Pád andělů

Pád andělů https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185943/bmid_penryn-a-konec-dni-pad-andelu-jBS-185943.jpg 4 259 67

Penryn a Konec dní série

1. díl >

Je to šest týdnů, co andělé apokalypsy sestoupili na zem a zcela ovládli dosavadní poklidný chod moderního světa. Ve dne jsou lidé v San Francisku, kde žije i Penryn a její rodina, zastrašováni pouličními gangy, v noci tu panují strach a podezření. Penryn se snaží v chaotickém městě přežít a ochránit svoji rodinu, ovšem do té doby, než je její sestra Page unesena anděly. Penryn je ochotná pro záchranu sestry udělat cokoli...... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Motto
Originální název:

Angelfall , 2012


více info...

Přidat komentář

petulik330
16.04.2024 4 z 5

Nevšední pohled na anděli. Vždy byly popisováni jako hodně bytostí, kteréž se snaží lidem pomáhat. V této knize to bylo jinak. Asi proto se mi tato kniha tak líbila.
Hlavní hrdinka Penryn byla velice sympatická dívka která se snažila ochraňovat svou mladší sestru pro kterou by byla i ochotná obětovat život.
Na druhou stranu anděl Rafael se snažil hrát na zlého, ale moc mu o nešlo.
Nemůžu jinak než doporučit čtenářům, kteří mají rádi knihy s andělskou tématikou.

anna7852
13.01.2023 2 z 5

Dala jsem chvilku pauzu od vlků,že andělé budou super.
No nevím z knihy mam divné pocity, na jednu stranu to nebylo špatné,ale na druhou me to chvílemi nebavilo
Zkusím druhý díl a uvidime


Dani3
31.05.2021 3 z 5

(SPOILER) Peryn je sympatická hlavní hrdinka, líbilo se mi, že se o sebe dokáže postarat a nefňuká. Má šílenou matku a pro záchranu svojí sestry udělá všechno, dokonce spojí síly s nepřítelem.

Kniha se mi hned od začátku líbila, ale postupem času, jak se začaly objevovat stopy po malých zombících se super chrupem, či co to přesně bylo, tak to bylo místy dost nechutné. Konec byl přeplácaný. To co autorka nestihla v průběhu děje, tak natlačila na pár posledních stránek a dala tam všechno, co ji napadlo.

diana1217
14.03.2021 5 z 5

Pro mě moc hezká série. Sice jsem třetí díl sehnala jen v angličtině přes Amazon, ale stálo mi za to si na něj počkat než přijde. Hlavní hrdinka mě zaujala, andělé taky. Příběh mi přišel dobře propracovaný a poutavý.

Ivka14
05.02.2021 3 z 5

Námět skvělý, začátek taky, ale čím víc jsem knihu četla, tím to očekávání opadáválo. Průměrné fantasy, které mi přišlo trochu odbyté, ale kvůli zvědavosti si přečtu druhý díl a podle toho, jak se mi bude líbit díl druhý se rozhodnu, zda si přečtu i poslední díl v angličtině.

Ketfl
24.11.2020 5 z 5

Jsem absolutně překvapená. Vůbec jsem nečekala, že kniha bude taková. Akce od první do poslední stránky. Skvělé postavy. Děj tak strhující, že se kniha nedala odložit. Některé scény byly teda... hrůza. Ten závěr, ten mi teda dal! Chudák Paige. A taky Penryn i Raffe. No, hned se vrhám na další díl, abych věděla, jak tohle dopadne.

EvaSupovic
11.10.2020 5 z 5

Tak to bylo teda andělské inferno teda....tohle jsem nečekala, ale kniha mě velmi překvapila. Těším se na pokračování.

Madison22
13.09.2020 5 z 5

Pomerne otrepaná téma, ale to spracovanie! Neskutočne dobre vykreslené postavy. Zase sa mi potvrdzuje, že ak sú dobre napísané postavy, je jedno o čom je kniha, aj keby len mali sedieť a piť kávu. Penryn nie je žiadna arogantná blbka, ako vo väčšine YA, ale skutočne schopná ženská. No a Rafe, to je kapitola sama o sebe❤️ Dej plynie jedna báseň, a pohľad na anjelov z autorkynej strany je veľmi zaujímavý. Nerozumiem, prečo sa toto nepreložilo do konca. Ešte šťastie, že som sa k rozuzleniu dostala inak.

