Boj o Olymp

Boj o Olymp https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479132/bmid_boj-o-olymp-FvO-479132.jpg 4 6 4

Pegas série

< 2. díl

Další z dobrodružných příběhů o nádherném Pegasovi a jeho kamarádce Emily. Emily se znovu zrodila jako Plamen a zachránila Olymp před zkázou. Olymp nyní znovu vzkvétá, ale Emily trápí starost o tátu, vězněného v lidském světě. Spolu s Pegasem a ostatními přáteli se proto vydávají tatínka osvobodit. Nečekaně se také ukáže, že hroziví čtyřrucí Nirádi nejsou ve skutečnosti tak zlí. Kdo však doopravdy usiluje o zkázu Olympu? A podaří se Emily a Pegasovi i tentokrát vyváznout bez újmy?... celý text

Literatura světová Mytologie Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

Pegasus and the Fight for Olympus , 2011


více info...

Přidat komentář

Medasek
17.02.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila stejně jako první díl, ale akorát tady jsem měla menší problém s Emily. Jinak nové postavy byly skvělé stejně jako ty staré. Nemůžu se dočkat až u nás vyjde další díl.

Venda32
04.02.2022 5 z 5

Dceru příběh bavil stejně jako první díl. A o to jde především. Úvod možná trošku vlažnější než u prvního dílu, pak děj gradoval tak, že i já s manželkou jsme se těšili na večerní čtení. Konec možná rychlejší než bych čekal a asi jsme věřili i v konec více šťastnější.
Minus vidím v častých chybách. Těch bylo tedy opravdu dost.


Fany123
12.09.2021 4 z 5

V této knize je spousta dobrodružství, napětí a akce. Nejvíc se mi líbil vztah Emily a Pegase, mají spolu opravdu speciální pouto, Pegas Emily vždycky ochraňuje. Líbí se mi, že tam vystupují Bohové z Olympu, jako Diana a Jupiter. Některé scény jsou velmi napínavé, že člověk nemůže přestat číst. Jindy mi to ale připadalo trochu nudné a zdlouhavé, hlavně na začátku knížky. Doporučovala bych knížku nejlépe dětem kolem deseti let, pro mladší spíš ne.

ladyfromskye
07.09.2021 3 z 5

O něco lepší než první díl, ale pořád to není nic moc. Konečně je tu více mytologie, což je něco, co jsem očekávala už od prvního dílu, kde jsem se ovšem prakticky nedočkala. Příběh jako takový tu funguje, chválím několik zajímavých zvratů. Do detailu popsaných brutálních scén oproti prvnímu dílu také naštěstí ubylo, ale pořád je mi proti srsti číst o klech zarývajících se do břicha místo použití slov boj-zranění-tečka. Já vím, já vím, děti jsou na to zvyklé... Ovšem podle toho taky to jejich chování vypadá, že. No a stále nechápu, co v téhle sérii dělají agenti v černém. Teď byli ještě zbytečnější než v prvním díle. Nakonec... Ten počet chyb je fakt otřesný. Na každé zhruba sedmé straně jedna a to jsem se věnovala příběhu, ne chybám, takže bůh ví, kolik jsem jich nepostřehla. Pod takovou "korekturu" by mi bylo stydno se podepsat, obzvlášť u dětské knížky.

Autorovy další knížky

Kate O'Hearn
kanadská, 1950
2020  74%Titáni
2021  91%Plamen Olympu
2021  80%Do neznáma
2021  80%Boj o Olymp

Kniha Boj o Olymp je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce3x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x