Tanec smrti

Tanec smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26743/bmid_tanec-smrti-tFG-26743.jpg 4 287 31

Pendergast série

< 6. díl >

Šestá kniha série Pendergast. Vincent DAgosta je šokován, když dostane od Pendergasta dopis s úvodní větou: „Pokud jste obdržel tento dopis, znamená to, že jsem mrtev." Pendergastův bratr Diogenes (velká záhada pro fanoušky Prestona a Childa) uvedl do chodu ďábelský plán, o němž Pendergast ví jen tolik, že existuje. Žádá svého přítele, aby jeho zlomyslného bratra našel a zastavil. DAgosta neví, co je horší: tento důkaz, že Pendergast skutečně zemřel, nebo obrovská zodpovědnost, kterou najednou má. Jak by mohl jenom doufat, že přelstí muže, jenž dvacet let připravoval dokonalý zločin?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Fantasy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Dance of Death , 2005


více info...

Přidat komentář

Luigi1
30.08.2023 5 z 5

Jsem velice potěšen,že se najde tolik suprových děl

Jessie26
02.07.2023 5 z 5

Krasne čtení,napínavé, zajimave,nepředvídatelné . Teď se vrátím k prvnímu dílu,protože jsem začala pekelnou sirou:) za mě zatím skvělá série!!


Jaklová.katka
16.01.2023 5 z 5

Pecka.
Nemohla jsem přečíst Pekelnou sírou, ale tanec jsem měla prelouskany za 2 večery.
Za mě nejlepší.

CharlesWard
04.07.2022 3 z 5

Bohužel znovu jen tři hvězdy. Zátiší zůstává stále nepřekonáno. Nemůžu se ubránit dojmu, že návrat D´acosty bohužel znamená úkrok stranou v kvalitě příběhu. A to je škoda.

soukroma
19.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Čtivé a napínavé, jako vždy. Ale mě už nudí takové ty komorní thrillery, kde si hlavní hrdinové vystačí prostě ve všem sami. Tady je to zlý bratr, který Pendergasta chce srazit na kolena povražděním všech jeho blízkých, takže tu máme zase jen tu starou známou partičku z dřívějších titulů série, nic nového pod sluncem.
Naposledy jsem četla nejnovější díly a tam se skutečně vyšetřují nové, externí, zločiny, potkáváme se s novými lidmi, na nových místech, s novými pachateli a jejich motivací. A navíc se většinou o jedné dvou zajímavostech dozvíme hodně do hloubky, zatímco v Tanci smrti jsme se jen lehce otřeli o nejdražší diamanty a tematicky to v knize ani nemělo patřičnou váhu. Takže přes 80% to prostě nepůjde.

Pavlína2019
27.07.2021 5 z 5

Jsem opět nadšená, tyto knihy zbožňuji, jsem šťastná, že jsem je objevila. Určitě si je všichni přečtěte!!

Ava365
06.12.2020 3 z 5

Bohužel musím konstatovat, že žádná z dalších knih o Pendergastovi nedosahuje úrovně Zátiší. :-(

Eicherik
29.11.2020 4 z 5

Tanec smrti hodnotím o jeden pentagram méně, než ostatní díly, které jsem doposud četl, protože je zde méně záhadných jevů, tajemných chodeb a strašidelných přízraků, tedy složek, které na této sérii tolik miluji. To ale neznamená, že jsem zklamaný. Kniha má tu správnou atmosféru, kterou fanoušci agenta Pendergasta mají rádi a velice se těším na další díl s názvem Kniha mrtvých.

Pavlnka
11.07.2020 5 z 5

Opět výborný díl. Protože nečtu popořadě, překvapila mě Margot, ale vše se vyjasnilo. Určitě budu ve čtení této série pokračovat.

čef
06.07.2020 5 z 5

Další fascinující souboj úhlavních bratříčků Diogena a našeho milého Aloysie. Oba jsou řádně vykutálení, lepší než genius Sherlock a ďábel Moriarty a tak se dočkáme mnoha napínavých scén vystavěných až na úplné hranici uvěřitelnosti. Všechno do sebe však výborně zapadá a tak se dá i tato kniha výborně číst a užít si příjemné chvíle dobrodružství.