Ludy1990
12.09.2020 3 z 5

Celkem smíšené pocity.Ze začátku mě celkem nudila,nakonec jsem se do toho začetla na tolik,že se těším na další díl.

Petra-1
22.02.2020 5 z 5

Tuhle sérii naprosto miluji. Patří mezi mé nejoblíbenější knihy /série a stejně tak hlavní postavy. Naprosto SKVĚLÁ kniha s originálním námětem. Neskutečně mě bavila a hlavní postavy jsou úžasné. Líbí se mi postupne odhalování tajemství kolem andělů. Skvěle vykreslení charaktery i změny v chování lidí v krizových situacích. Okamžitě jsem začala číst další díl.

TessBlackCat
04.01.2020 5 z 5

Jedna z mých opravdu oblíbených knih, ke kterým se hrozně ráda vracím. Upřímně, čtu jí asi po desáté a stále mě baví. Poprvé jsem jí četla asi dva roky zpátky, ale nedalo mi to a musím se k tomu tady vyjádřit, protože je příběh přesně podle mého gusta.
Je to asi první kniha, která je na motivy andělů v postavení záporáků, takže pro mě něco nového. Za to má u mně autorka jeden z mnoha bodů. Dalším je dobré vykreslení charakterů postav, i to jak nad sebou Penryn přemýšlí a nad svou změnou, což je super, protože to nebylo jenom takový ,,hah, teď jsem badass bez emocí." Bylo tam ale taky poukázané, jak okolnosti člověka mění, ale i tak se nad tím zamýšlela a porovnávala, jak by to vypadalo za normálních okolností a že by s těma lidma soucítila.
Upřímně mě potěšilo i to, že autorka neobsadila na hlavní pozice nějakou supr čupr rádoby modelku, ale obyčejnou holku s bojovnou duší. Sama mám 160 cenťáků, takže mi byla Penryn velice sympatická.
Je super, že tam nechyběla ani špetka toho humoru, když se s Rafem škorpili a taky nějaká ta romanťárna, který jsem při čtení celou dobu fandila. Jeeejda, to bylo něco na mě.
Abych to shrnula, u téhle knížky jsem se smála, skoro brečela, byla nas**** na všechny ty bastardy a rozplývala se nad každým náznakem náklonnosti mezi těma dvěma. Prostě všechny emoce najednou. A taky trocha toho hororu, který sice nemusím, ale tady mi vůbec nevadil.
Druhý díl už jsem četla a teď se jen dopracovat k tomu třetímu, který bohužel není v plánu přeložit do češtiny v brzké. Takže se na to budu muset vrhnout v angličtině a doufat, že moje schopnosti na to budou stačit. Abych řekla pravdu, tak jsem dosti zklamaná, že není v plánu překlad, je to podle mě velká škoda, protože tohle je super příběh a hodně lidí určitě čeká, jak to skončí. A vzhledem k tomu, že dneska u nás vyjde kdejaká krávovina, tak je tohle opravdu zklamání na entou. Doufám, že to toho někdo přece jen po čase ujme a příběh dojde i do regálů knihkupectví tady u nás, moc ráda bych ho totiž měla vedle předchozích dvou dílů, které mají stejně úžasný obal, jako ten poslední.
Mám takový pocit, že jsem tuhle knížku už jednou komentovala, jenže po každém přečtený nacházím další a další dojmy, takže předpokládám, že tenhle koment nebyl první ani poslední :D
Ke konci musím říct, že vřele doporučuju ❤️❤️

