Pegas

Pegas https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251205/bmid_pegas-S01-251205.jpg 4 56 17

Nicholas von Bingen a Alex von Hemmerle jsou nerozluční přátelé, jejichž původ i osudy se vzájemně podobají. Svůj poklidný život tráví v blahobytu na bavorském venkově, kde jejich aristokratické rody už celé generace spravují rozsáhlá panství. Oba muži před lety ovdověli a snaží se být svým dětem těmi nejlepšími otci – Nick má dva neposedné chlapce a Alex půvabnou dospívající dceru. Zatímco Nick se dosud do správy svého majetku příliš nehrne a raději se věnuje aristokratickým radovánkám, rozumnější Alex zasvětil svůj život chovu lipických koní, ušlechtilých a majestátných tvorů, kteří dokážou každého okouzlit svým půvabem a inteligencí. V té době se však k moci dostává Adolf Hitler a nikdo by se nenadál, jak strašný dopad bude mít zjištění, že Nick je židovského původu. Chce-li přežít a zachránit své děti, musí opustit svoji vlast a zanechat v Německu veškerý majetek i vše, co je pro něj drahé. Rozhodne se utéct do Ameriky a nerozlučné přátelství i odvěké vazby obou rodin jsou náhle přervány. V daleké zemi za Atlantikem se ocitá Nicholas sám, bez přátel, bez peněz, jen se dvěma dětmi. Jediné, co nedokázal zanechat v rodném Bavorsku, je šestice ušlechtilých koní, velkorysý dar přítele Alexe. Pegas je příběhem o odvaze, přátelství a lásce... a o nádherném hřebci, jenž oba rody navždy spojí.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Pegasus , 2014


více info...

Přidat komentář

simca9342
17.03.2023 5 z 5

Nick a Alex jsou přátelé, kteří toho mají hodně společného. Oba jsou z velmi starého, ale šlechtického rodu , oba jsou vdovci a mají děti. Jen jeden z nich je Žid. Být Židem pro úředníky v době Führera znamená být někým podřadným. Nick se spolu s chlapci musí odstěhovat do Ameriky, aby všechny tři zachránil před deportací. Kam to už víme všichni... Náhlý útěk do neznámé vlasti, nová práce v cirkuse a mezi koňmi je velký šok nejen pro Nickovu rodinu. Řeknu Vám jedno: tolik štěstí, ale zároveň tragédie jsem v jednom románu ještě neviděla
Hodnocení: 5*

Knihomolka506
16.11.2021 5 z 5

Osud je nevyzpytatelný. Hrdinové můžou jen mlčky pokyvovat hlavami , my čtenáři si to jen můžeme domýšlet.
Nick a Alex - kamarádi, i přes všechny problémy, které jim a celé zemi přináší válka. Hlavně Nickovi a jeho malých klukům. Ženu už nemá, ale neutiká proto, že by byl vdovcem, ale je a bude Židem. Aexe čeká nejen bolestné loučení, ale také osobní tragédie.


EvikU.
28.01.2021 4 z 5

(SPOILER) Kniha byla čtivá, ale občas mi přišla málo uvěřitelná.

Scény s koněm Pegasem, kdy měl život na krajíčku mě dojal. Cestování s cirkusem bylo fajn, přála jsem Nickovi štěstí, když se znovu oženil. Osud Alexe a jeho dcery mne bolel.