Astarothh
20.06.2020 2 z 5

Čím víc knih o Pendergastovi čtu, tím větší bída.. Ale ještě setrvám...

TeaPeter
07.05.2020 2 z 5

Tento díl série mi přišel spíše slabší, ve srovnání s předchozím je to vyložený propadák. Snad se to v dalších dílech nějak srovná.

evka11
29.04.2020 5 z 5

je to skvělé, ale za 900,- nekoupím.............

Metla
05.04.2020 4 z 5

V předchozí knize opustili čtenáři Pendergasta v krajně zapeklité situaci. Proto jeho kámoše od newyorské policie Vincenta D'Agostu notně překvapí dopis ze záhrobí, vybízející k pokračování v pátrání po agentově bratrovi, než dotyčný magor spáchá nejasně definovaný superzločin.
Opět se setkáme s většinou známých z minulých dílů, kteří se „náhodou“ více či méně zapletou do stejného případu. Jako vždy není nouze o napětí, děj zběsile uhání vpřed a zvolní jen zřídka; dočkáme se vražd, intrik, převleků, honiček, navštívíme muzeum s novou expozicí, je poodhalen další kousek mozaiky z Pendergastova soukromí… i tak stále zůstávají 3 (_!_) záhad dráždících čtenářovu zvědavost.
A znovu autoři nechali v závěru zaseknutý háček (spíše jeřábní hák), nutící poohlédnout se po následující knize. No proč ne - jakkoliv nepřinesla žádné větší překvapení, tahle thrillerově odpočinková atrakce mě pořád ještě baví. Šup s mozkem (a jeho šťouravými připomínkami) do zavařovačky a hurá relaxovat s "Knihou Mrtvých". 75-80%

kyssling
29.12.2019 3 z 5

Po nějaké době době návrat k neohroženému nesmrtelnému agentovi a jeho rafinovaným a nesmyslně se chovajícím protivníkům. Celkově příjemné zpestření svátků.

Šnek86
19.06.2019 3 z 5

Tak v tomto pokračování Pendergastovi začne slušně zatápět jeho vyšinutý bratr Diogenes, příběh je opět neukončen a bude na D'Agostovi co s Eli Glinnem a Constance podniknou dál, pokračuji v sérii.

petrpospa
22.03.2019 odpad!

Strašné. Nic nedávalo smysl, jedná dějová zkrátka za druhou, řešení vycucaná z prstu, pravděpodobně z palce levé nohy... Ale proč ne, každému co jeho jest. Možná je to psáno jako parodie a já jsem to nepochopil...
Pendergast. Vysoký, štíhlý, jezdící s osobním řidičem v Rollsu po New Yorku...a ujede všem místním policajtům. Tak trochu James Bond. Jenže posledního Pendergasta znám z Volného pádu a tam ho hrál (a dobře) Robert Duwall. Tady mi moje obrazotvornost prostě nepomohla.
Diogenes. Magor skákající mezi laserovými paprsky se zubařskými zrcátky. A vlastně současně antiJamesBond. Všude byl, všechno zvládne, logika není třeba, proto ji ani nehledejte...
A pak všichni ostatní. Oběti, kamarádi (žádné jsem nenašel), policie versus FBI, bezdomovci i krásky s IQ vysoko nad 200... Příště bych hrdinům doporučil ukradnout třeba raketoplán. Je to v podstatě totéž jako něco mezi přísně hlidaným diamantem a 59 let starým autem odpočívajícím v garáži na špalcích. Stačí jen vhodný převlek, namontovat kola a frnk....a už se nevracet

HonzaT
01.12.2018 5 z 5

Byl jsem překvapen, když jsem knihu dočetl jak moc se mi líbila. Chystal jsem se na něco jiného, ale díky Diogénovi nejde jinak, nez se pustit do dalšího navazujícího pokračování. Vše ostatní musí počkat - vivat Pendergast.

Romžiry
10.07.2017 4 z 5

Agent se nám odhaluje :-)

Kerberos
20.06.2017 4 z 5

Pendergast a jeho rodina,jen tak dál.

Autoři knihy

Douglas Preston
americká, 1956
Lincoln Child
americká, 1957

Kniha Tanec smrti je v

Přečtených436x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených16x
Knihotéce187x
Chystám se číst48x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x