Penzion

Penzion https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508013/bmid_penzion-v8m-508013.png 4 192 66

Vlastním stínům neutečeš. Psychologický thriller o páru s děsivým tajemstvím. Jamie a Victoria čekají své první dítě. Do porodu zbývá jen pár týdnů, a tak se vydají na poslední krátkou dovolenou. Odlehlý penzion v severní Anglii vypadá jako ideální místo k odpočinku. Ráno však Victoria ucítí první kontrakce, a navíc to vypadá, že v domě kromě nich nikdo není. Situace se vyhrotí, když zjistí, že všechny dveře jsou zamčené a jejich mobily i klíče od auta zmizely. A to je jen začátek hrůzných událostí, které mladí manželé prožijí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Guest House , 2022


více info...

Přidat komentář

gordon13
11.03.2024 3 z 5

Průměrný thriller, chvilkami až prapodivný. Málo uvěřitelné jednání
většiny postav. Nic moc.

Gracinka
02.03.2024 3 z 5

Z počátku jsem byla nadšená, i když bylo v příběhu až moc podivných náhod. Můj pocit byl správný, že je všechno úplně jinak. Od chvíle, co to prasklo, už mě příběh tolik nebavil a dopis Fiony na konci mi přišel úplně mimo.


mauvais-ange
14.01.2024 3 z 5

Ve vyprávění se střídají časové roviny - minulost a přítomnost - a děj je popisován z pohledu dvou osob. Každá kapitola je ale datovaná a nazvaná podle konkrétní postavy, takže se čtenář neztrácí. Kniha byla docela napínavá, dobře se četla, ale ve finále mi hlavní zápletka přišla málo uvěřitelná.

Ísačop
29.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Úplně hrozné čtení to nebylo. Začátek knihy vtáhl do děje a člověk prostě nemohl přestat číst a říkal si proč a hlavně jak to dopadne.
Ovšem rozuzlení bylo překvapivé, i když místy překombinované.

Myšlenkové pochody Victorie a hlavně proč se rozhodla řešit vzniklou situaci takovým stupidním plánem mi hlava nebere.

Ale za přečtení stojí.

beruska
16.10.2023 5 z 5

Tak toto bylo opravdu psycho... Napínavé, čtivé, úplně si dokážu představit, že by podle tohoto thilleru natočili film.
Moc se mi příběh líbil, kniha byla originální a myšlenka, že by se to opravdu mohlo stát.... Raději nemyslet...
Neváhám a ráda dám po delší době plný počet 5* :) ....

Hvězdinka
29.09.2023 4 z 5

3,5 hvězdičky. Hodně čtivé, přečteno za den. Na začátku hororová situace, která vás nutí číst dál a dál. Co z toho bude? Závěr překvapivý, ale strašně překombinovaný, možná je to tím, že autor je muž, protože tohoto snad žena není schopna ...

skate
06.09.2023 5 z 5

Z knihy jsem byla nadšená, za večer přečtena, plná napětí, dej odsýpal.

zofie3000
03.09.2023 2 z 5

(SPOILER) Do první čtvrtiny mi celá ta situace nedávala smysl, proč Fiona s Barrym jednají takhle? Čekají na první těhotný pár nebo to bylo spontánní rozhodnutí? Pak byl ale naservírován velký plot twist a to přestalo dávat smysl úplně, bylo to úplně absurdně vykonsturuované a víc bych tomu věřila, kdyby plot twist nenastal. Taky v těch zvratech nevidim žádný jiný smysl než šokovat.
Co tomu musím uznat že se mi líbil styl vyprávění a zajimavé črty postav, říkám črty protože od postav samotných se nic o nich a jejich motivacích nedozvíme,

Pepina19
03.09.2023 2 z 5

Moc zdlouhavé, moc upovídané, moc neuvěřitelné. Zachraňuje to překvapivý konec.

Gabusza
01.09.2023 5 z 5

Tyhle psychothrillery jsou boží.
Děj se zamotával a nutil mě číst pořád dál, nakonec ten největší zvrat přišel, kdy jsem to vůbec nečekala a čučela jak péro z gauče :)

Příběh je čtivý, napínavý, dějově dost zvratový a střídají se v kapitolách pohledy obou manželů, jak z penzionu, tak i ze současnosti.
Za mně super.

NicaCola
18.08.2023 4 z 5

Tato kniha mě v první řadě zaujala svou obálkou. Pak samozřejmě také anotací. Jelikož jsem máma od dvou dětí, při čtení knihy jsem byla hodně vztahovačná a občas jsem jednání hlavních postav v knize nechápala.
Jamie byl moc ukňouraný, bojacny a proste typ chlapa, který není schopný ochránit svoji rodinu. Viktorie mi přišla jako žena, která bude bojovat za své dítě až do úplného konce...
No, a pak přišel šílený zvrat ke konci knihy, že mi spadla brada až na zem.
Nejedná se o úplný top thriller, co jsem kdy četla, ale knihu Vám doporučím:) Už jen kvůli tomu super zakončení:)

Aghatte
17.08.2023 1 z 5

(SPOILER) Uživatel kackahracka mi mluví z duše.
Sama bych to nezhanobila lépe.
Nesnáším střídání postav, nesnáším střídání časových rovin před a po.
Manžel byl chudák, blbec, paroháč, trouba a kašpar. Udělaly z něj, ty dvě krávy, s tou narafičenou šaškárnou úplného pitomce, a nakonec vychovává kukačku on, no sodomagomora.

