude dál. Stránky mi utíkali pod rukou a kniha se mi moc líbí, jak je propracovaná.

zirafinec
04.10.2023

I napodruhé jsem si knihu neskutečně, neskutečně užila. Baví mě absurdní knížky, a tato mezi ně určitě patří.

Didi15
05.08.2023

Super čtení pro děti ,dost jsem se u několika pasáží zasmala.:)

Elea
03.12.2022

Další zajímavý čtivý příběh, líbí se mi vývoj vztahů mezi postavami.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi