Mami, típni to!

Mami, típni to! https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409663/mami-tipni-too5jlHu-fjy-.jpg 5 18 6

Pepina Karásková série

1. díl >

Už je to tutovka! Osmiletá Pepina Karásková se konečně dočká sourozence. Na takovou událost se musí připravit, a tak si pročítá knížku o tom, jak děti přicházejí na svět. Když zjistí, že maminka by neměla kouřit, aby miminku neublížila, poněkud se vyděsí. Cože??? A máma si klidně kouří, jako by se nechumelilo! Hned běží maminku poučit, jenže ta ji nebere vážně. Sice se tváří rozpačitě, ale cigaret se vzdát nehodlá. Ještě že Pepina má pár skvělých kamarádů, kteří přijdou s naprosto senzačním nápadem… S textem svou barevností, pestrostí a mírně karikaturním pojetím souzní četné ilustrace Jany Chroustové. Kniha je prvním titulem série o trampotách Pepiny Karáskové „Já se z toho picnu“.... celý text

Humor Literatura česká Pro děti a mládež
Vydáno: , Cattacan
Originální název:

Mami, típni to! , 2019


více info...

Přidat komentář

broskev28
10.08.2021 4 z 5

Tak já jsem se zprvu moc nechytala, protože první kapitola s názvem Dáreček mi až tak nesedla, ale hned od té další jsem se docela dobře bavila.
Dovedu si představit, kolik dětí by si tenhle "návod" pro rodiče přečetlo a kolik z nich by ho odsouhlasilo jako príma nápad. Název edice - já se z toho picnu - se mi taky moc líbil a vrcholem vydařeného se pro mě stala knihovnice Berča. Já jsem kdysi měla latinářku, které jsme takto přezdívali, takže jsem ji viděla jako živou! Proto nelením, určitě doporučuju a chystám se na další díl. Čauky!

janinca
09.07.2021 5 z 5

Tahle kniha se u nás ocitla jaksi nedopatřením… Naše děti totiž v knihovně berou téměř všechny novinky…a já až doma zjistila, co to je!
Uf, no tohle se nás přece netýká, říkala jsem si. Nekuřácká rodina a toto si přineseme z knihovny??? Hned jsem si usmyslela, že to ani číst nebudem a obratem vrátíme.
Chyba lávky. Děti moooc dobře ví, kolik toho domů neseme. A dcera trvala na tom, že to prostě budeme číst… tak tedy jooo…
A ono to bylo fakt zábavný a čtivý! Takže už se těšíme na další pokračování.
Kniha určena 7 letým dětem, ale u nás si ji užila i předškolačka.


lenkaabooks
01.06.2021 5 z 5

Pro děti od sedmi let.
Výborně napsané, s humorem. Poučné nejen pro děti, ale i pro rodiče. Osmiletá Pepina zjistí že těhotná maminka svým kouřením miminku ubližuje. No a když se sejde pár odhodlaných dětí, to by bylo aby se kouřit nepřestalo :-)

TheCiko5
09.04.2020 5 z 5

Lepší dětskou knížku jsem v životě nečetl.
Pepina není protivná a přemoudřelá, jak jsem se bál, ale (a to mě překvapilo nejvíc) ohromně zábavná !!! Do příběhu je samozřejmě implantováno spousta mravních ponaučení, ale vkusně a nepodbízivě. Moc pěkná práce!

Polyxena
11.09.2019 5 z 5

Četla moje devítiletá dcera, dostala se jí do ruky před spaním a nemohla se od ní odtrhnout do půlnoci. Tak jsem se podívala, co že ji to zaujalo, a jedná se o vtipné, ale zároveň poučné čtení s krásnými ilustracemi, velice doporučuji. Dcerka se ptá na další osudy hrdinů, k narozeninám zakoupíme další díl, má teď vyjít.

ZlataKovrzkova
02.05.2019 5 z 5

Knížka je stejně úžasná, jako její autorka a ilustrátorka, mohu jen ze srdce doporučit :-).

Autorovy další knížky

Michaela Krýslová
česká, 1961
2019  97%Mami, típni to!
2020  100%Hele, řekni to!
2019  98%Čuně, seber to!

Kniha Mami, típni to! je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce2x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x