Majulle
15.08.2023 5 z 5

Perfektní thriller, bude bavit spíše ženy. Ale nemohla jsem odložit. Střídá se pohled postav a přítomnost s minulostí :) Ne vše je tak jak vypadá :)

knihomolka27
08.08.2023 2 z 5

(SPOILER) Mě to prostě nebavilo. Styl psaní sám o sobě mi nevadil, ale z hlediska příběhu za mě nemá kniha moc co nabidnout. Vše se tam omílá neustále dokola a stává se to čím dál tím víc nezáživných. Postavy mě akorát vytacely a hlavni linka o dítěti mi nesedla. Nevím proč bych měla knihu komukoli doporučit. V tomto žánru je mnohem více lepších knih

cornetka
23.07.2023 5 z 5

Vyprávění se střídá zvlášť z pohledu Janieho a zvlášť Victorie, navíc se ještě střídá období víkendového pobytu a odstupu několika měsíců později - díky tomu to bylo pro mě napínavé čtení. Jen v náznacích se dozvídáme, co se v penzionu stalo - autor nás pěkně napíná. Je to velmi čtivý román plný zajímavých zvratů. Za mě doporučuji.

emilieselden
20.07.2023 4 z 5

Skvěle napsaná kniha. Střídání přítomnosti a minulosti i pohledy jednotlivých postav čtenáře dokonale udržují v napětí a nutí ho číst dál. O překvapivé zvraty tu také není nouze, takže zasloužené 4*.

Pavlína2019
08.07.2023 4 z 5

Velice napínavá kniha. Překvapivá.
Rozhodně rozuzlení je nečekané.

Nemohu říct, že pěkná, protože námět se tak charakterizovat nedá.
Ale rozhodně je dobře napsaná.
Z pohledu více osob a se střídáním času, což mám ráda.

Určitě doporučuji.

Viviana-Mori
05.07.2023 2 z 5

Kniha se dobře čte, děj celkem odsýpá, téma jako takové není špatné. Ale trochu mi přijde, že tyhle psychothrillery (a že jsem jich za poslední dobu pár četla) začínají být na jedno brdo, stylem psaní jsou si podobné, skoro jako by všechny tyhle blázniviny psal jeden autor. Občas se i nějaké ty myšlenky hlavních postav točí a omílají pořád dokola.
Ale to by mi ani tak nevadilo, tady mi prostě nesedl děj ani rozuzlení. Začátek se jevil slibně, byla jsem zvědavá, co se z toho vyklube, ale moc spokojená jsem závěrem teda nebyla. Přišlo mi, že autor chce šokovat za každou cenu, ale nějak se mu to roztříštilo.
Ráda bych si po dočtení knihy takového žánru řekla, jo, to byla jízda, vše do sebe krásně zaklaplo. Tady mi nezaklaplo nic, celé mi to přišlo ujeté, postavy mi nebyly sympatické a zvraty mě nešokovaly, spíš štvaly. Prostě mi to jako celek nedává smysl.
Jak už jsem psala, nečte se to špatně, spád kniha má, ale jinak je to prostě trochu blbost.

Mamka_cte
30.06.2023 4 z 5

Kniha je čtivá a napínavá, stránky krásně odsýpaly pod rukou. Kapitoly jsou střídavě z pohledu dvou hlavních hrdinů Victorie a Jamieho a plus se prolíná přítomnost a minulost. Občas bylo vyprávění chaotické, ale na konci to vše zapadlo do sebe.

Victorie mi vadila od začátku a na konci příběhu už jsem věděla proč. Jako matka toto nikdy nepochopím. Já bych se svého syna nevzdala ani náhodou a nikdy bych neodjela bez boje.

Jamie byl opak. Tatínek každým coulem! Hlavně na konci příbehu, ale nejela bych malého ukázat mámě (Victorii). To vůbec. Ať trpí!

Příběh má několik hlavních zvratů a pár jich bylo pro mě opravdové překvapení. Kniha mi zaútočila hodně na psychiku (jako maminka chlapečka a plus těhotná). Mazec. Nechápala jsem, proč nejdou na policii, to by byl můj první krok.

Četli jste tuto knihu? A jak by jste se zachovali vy? Já bych jednoznačně více bojovala a nikdy si malého nenechala vzít.

Ondra_P
26.06.2023 4 z 5

Jak je již zmiňované, příběh je hodně přitažený za vlasy, ale jako oddychovka dobré.