ALE ta poslední kapitola to prostě zazdila. To už na mě bylo moc sentimentální, nevím. Moc sladký nebo já ani nevím jak to popsat. Prostě jsem tomu konci nevěřila, protože se několik roků ty dvě rodiny už nestýkali a že by se pravnučka setkala s vnukem dvou nejlepších kamarádů a šup byla to velká láska. Kůň i když ho zakoupila ona chtěl být jenom u něj. Farmy od sebe daleko, ale ten kůň podvědomě se vracel domů... Uf. Proč mi tohle autorka dělá? Jinak to mohla být tak hezká kniha, ale ten konec to fakt zazdil.

knihovniceS
02.01.2021 5 z 5

Krásný příběh plný lásky ke koním a přátelství dvou šlechtických rodů. Děj začíná ve smutné době, kdy se Hitler dostal k moci a hlavní postava mladý německý aristokrat, vdovec se svými syny musí opustit Německo kvůli svému původu. Evropa je pro něj nebezpečná, proto se rozhodne odjet do Ameriky a společně se 6 ušlechtilými koňmi začíná na Floridě u cirkusu, kde potká o generaci mladší provazochodkyni, a po čase se do sebe zamilují. Román je o cirkusovém životě, o přátelství, statečnosti, odvaze a lásce. Je válečná doba, odvíjí se krásný a smutný příběh, chvilkami hodně dojemný. Druhá linie příběhu popisuje život dcery druhého šlechtice, i ona musela z Německa nedobrovolně odejít do Anglie. Víc nebudu prozrazovat , příběh stojí za přečtení.

zdehan
15.05.2019 5 z 5

Kniha se mi líbila občas byla smutná i slza ukápla.

mariva
10.09.2018 3 z 5

Knížky Daniely Steellové se vždycky dobře čtou, ale tahle mi kvůli prostředí cirkusu a koní přišla méně zajímavá. Snad až osudy dalších generací byly zajímavější, ale těm zase bylo věnováno málo prostoru. Spíš by mě zajímalo, když jedna z postav z těchto mladších generací nesla příjmení Steellová, zda šlo o skutečný příběh z rodiny autorky.

KiyomiAsuka
31.05.2018 5 z 5

Moje první Steelová a za mě spokojenost :) moc krásný příběh :). Kniha mě nezklamala ba naopak příjemně potěšila.

martinka07
02.04.2017 3 z 5

Krásný a smutný příběh, chvilkama hodně dojemný. Bohužel jsem měla místy pocit, že čtu stále dokola to samé. Některé pasáže se zbytečně opakovaly.

lucie2371
06.02.2017 5 z 5

Nejsmutnější a zároveň nejkrásnější kniha jakou jsem četla. Ne jednou jsem si u knihy poplakala. Rozhodně doporučuji.

Jitkarka
05.02.2017 5 z 5

Naprosto uzasny pribeh.

Lanisa1966
29.01.2017 5 z 5

Naprosto úžasný příběh se zvláštním koncem. Kdo si chce poplakat, vřele doporučuji.

Hipi
03.09.2016 4 z 5

Taková pohádka pro dospělé. Moc pěkný příběh. Jen mi vadilo, jak jeden z kladných hrdinů na konci zastřelil svého koně. Za to jednu hvězdu strhávám.

akdar72
09.05.2016 3 z 5

Zatím nejslabší kniha. Některé pasáže se neustále opakují, připadá mi, že to snad ani nepsala Danielle Steel.

alnahu
23.12.2015 5 z 5

Krásný příběh Pegas o odvaze ,přátelství ,lásce a nádherném koni.. Příběh dvou aristokratických rodů , odehrávající se v době války .Pěkný příběh ,tak jak ho umí popsat jen paní Steel.Doporučuji k přečtení.

helenkan
10.11.2015 1 z 5

Nemůžu říct,že by se mi knížka líbila.Příběh byl sice dobrý,ale bylo to psané způsobem,který mě nějak nesedl.Některé události tam byly opakované stále dokola.
Přiznávám,že nejsem zrovna fanoušek téhle autorky.

Alex.Barunka
08.11.2015 1 z 5

Dlouho jsem nečetla tak spatnou knihu ...

ina77
13.09.2015 5 z 5

Vůbec žádné překvápko,zase nádherná kniha jako vždy.
Je zajímavé,že autorka může psát o všem a vždy je to pecka.
Prostě už se nemohu dočkat další a další knihy.