Peklo Beneš - O šťastnějším Československu

Peklo Beneš - O šťastnějším Československu https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20005/bmid_peklo-benes-o-stastnejsim-ceskoslov-rQb-20005.jpg 3 36 9

Prezidentu Edvardu Benešovi se podaří zabránit Mnichovské dohodě a Československo se stává neutrálním státem. Od této chvíle se odvíjí řetěz napínavých událostí, zákulisních intrik a operací tajných služeb, v nichž jednu z nejdůležitějších rolí hraje tajemný vynález Indinet. Román, na němž autor pracoval více než pět let, patří k vrcholům Nesvadbovy tvorby i české sci-fi literatury. -- zdroj: legie.info --... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Sci-fi

Vydáno: , Host
více info...

Přidat komentář

bábuška
02.01.2022 3 z 5

Dočetla jsem, některé pasáže mi něco připomínaly, snad z hovoru mých rodičů. Bylo - nebylo. Trochu pohádka, trochu sci-fi. Ale byla jsem ráda, že se mi tato kniha dostala do ruky. Díky autorovi, panu doktoru Nesvatbovi.

1871
01.11.2021 3 z 5

Když napíše knihu psychiatr, děj je sci-fi, nebo popis zážitku potenciálního pacienta, který sám váhá jestli je to skutečnost, nebo jen jeho vize... Dočetl jsem to do konce a celkem bez problémů, doufám že to nesvědčí nic o mém psychickém stavu.


lucid
11.11.2020 3 z 5

Josef Nesvadba byl jedním z nejčtenějších autorů mého mládí. Některé povídky mám i v různých knižních vydáních, ale toto bylo fakt peklo…

hrebmi
10.08.2020 1 z 5

Lituji, ale Nesvadba fakt ne. Knihu jsem zkoušel číst dvakrát, nakonec navždy odložena. Alterativních historií mám přečteno celkem hodně, ale tento autorův styl mi absolutně nesedí - hlavně formou, historické okolnosti jsou vlastně OK. Přeskakování mezi postavami i dějem, klíčové události (zde např. Mnichov) zcela odbyty a v podstatě okolnosti a motivy nedovysvětleny. Ventilované přetlaky stárnoucího Nesvadby v podobě vepsaných erotických fantazií mne vyloženě obtěžovaly. Holt není třeba dočíst do konce každou knihu...

iceVS
03.03.2019 1 z 5

Nesvadbu jsem četla už v osmdesátých letech. Nic se nezměnilo, i po pětatřiceti letech mě to příliš neoslovuje. Sice nápaditá zápletka, ale styl psaní autora je fantasmagorický, psychedelický, ale zároveň i nudný, rozvláčný. Nebavilo mě to.

NightGepard
29.11.2018 3 z 5

Nápad dobrý, způsob realizace už o poznání horší. Celou knihu doprovází míchání dialogů a vnitřních myšlenek a přeskakování mezi ději. Nějak jsem to nepobral. Na to, jak jsem se těšil, až si knihu přečtu, tak jsem zklamaný. Nedostal jsem to, co jsem si představil pod tím, co se píše zezadu jako anotace na knize.

Maria95
05.08.2018 odpad!

Kniha se mi strašně blbě četla, ztrácela jsem a moc jsem z toho neměla

KrystofJuzko
07.07.2018 5 z 5

Bylo to moje první setkání s Nesvadbou, tak jsem vůbec nevěděl, co očekávat. Kniha i celkový koncept se mi však velice líbil. Celkem mě zaujalo, že důležité momenty světových dějin se v tomto paralelním světě objevují jako ve světě skutečném: Pearl Harbor, bitva u Kurska, Hirošima, korejská válka. V této knize jde především o jakousi sebereflexi českého národa a zajímavé chování postav a především o chování samotného Beneše.

Ronin Roujin
19.06.2013 4 z 5

Celkem zajímavý příběh popisující alternativní československo aneb dějiny "cobykdyby". Části vyprávění, kdy je hlavního hrdinu přemáhá pokročilý věk jsou trošku vláčné a realisticky strašidelné. Přeci jen "důchodcovdkého věku" se bojí každý mnohem více než nějakých upírů a nebo úchylů protože jde o reálné nebezpečí. Část z ranější dějin je více akční a optimističtější a čtenář se zde tak snadno neztrácí jako v částech z nedávné doby. Styl psaní i jazyk je v celé knize celkem moderní a příjemný na čtení. Autor šikovně žomgluje s fakty. Míchá pramenitou pravdu s polpravdami i s vyloženě vymyšlenými fakty a čtenář má někdy co dělat aby se nedal nachytat. Autor celkem pravidelně přidává různé humorné ingredience a s různě velkou mírou nadsázky si utahuje z různých národních, národnostních a rasových klišé. Nevím, zda bych po knize sáhl "na druhý pokus" ale jedno přečtení doporučuji. zejména pokud vás zajímají nejen české dějiny.

Kniha Peklo Beneš - O šťastnějším Československu je v

Právě čtených2x
Přečtených46x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce47x
Chystám se číst31x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x