Amitiel76
06.10.2019 5 z 5

Wau! Tak tohle jsem opravdu nečekala....Nechápu, proč už mi kniha tak dlouho leží doma, a já se do ní nepustila. Bylo to opravdu velké překvapení za pár kaček :-)))
Naprosto originální příběh. O andělech jsem toho načetla již mnoho. Ale tento příběh, nám je ukazuje v úplně jiném, odvráceném světle. Tady nejsou andělé milují, ochranitelské a laskavé bytosti. Ne. Tady přinášejí zkázu, bolest a smrt. Přinesli na Zem apokalypsu. A zničili svět v podobě, v jaké jsme ji znali....
Kniha se četla naprosto sama. Chytí vás od první stránky. Děj je nabitý akcí, a nikde to nepokulhává. Nemůžete se odtrhnout. Hlavní hrdinka Penryn je úžasná. Chytrá, statečná, obětavá... Prostě ji držíte pěsti, a se zatajeným dechem obracíte stránky.
Okamžitě scháním druhý díl !! :-)))

LadyD
31.01.2019 5 z 5

Skvělá kniha za malý peníz. Byla jsem velmi mile překvapena, když jsem začala číst. Knížka je opravdu čtivá, má skvělý a zajímavý příběh. Zase něco trošku jiného. Zajímavý závěr. Měla jsem přečteno v podstatě hned, tak krásně se čte. Už jsem se začetla i do druhého dílu a musím říct, je to čím dál lepší. Rozhodně doporučuji.

Imis
19.12.2018 4 z 5

Po této knížce jsem sáhla díky zajímavému námětu a nízké ceně a byla pro mě opravdu překvapením. Opět se mi potvrdilo, že cena o kvalitě knihy vůbec nic nevypovídá. Skvěle napsaná, napínavá kniha, kterou jsem skoro nemohla přestat číst. Ani chvilku jsem se nenudila. Závěr nabádá k zakokoupení dalšího dílu. Doporučuji!

katchamccall
12.11.2018 4 z 5

Fantasy thriller a cena 79 kaček - to bylo asi jediné, proč jsem knížku koupila. Čekala jsem zase přeslazenou romanťárnu s totálně nezáživnym dějem. Omyl. Knížku jsem dala za 2 dny a byla to parádní jízda. Okamžitě jsem najela na druhý díl a už teď vím, že třetí díl přelouskám klidně v angličtině.

Poeta.kno
28.08.2018 4 z 5

Jednoduchá dějová linie s milou a odvážnou hlavní postavou. Přemýšlím, zda je konec dobrý, nebo špatný. Jdu se začíst do druhého dílu a uvidím.

ktulu
11.07.2018 1 z 5

Jednu hvězdičku dávám za odvahu nakladatele něco takového vydat..,jak koukám na komentáře tak jsem asi jediný, komu to přišlo jako již po sté omyté téma? Jen velmi výjimečně se stává, že knihu nedočtu - toto jsem bohužel nedával.

Naroni
10.06.2018 5 z 5

Krásně napsáno,ale velké zklamání,že nepřeložili poslední díl trilogie :-(

chodícírohožka
11.05.2018 5 z 5

Přes veškeré původní pochybnosti jsem velmi rychle zjistila, že se jedná o neuvěřitelně čtivou a napínavou knížku. Všeho v ní bylo tak akorát - napětí, fantastických prvků, romantiky - aby to nepůsobilo kýčovitě. Nečekala jsem, že by mě příběh mohl nějak překvapit, natož tak příjemně, počítala jsem s tím, že ty dva odstavce na obálce (které jsem si před koupí naštěstí nedočetla - jinak bych knížku rychle odložila) mi vyzradily hlavní zápletku i konec. Ale nestalo se tak. Pád andělů mnohonásobně překonal moje očekávání (kterým byla nenáročná, trochu přihlouplá oddechovka) a naprosto si mě získal. Už se těším na další díl.

Scharks
10.05.2018 4 z 5

Kniha splnila přesně to, co jsem od ní očekávala :) Líbila se mi dějová linie, konečně je mi sympatická i hlavní postava a jsem ráda za zajímavé dějové zvraty. Ihned sáhnu po pokračování :)

Štítky knihy

andělé pro dívky padlí andělé

Autorovy další knížky

Susan Ee
americká
2014  87%Pád andělů
2014  87%Svět poté

Kniha Pád andělů je v

Právě čtených2x
Přečtených367x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených46x
Knihotéce185x
Chystám se číst259x
Chci si koupit59x
dalších seznamech9x